AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οριστικό: Αναβολή στην πρεμιέρα της Super League, σέντρα 28-29/8 ή 11-12/9

Δεν θα ξεκινήσει στις 21-22 Αυγούστου το πρωτάθλημα της Super League διότι πέντε ομάδες απουσίαζαν από τη Γενική Συνέλευση που ήταν προγραμματισμένη πριν το σημερινό Δ.Σ.

Συγκεκριμένα, ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Άρης και ΟΦΗ, δηλαδή οι πέντε ομάδες που έχουν εξασφαλίσει τηλεοπτική στέγη και δεν είναι υπέρ της τηλεοπτικής στέγης έλειπαν κι έτσι η σέντρα πάει για τις 28-29/8 ή 11-12/9.

Οι επτά που έχουν εξασφαλισμένη τηλεοπτική στέγη προτείνουν πρωτάθλημα με κεντρική διαχείριση από τη σεζόν 2023-2024. Οι επτά που δεν έχουν παραχωρήσει – προς το παρόν – τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα σε κάποιο συνδρομητικό κανάλι, δέχονται αυτήν την πρόταση αρκεί να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο συμβόλαιο.

Προς το παρόν, Βόλος, Παναιτωλικός, Αστέρας, Λαμία, Απόλλων και Ιωνικός έχουν στα χέρια τους μία πρόταση από την Cosmote TV ύψους περίπου 1.3 εκατ ευρώ το χρόνο, αλλά ζητάνε 1,7 εκατ. ευρώ έκαστος. Ο ΠΑΟΚ διαπραγματεύεται μόνος του, αλλά δεν τα έχει βρει ούτε με την Cosmote TV ούτε με τη Nova. Γι’ αυτό και δείχνει τα παιχνίδια του από το OPEN TV.

Η επίσημη ενημέρωση της Super League αναφέρει:

«Λόγω μη επίτευξης απαρτίας στη σημερινή Γενική Συνέλευση,  θα λάβει χώρα νέα Γενική Συνέλευση μέσω τηλεδιάσκεψης, την Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, με τα ίδια θέματα ημερησίας διάταξης».