ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ

Κλοπή Τζαβίδα με ταξί από την Παιανία

Τεράστια μεταγραφή από τον Ατρόμητο. Η ομάδα του Περιστερίου με καίριες κινήσεις κατάφερε να «αρπάξει» από τον Παναθηναϊκό ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τον Μάριο Τζαβίδα.

Ο 17χρονος που έχει χαρακτηριστεί από σκάουτερ ομάδων του εξωτερικού ως wonder kid, άφησε στα… κρύα του λουτρού τους «πράσινους» για να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα του Περιστερίου. Το τριφύλλι προσπαθούσε επί τρεις μήνες να πείσει τον νεαρό παίκτη να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο, αλλά αυτό δεν το πέτυχε. Και χάνει τον παίκτη για 35.000€ ουσιαστικά. Διότι τόσα είναι τα τροφεία που θα πρέπει να δώσει ο Ατρόμητος για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του παίκτη.

Ο Μάριος Τζαβίδας που αγωνίζεται τόσο ως επιθετικός όσο και ως δεκάρι είναι ένα παιδί με πάρα πολύ ταλέντο. Δεν είναι τυχαίο πώς πριν την πανδημία του κορωνοϊού ήταν στην ατζέντα της Γιουβέντους. Η «Μεγάλη Κυρία» του ιταλικού ποδοσφαίρου παρακολουθούσε στενά τον παίκτη. Είναι, δε, χαρακτηριστικό πώς είχε πάει στην Ολλανδία, για λογαριασμό της Φορτούνα Σιτάρντ, για να δοκιμαστεί. Επίσης και ο Ολυμπιακός είχε κάνει προσπάθεια για να αποκτήσει τον παίκτη, αλλά δεν είχε καταφέρει να βρει σημείο… τομής. Αξίζει να σημειωθεί πώς ο Ατρόμητος με μεθοδικότητα και καίριες κινήσεις, κατάφερε να κερδίσει την υπογραφή του παίκτη, που ήδη υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Ατρόμητο.

Είναι αδερφός του Σπύρου Τζαβίδα που επίσης αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό και έχει επαγγελματικό συμβόλαιο με τους «πράσινους». Ο Μάριος Τζαβίδης χθες ουσιαστικά τελείωσε τη μετακίνησή του στον Ατρόμητο. Μετά την προπόνηση, άτομα που ενεπλάκησαν τη μεταγραφή πήγαν με ταξί στην Παιανία, πήρε τον παίκτη που περίμενε, πήγαν στο Μαζαράκη κι εκεί ο νεαρός μεσοεπιθετικός τελείωσε τα διαδικαστικά της μεταγραφής του. Σήμερα ο Μάριος Τζαβίδας αποχαιρέτισε τους συμπαίκτες στο Κορωπί και ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα στην καριέρα του, όπως αποκάλυψε ο Ευάγγελος Μίχος στον OVER FM 104,9.

Όσοι δεν γνωρίζουν καλά τί εστί Μάριος Τζαβίδας, είναι ένα παιδί με τεράστιο ταλέντο, επιπέδου Τζόλη. Με τον Ατρόμητο να τον πιστεύει και να τον πείθει για να υπογράψει το συμβόλαιό του με το σύλλογο του Περιστερίου. Δείχνοντας του εμπιστοσύνη στις ικανότητες. Κάτι που κέρδισε τον παίκτη. Το πρότζεκτ των «κυανόλευκων». Με τους Περιστεριώτες να καλούνται να πληρώσουν τροφεία 35.000 ευρώ. Και τον Ατρόμητο να έχει «κλέψει» ουσιαστικά τον παίκτη από τον Παναθηναϊκό.

Κι αυτό είναι σίγουρα ήττα για τον Παναθηναϊκό και την Ακαδημία του. Διότι χάνει έναν παίκτη για μόλις 35.000 ευρώ. Με τον Αρχιπροπονητή της Ακαδημίας του Παναθηναϊκού, Βαγγέλη Σάμιο, να τονίζει σήμερα στα παιδιά της ομάδας Κ19 του «τριφυλλιού» που αγωνίζονταν και ο Μάριος Τζαβίδας πώς «είμαι πολύ στεναχωρημένος που ένα δικό μας παιδί επέλεξε να μην φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού και να πάει αλλού».

Η πολιτική της Ακαδημίας των «πράσινων» που δεν κάνει επαγγελματίες όλα αυτά τα παιδιά που έχουν ταλέντο είναι ριψοκίνδυνη. Διότι μπορεί να χάσει το τριφύλλι μεγάλα ταλέντα για μερικές χιλιάδες ευρώ. Ό,τι δηλαδή συνέβη με τον Μάριο Τζαβίδα.

Πηγή: overfm