ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξεκάθαρο μήνυμα παραμονής

Καλύτερο δώρο Πάσχα δεν θα μπορούσε να δώσει ο Μάρκο Λιβάγια στον κόσμο της ΑΕΚ. Ο Κροάτης σε δηλώσεις του ξεκαθάρισε την πρόθεσή του να παραμείνει στην Ενωση και να μπει με αυτήν στην «Αγιά Σοφιά».

«Ο Μάρκο Λιβαγια δεν θέλει να είναι ηγέτης. Ο Μάρκο θέλει να απολαμβάνει το ποδόσφαιρο και σίγουρα θέλει να παίξει στην ‘’Αγιά Σοφιά’’. Αυτό είναι το σίγουρο. Οπως όλοι οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, έτσι και εγώ θέλω να είμαι μέσα στην ‘’Αγία Σοφιά’’», ήταν τα λόγια του φορ του Δικεφάλου στην εφημερίδα «Sportime», ο οποίος θέλησε να δώσει και μια απάντηση για το ενδιαφέρον των πέντε ομάδων προς το πρόσωπό του, λέγοντας:

«Πιστεύω ότι ίσως δεν έχει γίνει καλή απόδοση των λεγόμενων μου σε μια συνέντευξη που έδωσα πριν λίγο καιρό στην Κροατία. Μίλησα για ενδιαφέρον μέχρι στιγμής, όχι για προτάσεις. Και δεν θα ήθελα να επεκταθώ περισσότερο σε αυτό. Ο στόχος μου είναι να είμαι χαρούμενος, να απολαμβάνω το ποδόσφαιρο. Και εδώ είμαι χαρούμενος πραγματικά. Πάντα σε αυτές τις αποφάσεις συμμετέχουν δύο μέρη, το κλαμπ και ο ποδοσφαιριστής και εγώ σίγουρα είμαι χαρούμενος εδώ. Αυτό πρέπει να το ξέρει και ο κόσμος και η ΑΕΚ».

Παράλληλα, ο Κροάτης στράικερ ζήτησε παραμονή Σιμάνσκι, Βράνιες και Αραούχο, υποστηρίζοντας: «Είναι πολύ σημαντικό να δούμε ότι αυτοί οι τρεις ποδοσφαιριστές είναι σημαντικοί για την ομάδα, βοηθάνε πολύ την ΑΕΚ ο καθένας από τον τομέα του. Παίζουν ως βασικοί στην ΑΕΚ και είναι σίγουρο ότι βοηθάνε πολύ όλη την ομάδα να λειτουργήσει όπως πρέπει. Κατά τη γνώμη μου θα ήθελα να μείνουν στην ομάδα και οι τρεις τους».

Ενώ για τον Μάσιμο Καρέρα είπε: «Ο κύριος Καρέρα είναι ένας πολύ καλός προπονητής, που γνωρίζει πολύ καλά το τακτικό κομμάτι. Τομέας που είναι πολύ σημαντικός πια για το ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Σίγουρα είναι κάτι δύσκολο να το καταφέρει, αλλά έχει όλα τα στοιχεία για να μπορέσει να τα καταφέρει». Εν συνεχεία τον ρωτήσαμε για το αν βρίσκει ομοιότητες με τον τελευταίο πετυχημένο προπονητή της ΑΕΚ, τον Μανόλο Χιμένεθ. «Για να πω την αλήθεια έχει αρκετές ομοιότητες με τον Μανόλο Χιμένεθ. Αλλά δεν νομίζω ότι είναι θέμα σύγκρισης δύο προπονητών. Ο καθένας έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και τη δική του φιλοσοφία στο ποδόσφαιρο».

Αναφερόμενος στη ζωή του στην Ελλάδα τόνισε: «Είναι χαρούμενη η οικογένεια μου στην Ελλάδα, είναι σημαντικό αυτό. Εχω προσαρμοστεί πλέον στην Ελλάδα και στην ΑΕΚ. Είμαι πολύ χαρούμενος εδώ. Είναι πολύ σημαντικό όταν η οικογένειά σου είναι χαρούμενη σε μια ξένη χώρα. Στην Ελλάδα δεν είναι δύσκολο να είσαι ευτυχισμένος για να πω την αλήθεια. Είναι μια χώρα καταπληκτική που τα έχει όλα και εμείς ζούμε ωραία και σε μια ωραία περιοχή. Αυτό που σκέφτομαι είναι υπό αυτές τις συνθήκες μπορώ να πάρω τις αποφάσεις μου πιο εύκολα όταν έρθει η ώρα να μείνω ή να φύγω».

Τέλος για το πως περνάει τον χρόνο του λόγω της πανδημίας δήλωσε: «Είμαι στο σπίτι όλη την ημέρα, παίζω με την κόρη μου, βλέπω ταινίες, παίζω Playstation και κάνω προπόνηση, σύμφωνα με το πρόγραμμα που μας έχει δώσει η ομάδα. Οπως όλοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, έτσι και εγώ. Η αλήθεια είναι ότι είναι παράξενη η όλη κατάσταση που ζούμε και πρωτόγνωρη, αλλά θα την ξεπεράσουμε όλοι μαζί. Μακάρι στο τέλος να πάνε όλα καλά και να βγούμε ασφαλείς από αυτό».