ΣΚΕΨΕΙΣ

Τα πιο σημαντικά κομμάτια για την ΑΕΚ αφορούν τον άξονά της

Ποδαρικό για τη στήλη σε μια θετική ημέρα για τα κιτρινόμαυρα χρώματα σε χάντμπολ και μπάσκετ. Η Κυπελλούχος Ευρώπης, παρότι είχε πολλές απώλειες στο ματς με τον ΠΑΟΚ και σίγουρα το μυαλό δεν βρισκόταν στο κεφάλι, επικράτησε με 30-26 και έκανε ένα ακόμα βήμα για να κατακτήσει και το πρωτάθλημα. Στο μπάσκετ η ομάδα του Αγγέλου, ήταν αυτή που έπρεπε, ώστε να μπορέσει να καταβάλλει τον Προμηθέα και να μπορέσει τουλάχιστον να εξασφαλίσει την 3η θέση στην κατάταξη της Basket League.

Φυσικά το ενδιαφέρον είναι μεγάλο για το ποδόσφαιρο. Εκεί που η ΑΕΚ, με τον τρόπο που έχει ξεκινήσει φέτος με τον Στάνκοβιτς σαν λύση κάτω από τα δοκάρια και τον ευρύτερο τρόπο που η Ένωση φαίνεται πως χειρίζεται τις μεταγραφικές υποθέσεις, φαίνεται να υπάρχουν περισσότερες θετικές προϋποθέσεις πως κάτι καλό πάει να συμβεί φέτος. Η ονοματολογία και τα σενάρια, είναι σε μεγάλο βαθμό περιορισμένα, πράγμα που αναδεικνύει πως υπάρχουν στεγανά στην πληροφόρηση και πολύ λιγότερη παραφιλολογία. Δείχνει σε κάθε περίπτωση η Ένωση σαν κλαμπ, να λειτουργεί φέτος με σοβαρότητα και μεθοδικότητα.

Τώρα στο κομμάτι της ενίσχυσης, τα πιο σημαντικά κομμάτια, αφορούν τον άξονα της. Εκεί που ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ πέρσι, όχι μόνο εξαιτίας του ότι ποτέ δεν βρέθηκε να υπάρχει κάτι σταθερό στο κέντρο της άμυνας, σε συνάρτηση και με τα πολλά προβλήματα στη θέση του τερματοφύλακα, αλλά εκεί που ίσως έπεσε πολύ μεγάλο βάρος και συνάμα υπήρχε το μεγαλύτερο πρόβλημα, ήταν η θέση του κόφτη. Η ΑΕΚ μπορούσε να είναι επαρκής, μετά το ηρωικό ξεκίνημα του Σάκχοφ και του Κρίστιτσιτς, όσο ήταν καλά ο Σιμόες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι απόντος του Πορτογάλου η Ένωση κατέρρευσε στα πλέι οφ με αποτέλεσμα να τερματίσει 4η και να απειληθεί να μην καταταγεί μέσα στις θέσεις που έδιναν το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Είναι λογικό απόλυτα λοιπόν, ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς και συνολικά ο οργανισμός της ΑΕΚ ν’ αναζητήσουν την ενίσχυση και στο έξι και στο οκτώ. Οι κιτρινόμαυροι χρειάζονται αυτή τη στιγμή, έναν ποδοσφαιριστή που θα μπορεί να πάρει την μπάλα με ασφάλεια και να την μεταφέρει με τον ίδιο τρόπο προς τις μπροστινές γραμμές. Ο Εντσάμ για αυτή τη δουλειά και επιπλέον έχει έφεση και στο γκολ, θα ήταν ιδανική λύση. Επιπλέον όμως η ομάδα έχει ανάγκη και από έναν ποδοσφαιριστή που θα κάνει την βρώμικη δουλειά του Σιμόες. Κι από την στιγμή που ο Πορτογάλος άσος, είναι βέβαιο πως δεν θα επιστρέψει πριν από τον Οκτώβριο στην καλύτερη περίπτωση, τότε και αυτή η προσθήκη, ενός νέου Σιμόες, είναι υπεραπαραίτητη.

Από εκεί και μετά το θέμα με τα στόπερ βρίσκεται και αυτό σε εξέλιξη με τουλάχιστον δύο περιπτώσεις να βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην πρώτη γραμμή, χωρίς να έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα τους. Οπότε αναμένουμε σύντομα για νέα και από αυτό το μέτωπο, με την ελπίδα η ΑΕΚ, να βρει έναν πραγματικό ηγέτη για την άμυνα της.