AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ισοπαλία για την ΑΕΚ στην Τρίπολη που την Κυριακή παίζει τα ρέστα της για την 3η θέση

Με εξασφαλισμένο το ευρωπαϊκό εισιτήριο η ΑΕΚ πήγε πιο… χαλαρή στην Τρίπολη για το ματς με τον Αστέρα. Το τελικό 1-1 αφήνει ικανοποιημένο τον Μανόλο Χιμένεθ που είδε την ομάδα του να προηγείται με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ με ένα εξαιρετικά ωραίο γκολ στο 56′, αλλά τον Κώτσιρα με επίσης ωραίο τέρμα να ισοφαρίζει στο 63′.

Οι δύο ομάδες είχαν πολλές ευκαιρίες και για άλλα τέρματα. Πλέον η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία να προσπεράσει τον Άρη και την Κυριακή παίζει τα ρέστα της για την κατάκτηση της 3η θέσης σε μια κακή χρονιά για την ίδια.

Χωρίς νίκη έμεινε η ομάδα του Ράσταβατς στα πλέι οφ.

Οι κιτρινόμαυροι μπήκαν στο ματς πιο δυναμικά και κρατούσαν την μπάλα στα πόδια τους. Μάλιστα στο 17′ απείλησαν με τον Τάνκοβιτς. Γενικώς το ματς δεν είχε ρυθμό. Ο Αστέρας είχε δώσει την πρωτοβουλία στην ΑΕΚ, όμως δεν την άφηνε να απειλήσει και να φτάσει στην περιοχή του.

Στο 35′ η Ένωση έφτασε κοντά στο να σκοράρει. Ο Τάνκοβιτς κινήθηκε ωραία έξω από την περιοχή των Αρκάδων, σούταρε με δύναμη με το αριστερό και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Ο Αστέρας από εκείνο το σημείο και μετά ανέβηκε. Αρχικά, βρέθηκε σε καλή θέση ο Άλβαρεζ και δοκίμασε το σουτ, με τον Αθανασιάδη να αποκρούει. Ενώ στο 44′ απείλησε με την εξαιρετική προσπάθεια του Μπαράλες, που δεν μπόρεσε να βρει στόχο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας μπήκε με πιο επιθετική διάθεση. Στο 50′ λίγο έλειψε να ανοίξει και το σκορ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Σίτο βρέθηκε ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι, αναγκάζοντας τον Αθανασιάδη σε εντυπωσιακή επέμβαση.

Η Ένωση αφυπνίστηκε μετά από αυτή τη φάση και στο 56’ άνοιξε το σκορ! Μετά από εξαιρετική συνεργασία των Τάνκοβιτς, Αλμπάνη, η μπάλα έφτασε στον Ανσαριφάρντ που τελείωσε ιδανικά τη φάση, κάνοντας το 0-1! Αμέσως μετά το γκολ η ΑΕΚ είχε άλλες δύο τελικές. Δεν τις εκμεταλλεύτηκε και το πλήρωσε.

Στο 62′ ο Μουνάφο βρήκε πολύ ωραία τον Κώτσιρα, με τον άσο του Αστέρα να «κρεμάει» από πλάγια θέση τον Αθανασιάδη για το 1-1, με καταπληκτικό τρόπο! Μετά το γκολ του Αστέρα το ματς απέκτησε έναν ιδιαίτερο ρυθμό και έγινε πιο ανοικτό. Οι δύο προπονητές φρέσκαραν το βασικό τους σχήμα, με την ΑΕΚ να αλλάζει και διάταξη, πηγαίνοντας στο 4-3-3.

Στο 84′ οι Αρκάδες έχασαν τεράστια, διπλή ευκαιρία να κάνουν το 2-1. Μετά από σέντρα η κεφαλιά του Μπαράλες σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ στην επαναφορά ο Καστάνιο αστόχησε εξ επαφής! Αυτή ήταν η τελευταία καλή στιγμή του ματς, που έμεινε στο 1-1, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται έτσι από έναν βαθμό.

Αστέρας (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Κώτσιρας, Σουάρεθ, Καστάνιο, Άλβαρες (86’ Τασουλής), Μουνάφο, Μπελόκ (60’ Κανελλόπουλος), Γκόμες (60’ Τζίμας), Σίτο (60’ Κρέσπι), Τιλίκα (73’ Αλί Μπαμπά), Μπαράλες.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Σβάρνας, Νεντελτσιάρου, Μπακάκης (65’ Γαλανόπουλος), Βασιλαντωνόπουλος, Σιμάνσκι, Σάκχοφ, Μιτάι (81’ Μιτάι), Τάνκοβιτς (65’ Σαρδέλης), Ανσαριφάρντ (76’ Κοσίδης), Αλμπάνης (76’ Μάνταλος).