AEK BCΜΠΑΣΚΕΤ

Συμφώνησαν ΑΕΚ και Γκρίφιν (video)

Η πρώτη μεταγραφή της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν επί εποχής Δέδα είναι γεγονός. Ο Έρικ Γκρίφιν συμφώνησε τα ξημερώματα της Κυριακής και πλέον αναμένεται να έρθει στην Αθήνα για τις τελικές υπογραφές, αφού πρώτα όμως βρεθεί λύση από τη διοίκηση της ΚΑΕ για τα 10 BAN που την ταλαιπωρούν. Κάτι που αναμένεται να γίνει μέχρι το τέλος του μήνα.

Ο Αμερικανός αποτελεί προσωπική επιλογή του Στέφανου Δέδα, αφού ήταν αντίπαλός του στο Ισραήλ με τη Χαποέλ Μπερ Σεβά και τον ξέρει από πρώτο χέρι.

Ο έμπειρος φόργουορντ (31 ετών, 2.04 μ.), που προσπάθησε πολλές φορές στην καριέρα του να παίξει στο ΝΒΑ, έχει θητεύσει στις Γιέζι, Λεόνες ντε Πόνσε, Γκουάρος ντε Λάρα, Ίντιος, Τέξας Λέτζεντς, Αλ Νασρ Ντουμπάι, Χάποελ Γκαλίλ Γκιλμπόα, Σολτ Λέικ Σίτι Σταρς, Χάποελ Εϊλάτ, Ρετζιάνα, Ζιελόνα Γκόρα, Ιρόνι Ναχαρίγια, Αδελαΐδα, Χάποελ Μπερ Σεβά.

Ο Δέδας τον γνωρίζει από το πρωτάθλημα Ισραήλ, ενώ ο Γκρίφιν είχε βρεθεί στο στόχαστρο της ΑΕΚ και πριν από μερικά χρόνια, όταν προπονητής ήταν ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, ωστόσο προτίμησε την προοπτική της NBL στην Αυστραλία.

Τη σεζόν που πέρασε ο Γκρίφιν είχε 17.9 πόντους, 6.8 ριμπάουντ και 1.5 ασίστ ανά 27.7 λεπτά συμμετοχής σε 25 αγώνες με την Μπερ Σεβά στη Winner League.