ΣΚΕΨΕΙΣ

Για σύλληψη ο Φωτιάς και οι συνεργοί του, εγκληματικές αλλαγές από τον Μιλόγεβιτς

Διπλή ανάγνωση έχει η χθεσινή εμφάνιση της ΑΕΚ στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ. Υπάρχει το αγωνιστικό κομμάτι και αυτό της διαιτησίας.

Ξεκινώντας από το πρώτο να τονίσω πως η ΑΕΚ για 75’ λεπτά ήταν εξαιρετική. Πραγματικά έπεισε και τον πιο δύσπιστο οπαδό της. Μπαλάρα, με αλληλοκαλύψεις, συνδυασμούς. Ωραία πράγματα. Η ΑΕΚ έβγαζε στον αγωνιστικό χώρο του Γεντί Κουλέ νοοτροπία πρωταθλήτριας και παρόλο που είχε μείνει με παίκτη λιγότερο με την εξωφρενικά άδικη αποβολή του Λιβάι Γκαρσία, πέτυχε δύο γκολ και ήταν ανώτερη από τον ΟΦΗ.

Από το 75’ και μετά όμως ήρθε το κλακάζ. Οι αλλαγές των Άμπραμπατ και Τσούμπερ σε συνδυασμό με αυτή του Σιμάνσκι στο τέλος έφερε την ολική κατάρρευση με μια αμυντική γραμμή να μην βρίσκεται σε καλή μέρα, αλλά και έναν Στάνκοβιτς εκτός τόπου και χρόνου. Μεγάλη ευθύνη του Βλάνταν Μιλόγεβιτς που έβαλε στο παιχνίδι παίκτες με ψυχολογία λούζερ όπως είναι οι Μάνταλος, Σάκχοφ και Σβάρνας.

Δεν μπορείς Βλάνταν να μου περνάς στον αγώνα τον Μάνταλο και όχι τον Γέβτιτς. Έναν παίκτη που μέχρι πριν ταξιδέψει η κιτρινόμαυρη αποστολή για την Κρήτη ήταν αμφίβολος. Ο Σέρβος δεν προτίμησε τον Ελβετό μέσο αλλά τον Έλληνα. Μεγάλο φάουλ. Επίσης η είσοδος του Σάκχοφ σου έδινε την εντύπωση ότι η ΑΕΚ θα κρατήσει μπάλα και θα «παγώσει» τον ρυθμό. Αυτό θέλεις όταν είσαι 0-3 και όχι να είσαι… κουκουρούκου. Γιατί αυτό ήταν η ΑΕΚ από το 75’ και μετά. Ήταν σε άλλο γήπεδο.

Όσον αφορά την διαιτησία; Αν υπάρχει ποδοσφαιρική αστυνομία θα πρέπει άμεσα να συλλάβει τον Φωτιά και τους συνεργούς του που έκαναν τα πάντα για να μην κερδίσει η ΑΕΚ στην Κρήτη. Αποβολή του Γκαρσία, λάδι οι ψευτόμαγκες Λάμπρου και Νέιρα. Κόκκινη που δεν την είδαμε ποτέ στον Καμάου για το χτύπημα στον… ματωμένο Χατζισαφί. Φάουλ στο πρώτο γκολ του ΟΦΗ πάνω στον Βράνιες. Νωρίτερα οφσάιντ που δεν υπάρχει στον Άμραμπατ και πόσα άλλα… Βάλτε και το κλίμα τραμπουκισμού των Κρητικών στους κιτρινόμαυρους αξιωματούχους χωρίς λόγο και αιτία. Απλά επειδή ήταν της ΑΕΚ.

Το παραμύθι ότι η ΑΕΚ έχει την ΕΠΟ πρέπει να τελειώνει άμεσα. Αυτοί που βολεύονται για να το λένε θέλουν να καλύψουν τις αδυναμίες των ομάδων τους. Η ΑΕΚ δεν έχει καμία ΕΠΟ. Ούτε θα την έχει ποτέ. Θέλει το 50-50 που χθες δεν το είχε. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης πρέπει να βγάλει αντίδραση και να βρει τον τρόπο ώστε τέτοιοι διαιτητές τύπου Φωτιά αλλά και Σκουλά (αυτό το μπουμπούκι ήταν στο VAR) να μην ξανασφυρίξουν την ΑΕΚ. Θα πρέπει ο Μελισσανίδης να υπερασπιστεί το όνομα του συλλόγου μας.