AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Κινείται για Ανγκόλα η ΑΕΚ

Ο Στέφανος Δέδας γνωρίζει από πρώτο χέρι το πρωτάθλημα του Ισραήλ λόγω της θητείας του στον πάγκο της Χάποελ Χολόν. Ο νέος κόουτς της ΑΕΚ φαίνεται πως έχει ρίξει τα δίχτυα του στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα και ψαρεύει παίκτες. Ένας εξ αυτών είναι ο Μπράιαν Ανγκόλα.

Ο Κολομβιανός άσος (1,98μ.), που αγωνίζεται στις θέσεις «2» και «3», προέρχεται από μια πολύ καλή σεζόν στο Ισραήλ με την Ιρόνι Νες Ζιόνα. Μαζί της κατέκτησε το FIBA Europe Cup έχοντας 15 πόντους και 9 ριμπάουντ στον τελικό απέναντι στη Σταλ. Στη διοργάνωση είχε κατά μέσο όρο 15 πόντους (79,4% βολές, 36,7% δίποντα και 35,9% τρίποντα), 6,1 ριμπάουντ, 4,3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 17,3 στην αξιολόγηση σε 33,7 λεπτά.

Στο πρωτάθλημα Ισραήλ είχε 18,7 πόντους (31,8% τρίποντα), 7,1 ριμπάουντ, 3,4 ασίστ, 1,3 κλεψίματα και 2,3 λάθη ανά 33,1 λεπτά συμμετοχής. O Κολομβιανός άσος, που αποφοίτησε από το Florida State χωρίς να γίνει ντραφτ το 2018, έπαιξε πέρσι στην Οστάνδη και φέτος για μόλις δύο ματς στο ξεκίνημα της σεζόν στην Παρτιζάν, προτού μετακομίσει στην Ιρόνι, η οποία αποκλείστηκε με 2-1 στα προημιτελικά των playoffs της λίγκας από την ομάδα του Δέδα.

Η περίπτωσή του ενδιαφέρει την ΑΕΚ, αλλά εάν προχωρήσει η μεταγραφή κανείς δεν μόρεί να πει με σιγουριά αν θα επιστρέψει ο Μάνι Χάρις, αφού υπάρχει και προφορική συμφωνία με τον Χουάν Πάμπλο Βαουλέτ.

Σε κάθε περίπτωση, η ΑΕΚ δεν μπορεί να ανακοινώσει καμία μεταγραφή, ούτε καν του Στέφαν Γέλοβατς που έχει υπογράψει, αν δεν τακτοποιήσει τα 12 ΒΑΝ που έχει από τη FIBA.