ΟΠΑΔΟΙ

Original Περιστερίου: All Over The World

Για να ξεκινήσει κάτι, πρέπει να υπάρχει ένα σημείο αναφοράς, μια αρχή, μια αφετηρία, μια βάση, μια σταθερά. Για εμάς, αυτό είναι η Α.Ε.Κ.

Είναι η αγάπη μας για την ομάδα ΚΑΙ ΜΟΝΟ. Πάθος για τον ΔΙΚΕΦΑΛΟ. Αστείρευτη πηγή ευφάνταστων ή και απλών τρόπων, ώστε να είμαστε διαρκώς δίπλα στην αγαπημένη μας Α.Ε.Κ. Για την ΑΕΚΑΡΑ μας ΚΑΙ ΜΟΝΟ. Μονάχα η καθολική αγάπη για την ομάδα, μας κάνει άτρωτους. Η μόνη μας κάβλα, είναι τα τρία γράμματα που χάραξαν την ζωή μας και στιγματίζουν κάθε δευτερόλεπτο που κυλάει. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΩΝ ΑΤΑΚΤΩΝ, που κάνουν οτιδήποτε χρειαστεί, ώστε να είναι ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΤΗΣ. Με αγνή αγάπη για την ομάδα, τρέλα για την υποστήριξη της, αχαλίνωτο πάθος με τα χρώματα της. Όλα ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ, που ένωσε ανθρώπους με την ίδια λόξα, δημιουργώντας έναν γνήσιο και ζηλευτό οπαδισμό, που στόχο έχει να ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΜΟΝΗ Η Α.Ε.Κ. Αυτό, από τον Ιούλιο του ’87, έγινε η καθημερινότητα, τα βιώματα, οι εικόνες, η ζωή, η ύπαρξη μας. Κάθε μέρα που περνάει, διανθίζεται και εμπλουτίζεται όλο και πιο πολύ, χωρίς όμως να χάσει τον αρχικό και μοναδικό λόγο δημιουργίας του. Έτσι με τα χρόνια, καταφέραμε το ακατόρθωτο και το κάναμε να μοιάζει πλέον εύκολο. Τεράστια νίκη.

Από το δυτικό προάστιο της Αττικής, στην πρωτεύουσα της Ελλάδας και από την Αθήνα μας, σε ολόκληρη την επικράτεια. Από τα νησιά, τα χωριά και τις ακριτικές περιοχές της χώρας, στο λιμάνι της Μασσαλίας. Από την πόλη των Φωκέων, στο λιμάνι του Λιβόρνο. Από την κομμουνιστική πινελιά της Ιταλίας, στο λιμάνι του Αμβούργου. Από την πιο αντιδραστική πόλη της Γερμανίας, στο λιμάνι της Λιέγης. Από τα κακόφημα σοκάκια του Βελγίου, στο Μίνσκ. Από την ανεξάρτητη Λευκορωσία, στο Μεξικό και στην εξεγερμένη Τσιάπας, στην γειτόνισσα Τουρκία και από τα στενά του Βοσπόρου στο Ισραήλ, στα βαθύ της ανατολής, στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου και στην μακρινή Αυστραλία, στην ματωμένη Παλαιστίνη, στην κοντινή Αμερική, στο Μπρονξ και από την γέφυρα του Γουάιτστοουν, στο αστραφτερό Λος Άντζελες. Στην τρελή Αργεντινή και στην μαγευτική Βραζιλία. Από τις απίστευτες εξέδρες της Αιγύπτου και τις πυραμίδες της Γκίζας, πάλι πίσω στην δική μας Κύπρο. Αυτά, με λίγα λόγια αλλά πολύ συναίσθημα, είναι τα βήματα μας 34 χρόνια τώρα. Μια πορεία φωτιά. Ένας ατελείωτος δρόμος ψυχής, δοτικότητας και επικοινωνίας. Μοναδικά χνάρια, που μας έφεραν σε επαφή με άλλους κόσμους, άλλες κουλτούρες, άλλες ιδέες. Μάθαμε να ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Γνωρίσαμε κόσμο, ανταλλάξαμε απόψεις, μοιραστήκαμε φιλοσοφίες, γίναμε αδέρφια, φίλοι, γνωστοί με πολλές οργανώσεις και διάφορες συλλογικότητες. Πολλές φορές άσχετη, πολλές κοινή και άλλες φορές παράλληλη ζωή, με την καθημερινότητα που ακούγεται στο όνομα Α.Ε.Κ. Όλες οι παραπάνω ανθρώπινες επαφές του club, μας φέρνουν σίγουρα σε μια θέση ΟΠΑΔΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ. Από την άλλη, ο εκδρομικός μας χάρτης, ταξιδεύοντας για να δούμε την ΑΕΚΑΡΑ είναι σχεδόν αχνός. Τα αμέτρητα χιλιόμετρα που έχουμε κάνει, έχουν σβήσει τα σημάδια και τις διαδρομές από πάνω του. Έτσι, ενώνοντας όλα μας αυτά τα ταξίδια, δημιουργήσαμε ένα ΑΤΟΦΙΟ ΚΡΑΜΑ, που με απόλυτο σεβασμό, αγάπη, πίστη, προσήλωση, αυθεντικότητα, ρομαντισμό, μας οδήγει στο σήμερα, στο τώρα και στο αύριο. Κυρίως όμως, μας έκανε να παραμείνουμε άνθρωποι. Δίκαιοι και καθαροί άνθρωποι. Ανθρώποι που νοιώθουν, αισθάνονται, παλεύουν, διεκδικούν.

Πιάνοντας την υδρόγειο στα χέρια μας και γυρνώντας την με τους δικούς μας ρυθμούς γύρω γύρω, από όλο αυτό το άναρχο σουλάτσο επάνω της, κρατάμε την απερίγραπτη μαγεία των στιγμών. Γιατί όλα τελικά είναι στιγμές. Κρατάμε τις παλάμες μας σφιχτά ενωμένες με ανθρώπους, που θα δίναμε και την ζωή μας γι’ αυτούς. Γιατί όλα τελικά είναι αλληλεγγύη. Κρατάμε ψηλά τις γροθιές μας και μένουμε στην πρώτη γραμμή. Γιατί όλα τελικά είναι σύγκρουση. Και οι συγκρούσεις ανοίγουν περάσματα.

Από την γειτονιά μας…

στις γειτονιές ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ…έχουμε δημιουργήσει, έχουμε ζήσει, όσα όλοι οι άλλοι προσπαθούν με το ζόρι να φανταστούν.

ΤΙΜΗ μας και ΚΑΜΑΡΙ μας.

☆ Κι αν μας πουν πως είμαστε ρομαντικοί, πως είμαστε αδιόρθωτα ονειροπόλοι και πως κυνηγάμε το άπιαστο, εμείς χίλιες φορές θα τους πούμε, ΝΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ.
Original 21 Peristeri Club

6.7.1987…6.7.2021
A Family Tradition