AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τον χόρεψε… κυπριακά με σούπερ Λιβάι Γκαρσία

Η ΑΕΚ με δύο γρήγορα γκολ στο πρώτο ημίχρονο και ένα στο δεύτερο ημίχρονο επικράτησε με 3-0 του Απόλλωνα Λεμεσού στην πρόβα τζενεράλε πριν τα παιχνίδια που έρχονται για τον δεύτερο προκριματικό του Europa Conference League.

Λιβάι Γκαρσία και Πέτρος Μάνταλος ξεχώρισαν για την ομάδα του Βλάνταν Μιλόγιεβιτς, με τον πρώτο να πετυχαίνει δύο γκολ και να βγάζει την τελική στον δεύτερο.

Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ μετά από πολύ όμορφη και καλά δουλεμένη ομαδική ενέργεια. Συγκεκριμένα, στο 6ο λεπτό, και μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας, ο Μάνταλος «πάτησε» την μπάλα στον Λόπες, εκείνος έβγαλε την σέντρα στην «καρδιά» της περιοχής, με τον Γκαρσία να κάνει το 1-0 με δυνατό σουτ.

Τρία λεπτά αργότερα ήρθε το 2-0 και πάλι μέσα από ωραία ομαδική συνεργασία. Εξαιρετική κάθετη του Μπακάκη στην πλάτη της άμυνας του Απόλλωνα, ο Μάνταλος έγινε αποδέκτης μέσα στη μεγάλη περιοχή, σκοράροντας με τη δεύτερη προσπάθεια, αφού πήρε το ριμπάουντ από την αρχική επέμβαση του Γιοβάνοβιτς.

Το 3-0 πέτυχε στο 51′ ο Λιβάι Γκαρσία. Ο 23χρονος άσος από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο… άδειασε τρεις παίκτες, πάτησε περιοχή και με ένα δυνατό διαγώνιο σουτ έγραψε το τελικό αποτέλεσμα.

AΕΚ (Β. Μιλόγεβιτς, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Μπακάκης (63’ Σβάρνας), Νεντελτσεάρου (46’ Μήτογλου), Τζαβέλλας (86’ Ραντόνια), Λόπες (46’ Μιτάι), Σάκχοφ, Σιμάνσκι (86’ Σαμπανάτζοβιτς), Γκαρσία (79’ Νταντσένκο), Μάνταλος (86’ Ρουκουνάκης), Αλμπάνης (65’ Τάνκοβιτς), Ανσαριφάρντ (86’ Κοσίδης)

Απόλλων Λεμεσού (Α. Τσόρνιγκερ, 4-2-3-1): Γιοβάνοβιτς, Χαμάς (61’ Ιντζια), Ουέλινγκτον, Κατελάρης, Φιλιώτης, Μάρκοβιτς (70’ Παπουνασβίλι), Ντένιτς (87’ Σπολιάριτς), Κυριάκου, Ζράντι, Πίττας (87’ Φώτη), Ψύχας (61’ Μαλεκκίδης).