ΟΠΑΔΟΙ

Original Καρδίτσας: Φωτιά σπείρατε, φωτιά θα θερίσετε

Παιδιά του κλαμπ βρέθηκαν στην Εύβοια και πιο συγκεκριμένα στα αδέρφια μας στο κλαμπ στη Νέα Αρτάκη. Παραδώσαμε είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, φάρμακα και ζωοτροφές τα οποία θα φτάσουν σε συνανθρώπους μας στη βόρεια Εύβοια που επλήγησαν από τις καταστροφικές φωτιές.

Κυβέρνηση και κρατικός μηχανισμός ήταν απών από τις πυρκαγιές τόσο στην Εύβοια όσο και σε πολλές ακόμα περιοχές σε όλη την Ελλάδα όπου κάηκαν εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα.

Το λιγοστό πυροσβεστικό προσωπικό μαζί με αρκετούς εθελοντές και κατοίκους των γύρω περιοχων έδωσαν μαχες για να σβήσουν τις φωτιές. Είναι πραγματικοί ήρωες και τους αξίζουν πολλά μπράβο.

Η κυβέρνηση αντί να ρίξει λεφτά στο σύστημα υγείας εν μέσω πανδημίας και στην πυροσβεστική υπηρεσία βλέποντας πως κάθε χρόνο καίγεται η μισή Ελλάδα προτίμησε να δώσει εκατομμύρια στα ΜΜΕ για να τους ξελασπώνει από τις συνεχόμενες γκάφες, και στην αστυνομία για να περάσει ένα χουντικό καθεστώς το τελευταίο χρόνο σε όλη τη χώρα .

Να αποδωθούν άμεσα ευθύνες για την τεράστια οικολογική καταστροφή και για άλλες καταστροφές που έμειναν ατιμώρητες (π.χ. Μάτι) και να αποζημιωθούν όλοι οι πληγέντες.

Θα θέλαμε να δείξουμε την συμπαράσταση μας και την αλληλεγγύη μας σε όσους βίωσαν αυτή τη καταστροφή την οποία παρόμοια ζήσαμε και εμείς στην Καρδίτσα πριν λίγους μήνες όπου πλημμύρισε μεγάλο τμήμα του νόμου.

Να ξεκαθαρίσουμε ότι η οπτική του συγκεκριμένου άρθρου δεν αποτελεί με κανένα τρόπο προσπάθεια απενοχοποίησης οποιασδήποτε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Μόνο ο λαός θα σώσει το λαό.

Η αλληλεγγύη το όπλο μας.