AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

“Δια πυρός” και Τσούμπερ η ΑΕΚ πέρασε (1-3) από το Αγρίνιο

Έπαιξε και πάλι με τη… φωτιά αλλά δεν κάηκε η ΑΕΚ. Η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς έχοντας ως MVP τον Τσάνκοβιτς και… λυτρωτή τον Τσούμπερ πέρασε από το Αγρίνιο, επικρατώντας του Παναιτωλικού με 3-1. Αυτή ήταν η πρώτη φετινή, εκτός έδρας νίκη για τους κιτρινόμαυρους, που έφτασαν τους 10 βαθμούς.

Μετά από ένα… αναγνωριστικό δεκάλεπτο, η Ένωση κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Ήταν στο 13ο λεπτό, όταν ο Μοχαμάντι σέντραρε από τα αριστερά και ο Γκαρσία έκανε ένα μπασκετικό άλμα για κάρφωμα και με ωραία κεφαλιά πρόλαβε τον Ροντρίγκες στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Στο 21′ ο Τσούμπερ άγγιξε το 0-2, αλλά το σουτ του Ελβετού κόντραρε κι έφυγε εκτός. Η πίεση της ΑΕΚ έφερε καρπούς με δεύτερο τέρμα. Ο Μάνταλος εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά στο 26′ και ο Βράνιες άγγιξε την μπάλα όσο χρειάστηκε για να την στείλει με το κεφάλι στο βάθος της εστίας του Παναιτωλικού για το 0-2.

Από το 30′ και μετά η ΑΕΚ οπισθοχώρησε ανεξήγητα, με τον Παναιτωλικό να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και να απειλεί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα με Βέργο και Μεντόσα στο 35’ σταμάτησαν στα χέρια του Στάνκοβιτς, με τον Αυστριακό τερματοφύλακα να έχει ακόμα τρεις καλές επεμβάσεις μέχρι το 40’, σε προσπάθειες των δύο προαναφερθέντων αλλά και του Βργκοτς!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Γιάννης Αναστασίου άλλαξε τον τερματοφύλακά του με τον Βράνιες να έχει κεφαλιά που σταμάτησε πάνω στην γραμμή από τον Βαρόνε στο 49’. Ο Παναιτωλικός ωστόσο ανέβηκε εκ νέου και κατάφερε να μειώσει στο 58’, όταν ο Βέργος σκόραρε με πλασέ μέσα από την περιοχή, εκμεταλλευόμενος την αδράνεια του Βράνιες και μετά από ασίστ του Μπαρμπόσα.

Το παιχνίδι απέκτησε ενδιαφέρον, με τον Στάνκοβιτς να έχει εξαιρετική επέμβαση σε κεφαλιά του Κορνέλιους στο 78’ – με τον Λε Ταλέκ να δείχνει και αυτός πως… βοήθησε με το γόνατο. Τελικά στο 83′ η ΑΕΚ κλείδωσε το «τρίποντο», με τον Τσούμπερ να παίρνει… ριμπάουντ μετά από επέμβαση του Μελίσσα σε σουτ του Ανσαριφάρντ και να γράφει το τελικό 1-1. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, με τον Βέργο να έχει μια κεφαλιά στο δοκάρι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Παναιτωλικός (Γ. Αναστασίου): Ροντρίγκες (46’ Μελίσσας), Λούι (86’ Μόρσεϊ), Βργκοτς, Κορνέλιους, Αντούνες (74’ Αποστολάκης), Βαρόνε, Ντίας, Φλόρες, Μεντόσα (41’ Μπαρμπόσα), Βέργος, Ντουάρτε (74’ Ζεστέντ).

ΑΕΚ (Βλ. Μιλόγεβιτς): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμόες (67’ Σιμάνσκι), Λε Ταλέκ (84’ Σάκχοφ), Μάνταλος (75’ Χατζισαφί), Γκαρσία (84’ Σβάρνας), Αραούχο (75’ Ανσαριφάρντ), Τσούμπερ.