ΟΠΑΔΟΙ

Original 21: Μια ιστορία από την Πόλη (video)

Από τα στενά σοκάκια της Πόλης των πόλεων, την μυρωδιά του βασιλικού και του δυόσμου και από τις ξύλινες αυτοσχέδιες βάρκες μισοβυθισμένες στα άγρια νερά μετά την Μικρασιατική καταστροφή, στο μαγαζάκι της Βερανζέρου των αδερφών Ιωνά και στην ομορφότερη και Άγια γειτονιά του κόσμου, την δικιά μας Νέα Φιλαδέλφεια.

Μια πορεία 97 ετών, μια ΙΔΕΑ γεμισμένη ΑΞΙΕΣ. Μια ζωή γεμάτη αγώνες. Ένας σύλλογος που λέει την ιστορία του. Μια ομάδα που ο,τι κέρδισε το κέρδισε έντιμα με μάχη και ιδρώτα. Όπως εκείνο το μαγικό βράδυ του ’89, με τον Οκόνσκι και τον Τάκη να σμπαραλιάζουν τον αντίπαλο, όπως τότε που ακυρώσαμε μόνοι μας γκολ με χέρι ένα απόγευμα σε τελικό κυπέλλου στο Στάδιο, όπως τότε που ο Αμερικάνος και ο Τρόντζος βάλανε στα καλάθια τους Τσέχους της Σλάβια. Μια ομάδα που διέκοψε τον πόλεμο και έβγαλε στους δρόμους τους Σέρβους να μας φιλούν σταυρωτά και να μας φιλεύουν ψωμί και αλάτι με φόντο τα γκρεμισμένα κτήρια του Βελιγραδίου και τις μπόμπες να πέφτουν σωρηδόν.

Μια ιδέα που ποτέ δεν ξέχασε από που ξεκίνησε και ποιος είναι ο στόχος της, γι αυτό θα την δεις πότε να φιλοξενεί πρόσφυγες στις εξέδρες, βλέποντας τον εαυτό της στο δικό τους πόνο, πότε στο Μάτι να βγάζει από τις φωτιές τον συνάνθρωπο και πότε σε νύχτες αλληλεγγύης για την βοήθεια κάποιου αδερφού….

Τι να πρωτοπεί κανείς για σένα ΑΕΚΑΡΑ; Τι να θυμηθεί; Τα μάτια δακρύζουν στις θύμησες. Το μυαλό σταματάει στην απόκρουση του Χριστίδη με την QPR, στο σπρίντ του Μαύρου από τη σέντρα μέσα στο Φάληρο, τον κυρ Στέλιο με καπέλο για τον ήλιο να δίνει οδηγίες -αλλά ποτέ εντολές- στους εκκολαπτόμενους τερματοφυλακές μας, στον Νεστορίδη να έχει πάρει την ΑΕΚ από το χέρι και να την οδηγεί σε διακρίσεις, στον μεγαλύτερο Έλληνα ποδοσφαιριστή Μίμη Παπαιωάννου να σκίζει τα δίχτυα με κεφαλιά ψαράκι, στο Γιώργο Μόσχο να ντριμπλάρει αρχοντικά κι αλήτικα στα μάρμαρα του Σταδίου, στον Μπακαούκα να ίπταται και να παίρνουμε το πρωτάθλημα μέσα στη Μίκρα, στο Μάντικα και τον Παπαβασιλείου να αλώνουν τους στίβους της χώρας, στο θείο Λουκά να υψώνει τη ΣΚΕΠΑΣΤΗ, την εξέδρα των εξεδρών, ζωή για την ΑΕΚ και αγωνιστικό θάνατο για τον αντίπαλο.

Η Καρδιά σκιρτάει καθώς βρίσκεται μπροστά στον τοίχο με το γνωστό σύνθημα στη Νέα Ιωνία, χτυπάει πιο δυνατά μόλις κατέβεις στη “στάση Περισσός”, πονάει για όλους εκείνους στο Παράδεισο, αναμένει διακαώς το ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ.

Τα σημάδια του στυλό δεν μπορούν να αποτυπώσουν ούτε το μεγαλείο, ούτε τη δόξα, ούτε την αύρα αυτής της ομάδας. Αυτά μπορείς να τα γνωρίσεις μόνο όταν την νιώσεις από κοντά. Αυτό το βίωμα είναι η ΑΕΚ. Που σήμερα γιορτάζει. Και θα γιορτάζει για πάντα. Γιατί είναι αιώνια και αθάνατη. Το τέλος και η αρχή. Όπως όλες οι ιδέες. Όπως ένα μοναδικό κοινωνικό φαινόμενο.

Και εμείς στο πλάι Σου…. Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ της ORIGINAL 21 ως πιστοί στρατιώτες του μεγαλείου Σου. Όλα τα παιδιά Σου σε Ελλάδα και ξενιτιά, “θα είμαστε πάντα εδώ μέσα στο όπλο σου σφαίρα”, θα είμαστε πάντα ο θεματοφύλακας σου, που θα πέθαινε όσες φορές χρειάζεται για ΕΣΕΝΑ.

Χρόνια πολλά!

ΑΕΚΑΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ