ΣΚΕΨΕΙΣ

Σαν ταινία της Finos Film η δίκη του Ιβάν (video)

Καλησπέρα ΑΕΚΑΡΕΣ απανταχού της γης. Τι χαμπάρια; Εδώ είμαι και πάλι ένεκα των εξελίξεων. Και πως μπορώ να απουσιάσω όταν γίνονται σημεία και τέρατα. Ομιλώ για την περιβόητη δίκη Σαββίδη που έχει γίνει ταινία της Finos Film. Εξ ου και η φωτογραφία, η οποία ταιριάζει γάντι στην περίπτωση. Σας έχω και βίντεο πιο κάτω για να γελάσει το χειλάκι μας.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑΚΙΑΣ

Διάβασα για έκτη αναβολή στα ΜΜΕ και ξέσπασα στα γέλια. Που να πάρει τώρα το ασθενοφόρο – αεροπλάνο ο Ιβάν ο τρομερός για να έρθει στας Ελλάδας και να μπει σε δικαστική αίθουσα; Ας βρούμε ακόμα έναν λόγο να πάρουμε αναβολή σε ημερομηνία που άκουσον άκουσον δεν ορίστηκε!

Μια υπόθεση που κρατά από τις 20 Σεπτεμβρίου 2018 όταν ορίστηκε η πρώτη δίκη, η οποία αναβλήθηκε. Στη συνέχεια ορίστηκε για τις 6 Μαρτίου 2019, αλλά και πάλι αναβλήθηκε, ακολούθησε η 16η Ιανουαρίου 2020 αλλά είπαν δεν βαριέσαι. Δεν ρίχνουμε άλλη μια αναβολή… Έτσι κι έγινε. Και οι τρεις αναβολές προέκυψαν λόγω παρέλευσης ωραρίου μιας και η υπόθεση ήταν τελευταία στο σχετικό πινάκιο.

Στην 4η αναβολή τα «τσακάλια» του Ιβάν ντε του τρομερού σκαρφίστηκαν κάτι άλλο. 16 Ιανουαρίου 2020 και οι δικηγόροι των κατηγορούμενων (δηλαδή ο Ιβάν, 6 άτομα της προσωπικής του φρουράς και ο Λούμπος Μίχελ) δήλωσαν κώλυμα. Άρα πήγαμε για 5η αναβολή, η οποία ήταν να γίνει στις 16 Οκτωβρίου 2020, αλλά δεν έγινε ποτέ. Αυτό γιατί ο δικηγόρος ο οποίος εκπροσωπεί κατηγορούμενο της προσωπικής φρουράς του Ιβάν Σαββίδη επικαλέστηκε λόγους υγείας και το αίτημα έγινε πάλι δεκτό. Σύμφωνα με το αίτημα αναβολής, ο συγκεκριμένος συνήγορος ήταν εμπύρετος και πρόκειται να υποβληθεί σε τεστ για κορωνοϊό. Επίσης, από την δικαστική αίθουσα απουσίαζαν βασικοί μάρτυρες της υπόθεσης, όπως αστυνομικοί που σύμφωνα με παράγοντες της δίκης βρισκόντουσαν σε εκπαίδευση και δεν κατέστη εφικτό να δώσουν το παρών αλλά και ο διαιτητής εκείνης της αναμέτρησης Γιώργος Κομίνης κ.ά.

Με αυτά και με εκείνα φτάσαμε στο σήμερα. 14 Μαΐου 2021. Και λες δεν μπορεί θα γίνει η δίκη να τελειώνει ο Ιβάν, η κουστωδία του και ο Μίχελ και να πάνε σπίτια τους, κατά αυτούς. Έλα που όμως δεν έγινε και ήρθε η 6η (!!!) αναβολή επειδή ισχύουν περιοριστικά μέτρα για την αποτροπή μετάδοσης του κοροναϊού. Όπως ενημερώθηκα βάση της σχετικής ΚΥΑ οι ποινικές δίκες δε διεξάγονται όταν ο κατηγορούμενος δεν είναι κρατούμενος και όταν δεν υπάρχει θέμα παραγραφής του αδικήματος.

Για όσους έχουν κοντή μνήμη να θυμίσω πως η υπόθεση είχε φτάσει στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης μετά από ποινική δίωξη που είχε ασκήσει η αθλητική εισαγγελέας, Ευαγγελία Λιάσου για δύο παραβάσεις του νόμου περί αθλητισμού (Άρθρο 41ΣΤ’ του Ν.2725/99). Η πρώτη αφορά την είσοδο των κατηγορουμένων στο γήπεδο και η δεύτερη σχετίζεται με την οπλοφορία του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος εντοπίστηκε από τις κάμερες να έχει περασμένο στη ζώνη του ένα περίστροφο.

Κατηγορούμενοι είναι ο τότε αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Λούμπος Μίχελ, και έξι άτομα της προσωπικής φρουράς του Ιβάν Σαββίδη (πέντε της ιδιωτικής φρουράς και ένας εν ενεργεία αστυνομικός).

Για τα συγκεκριμένα συμβάντα αθλητική δικαιοσύνη έχει επιβάλει στον Ιβάν Σαββίδη απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για τρία χρόνια και πρόστιμο 100.000 ευρώ, ενώ στον Λούμπος Μίχελ απαγόρευση εισόδου για τρεις μήνες και πρόστιμο 15.000 ευρώ.

Κλείνοντας θα ήθελα να δώσω μια συμβουλή από τη ζωή του πεζοδρομίου που έχω ζήσει στα φιλικά ΜΜΕ της ΑΕΚ προς τον Δημήτρη Μελισσανίδη: Ο εχθρός είναι απέναντι και είναι ο κάθε ένας που πάει να κάνει κακό στην ομάδα μας. Είτε αυτός ανήκει στον ΠΑΟΚ, στον Ολυμπιακό, στον Παναθηναϊκό κ.α. Συμμαχίες και τρίχες κατσαρές δεν υπάρχουν. Η ΑΕΚ είναι μόνη και ως μόνη πρέπει να πορευτεί για το καλό πάνω απ’ όλα το δικό της.

Τα λάθη του Μήτσου όπως τον αποκαλώ εγώ είναι πολλά. Και τα ξέρει – φαντάζομαι αν και ξεροκέφαλος – και ο ίδιος! Ελπίζω να τα διορθώσει.

Το βίντεο είναι αφιερωμένο σε όλους τους φίλους του ΠΑΟΚ που θυμήθηκαν ότι υπάρχουν στον ποδοσφαιρικό χάρτη τη στιγμή που έκανε την εμφάνισή του ο «φυτευτός» Ιβάν ο τρομερός και ξαφνικά πάνε να μας τρελάνουν.

***Με αγάπη απ’ το ποδόσφαιρο του πεζοδρομίου, της αλάνας, των τσιμέντων. Μάκια!!!