ΣΚΕΨΕΙΣ

Αχ Ευρώπη εσύ μας μάρανες (video)

Γεια χαραντάν σε ό,τι ΑΕΚ υπάρχει στον πλανήτη γη και έξω από αυτόν. Πιάσαμε ντάλα καλοκαίρι. Μια ανάσα από τον Δεκαπενταύγουστο. Άλλοι σβήνουν φωτιές για να σώσουν το βιος τους αβοήθητοι από την ελληνική κυβέρνηση, άλλοι πλατσουρίζουν σε κάποια παραλία, άλλοι δουλεύουν από το πρωί ως το βράδυ για να τα φέρουν βόλτα τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑΚΙΑΣ

Εγώ με τη σειρά μου κάθομαι και παρακολουθώ αυτά που γίνονται τριγύρω μου και με τις εμφανίσεις των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη. Ποια Ευρώπη δηλαδή; Στο Νευροκόπι καλύτερα θα τα πηγαίναμε.

Η ομάδα μας η ΑΕΚΑΡΑ με τον Άρη χαιρέτησαν γρήγορα το νέο θεσμό της UEFA, αυτό το Conference League, με τον τελικό να γίνεται στα μαγευτικά Τίρανα. Η Βελέζ Μόσταρ του Ντούσκο μας άφησε εκτός. Ενώ η Αστάνα απέκλεισε τα Αρειανά της Θεσσαλονίκης.

Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός αφού προχώρησε έναν γύρο στα προκριματικά του Champions League, αποκλείστηκε από την Λουντογκόρετς και τώρα συνεχίζει στο Europa League. Ο ΠΑΟΚ αφού κατάφερε να σκοτώσει το θηρίο που λέγεται Μποχίμιαν συνεχίζει στα πλέι οφ του Conference League.

Καμία εκ των τεσσάρων όμως ομάδων δεν με έπεισε. Ηταν όλες ανέτοιμες έως υπερβολικά κακές. Ένα μάτσο χάλια καλύτερα. Δίκαια εμείς ως ΑΕΚ μείναμε εκτός διότι πληρώσαμε τις ανοησίες που κάναμε στη Βοσνία και ότι εδώ μέσα στο ΟΑΚΑ δεν μπορέσαμε να σκοτώσουμε (ποδοσφαιρικά πάντα) τα παιδιά του Μπάγεβιτς.

Ο Άρης ήταν κάκιστος στο Καζακστάν, ενώ στη Θεσσαλονίκη το πάλεψε μπορώ να πω αλλά μια… σβερκιά του είπε αντίο στην Ευρώπη. Φάπα κανονική και γι’ αυτούς.

Ωστόσο τα πιο ωραία έρχονται από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Οι οπαδοί αντιδρούν, φωνάζουν, βρίζουν και γράφουν ό,τι δεν γράφεται στα social media. Μέχρι και ο Μαρινάκης πήγε να τα ψάλλει στους παίκτες. Τώρα τι τροπάριο τους έριξε μη με ρωτάτε. Ίσως της Κασσιανής!

Για τον ΠΑΟΚ, μέσα σε όλα ο Λουτσέσκου (αυτός που ήθελε να φέρει ο δικός μας ο Νιάου στην ΑΕΚ) είδε τον Ολιβέιρα να παθαίνει ρήξη χιαστού και να μένει σίγουρα εκτός για κανένα τρίμηνο και να μπαίνει στη διαδικασία “άντε ψάξε τώρα να βρεις άλλον”.

Και όλα αυτά τη στιγμή που κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στο Ευαγγέλιο και να πει ότι “21-22 Αυγούστου ξεκινάει το πρωτάθλημα”. Πως να ξεκινήσει; Αφού οι τηλεοπτικά άστεγες ΠΑΕ έχουν μπει σε έναν φαύλο κύκλο με την Cosmote TV και προσπαθούν το 1,3 εκατ. ευρώ να το κάνουν 1,5 άντε και λίγο παραπάνω. Μέχρι και το σουσάμι από τη φρατζόλα θέλουν να πάρουν.

Αυτό που βγαίνει από τα χείλη μου είναι το εξής: Ότι έλεγε και ο Τζιμάρος ο Πανούσης. Αχ Ευρώπη εσύ μας μάρανες.

***Με αγάπη απ’ το ποδόσφαιρο του πεζοδρομίου, της αλάνας, των τσιμέντων. Μάκια!!!