AEK ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Διαστημική ΑΕΚΑΡΑ νίκησε (9-8) τον Εθνικό (video)

Μία πολύ μεγάλη νίκη σημείωσε η ανδρική ομάδα Πόλο της ΑΕΚ που επικράτησε με 9-8 του Εθνικού ΟΦΠΦ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου της Α1 Εθνικής κατηγορίας.

Οι «κιτρινόμαυροι» μετά από ένα σπουδαίο ντέρμπι, το οποίο παρακολούθησε πλήθος κόσμου που βρέθηκε στο Κολυμβητήριο της Ηλιούπολης στηρίζοντας την ομάδας του Δημήτρη Μάζη, έφτασαν στο τρίποντο.

Ο αγώνας ήταν γκραν γκινιόλ, καθώς ο Εθνικός είχε το προβάδισμα για δύο οκτάλεπτα, με την ΑΕΚ να απαντά στο β’ ημίχρονο και να κατακτά τη νίκη.

Στην πρώτη περίοδο, οι Πειραιώτες μπήκαν πιο δυνατά και εκμεταλλεύθηκαν τα λάθη του «Δικεφάλου» στην επίθεση, φτάνοντας στο 0-2. Ο Vukcevic με δυνατό σουτ μείωσε σε 1-2, 5:10 πριν τη λήξη, ενώ ακολούθησαν πολύ καλές άμυνες και από τις δύο ομάδες. Παρά τις πολλές ευκαιρίες, η ΑΕΚ δεν κατάφερε να ισοφαρίσει, με τους «μπλε» να πετυχαίνουν το 1-3. Ο Vukcevic 11″ πριν το τέλος με πολύ μεγάλη προσπάθεια βρήκε δίχτυα και έφερε την ΑΕΚ μία ανάσα από τους Πειραιώτες (2-3).

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, οι δύο ομάδες έδωσαν μεγάλη βάση στην άμυνα. Για 7 ολόκληρα λεπτά, καμία από τις δύο ομάδες δεν βρήκαν δίχτυα, με τον τερματοφύλακα Φλέγκα της ΑΕΚ να κατεβάζει ρολά. 22″ πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο Krijestorac με πολύ όμορφο σουτ ισοφάρισε σε 3-3, φέρνοντας το ματς στα ίσια. Ωστόσο, ο Εθνικός δεν είπε την τελευταία του λέξη και κυριολεκτικά στη λήξη πήρε εκ νέου το προβάδισμα (3-4).

Στην τρίτη περίοδο, και πάλι οι δύο ομάδες έπαιζαν εξαιρετικές άμυνες, με το σκορ να παραμένει στο 3-4. Ο Καζάζης, 4:50 πριν το τέλος του οκταλέπτου, με ένα πολύ δυνατό σουτ ισοφάρισε εν μέσω αποθέωσης από τους φιλάθλους της ΑΕΚ σε 4-4. Ο Φλέγκας κάτω από τα δοκάρια έκανε… ό,τι ήθελε, δίνοντας την ευκαιρία στους «κιτρινόμαυρους» στην άλλη πλευρά της πισίνας να φεύγουν στην κόντρα. Ηλιόπουλος και Τσαταλιός με τρομερά σουτ έδωσαν «αέρα» δύο τερμάτων στην ΑΕΚ (6-4). Η άμυνα της ΑΕΚ δυσκόλευε ιδιαίτερα τους «μπλε», με τον Καζάζη να «εκτελεί» από τα 8 μέτρα για το 7-4 που ήταν και το σκορ της περιόδου.

Στο τέταρτο οκτάλεπτο, παρά την αρχική επέμβαση του Φλέγκα, οι Πειραιώτες σημείωσαν το 7-5, 6:24 πριν το τέλος. Η ΑΕΚ απάντησε με τον Καζάζη και πάλι, που έφερε την «Ένωση» στο +3 και πάλι (8-5). Οι φιλοξενούμενοι με πέναλτι μείωσαν σε 8-6, για να λάβουν την απάντηση από τον Τσαταλιό, 4:10 πριν το τέλος (9-6). Η ΑΕΚ σε εκείνο το σημείο «κόλλησε» επιθετικά, με τους «μπλε» να απαντούν με σερί 2-0 και να πλησιάζουν στο γκολ, 9-8, 2:18 πριν το τέλος. Η καλή αμυντική λειτουργία του «Δικεφάλου», αλλά και οι επεμβάσεις του Φλέγκα, όμως, διατήρησαν το 9-8 έως την κόρνα της λήξης που σήμανε και τη 2η νίκη της ΑΕΚ στο φετινό Πρωτάθλημα.

ΑΕΚ – Εθνικός ΟΦΠΦ 9-8
Τα οκτάλεπτα: 2-3, 1-1, 4-0, 2-4.