AEK ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Με Ολυμπιακό/Όμιλο Ξυνή στον Πειραιά

Τον Ολυμπιακό/Όμιλο Ξυνή αντιμετωπίζει το Σάββατο (16/10, 12:30) η ΑΕΚ στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου της Handball Premier.

Οι τρεμπλούχοι που φιγουράρουν μόνοι πρώτοι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα φιλοξενούνται στο «Μ. Μερκούρη» από τους Πειραιώτες με στόχο μόνο τη νίκη που θα τους εδραιώσει στην 1η θέση και παράλληλα θα τους δώσει «αέρα» 4 βαθμών από τους «ερυθρόλευκους».

Την αναμέτρηση θα έχετε την ευκαιρία να την παρακολουθήσετε ζωντανά από το κανάλι της ΕΡΤ3.

Ο Δημήτρης Δημητρούλιας επέλεξε στην αποστολή του «Δικεφάλου» τους: Ουγκάλντε, Πλάθα, Μόγια, Μπριάτκα, Τζηρά, Αραμπατζή, Λέμος, Ηλιόπουλο, Μπεριά, Μπετζιλαλί, Μυλωνά, Καλόμοιρο, Νικολαΐδη, Μπουκοβίνα, Άντζελιτς, Παπαδιονυσίου.

Ο Δημήτρης Τζηράς δήλωσε στο aek.gr: «Ήρθε η στιγμή που όλοι περιμέναμε. Είναι ένα μεγάλο ντέρμπι το οποίο θα κριθεί στις ειδικές καταστάσεις. Είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για το τι θα αντιμετωπίσουμε. Σε αυτά τα ματς πέρα από το τακτικό κομμάτι πολύ μεγάλο ρόλο παίζει το ποιος το θέλει περισσότερο. Ελπίζω να γίνει ένα παιχνίδι διαφήμιση για το χάντμπολ».

Όσον αφορά την προϊστορία των αγώνων, Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή και ΑΕΚ έχουν τεθεί αντιμέτωποι 16 φορές στο Πρωτάθλημα, σημειώνοντας από 7 νίκες η κάθε ομάδα, ενώ 2 αγώνες ολοκληρώθηκαν ισόπαλοι. Όσον αφορά τους αγώνες στον Πειραιά, σε 9 αγώνες, η ΑΕΚ μετρά 3 «διπλά», οι γηπεδούχοι 4 νίκες και 2 αναμετρήσεις έληξαν δίχως νικητή. Στα γκολ, οι Πειραιώτες έχουν σημειώσει 337 τέρματα (186 εντός έδρας) και οι «κιτρινόμαυροι» 345 (181 εκτός έδρας).

Τέλος, πρώτοι σκόρερ της ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό/Όμιλο Ξυνή στο Πρωτάθλημα είναι οι Χριστόδουλος Μυλωνάς και Στάθης Ζαμπούνης με 33 τέρματα.