AEK ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Φόρεσε ευρωπαϊκό κοστούμι η ΑΕΚ (34-26) νίκησε την Ταταμπάνια

Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, η ΑΕΚ νίκησε την ουγγρική Ταταμπάνια στη Χαλκίδα 34-26 στην πρεμιέρα των ομίλων του φετινού EHF Cup χάντμπολ ανδρών και πήρε την πρώτη νίκη στην ιστορία της στη συγκεκριμένη διοργάνωση, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Πρώτος σκόρερ για την ΑΕΚ ήταν ο Μυλωνάς με 7 τέρματα, ενώ τον ακολούθησαν οι Τζηράς, Μόγια με 6 γκολ.

Με τον κόσμο της ΑΕΚ να δίνει το «παρών» στο γήπεδο και να στηρίζει ασταμάτητα, η ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια έφτασε στο δίποντο και… συνεχίζει!

Στο αγωνστικό κομμάτι, η ΑΕΚ μπήκε εξαιρετικά στο γήπεδο και με δύο γκολ του Τζηρά πήρε κεφάλι στο σκορ (2-0). Μόγια και Πλάθα ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 4-1, με τους «κιτρινόμαυρους» να παίζουν τη μπάλα στο πίβοτ δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 7-5 και 8-6, με την ΑΕΚ να απαντά με σερί 3-1, με τον Μυλωνά να «εκτελεί» από παντού (11-7, 18′). Η άμυνα της ΑΕΚ και ο Μπουκοβίνας κάτω από τα δοκάρια, έκαναν εξαιρετική δουλειά, με τους Ουγκάλντε, Τζηρά και Μυλωνά να ανεβάζουν τη διαφορά στα 5 τέρματα (16-11). Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν λίγο πριν το ημίχρονο σε 16-12.

Ο Μυλωνάς ξεκίνησε με γκολ και το β’ ημίχρονο, σημειώνοντας το 17-12. Ο Μόγια με δύο διαδοχικά τέρματα και ο Πλάθα με πολύ ωραίο τελείωμα έφεραν την ΑΕΚ στο +6, με 20-14. Η αμυντική λειτουργία του «Δικεφάλου» δεν άφηνε περιθώρια στην αντίπαλη επίθεση, με την ΑΕΚ να κλέβει τη μπάλα και με τον Ουγκάλντε να σκοράρει σε κενή εστία το 21-14, εν μέσω αποθέωσης. Ο Δημήτρης Δημητρούλιας έδωσε νέα φρεσκάδα στην ομάδα ρίχνοντας στη «μάχη» τον Αραμπατζή, με τον εξτρέμ της ΑΕΚ να βρίσκει δίχτυα δις για το 23-16 και 24-16. Στη συνέχεια, τη σκυτάλη στο σκοράρισμα πήρε ο Πλάθα που για πρώτη φορά έφερε την ΑΕΚ στο +9 (25-16). Οι Ούγγροι μείωσαν σε 25-17, όμως οι Μυλωνάς και Τζηράς «εκτόξευσαν» τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια νούμερα (28-18). Η Ταταμπάνια μείωσε σε 30-23, 6′ πριν το τέλος, χωρίς όμως να μπορέσει κάτι περισσότερο, με την ΑΕΚ να πανηγυρίζει τη νίκη με 34-26.

AEK – Γκρούντφος Ταταμπάνια 34-26

ΑΕΚ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Μυλωνάς 7, Μόγια 6, Τζηράς 6, Ουγκάλντε 3, Αραμπατζής 3, Πλάθα 3, Μπεριά 2, Νικολαΐδης 2, Μπριάτκα 2, Ηλιόπουλος, Λέμος, Άντζελιτς, Μπουκοβίνας, Παπαδιονυσίου, Μπεντζιλάλι, Καλόμοιρος.

ΓΚΡΟΥΝΤΦΟΣ ΤΑΤΑΜΠΑΝΙΑ (Βλάνταν Μάτιτς): Ζντόλικ 3, Γιούχαζ 3, Αντσίν 3, Σουνάκο 2, Μπαλόγκ 5, Στόνιτς 2, Τότ 2, Ούρμπαν 2, Μόλναρ 1, Χόρνιακ 1, Φοτάκε 1, Ουσάλ 1, Μπαλίντ, Περενί, Μπαρτούτσκ.