Στάση αναμονής

Χωρίς να θέλει να γεμίσει ψεύτικες ελπίδες στον κόσμο της ΑΕΚ, ο Σέρχιο Αραούχο εξέφρα την επιθυμία του να παραμείνει στην ομάδα και την επόμενη σεζόν, γνωρίζοντας όμως πως αυτό δεν εξαρτάται από τον ίδιο.

Αναλυτικά, όσα είπε στην εφημερίδα LiveSport:

Για την κατάσταση που επικρατεί λόγω της καραντίνας: «Το να είσαι μόνος και σου και κλεισμένος στο σπίτι είναι πολύ σκληρό. Το μόνο που κάνω είναι να παίζω PlayStation και να κάνω προπόνηση. Ακολουθώ το πρόγραμμα που μας έχει σταλεί από τους ανθρώπους του τεχνικού επιτελείου και βγαίνω από το σπίτι μόνο όταν είναι μέρα για το τρέξιμο.

Είναι περίπλοκο να είσαι στο σπίτι και να κάνεις προπόνηση μόνος. Όλη μου τη ζωή κάνω προπόνηση με τους συμπαίκτες μου και είναι πολύ δύσκολο. Οφείλουμε όμως να προσαρμοστούμε στα δεδομένα που υπάρχουν και σε μια κατάσταση που είναι πρωτόγνωρη για όλους. Αυτό που μετράει είναι όλος ο κόσμος να μείνει υγιής. Πιστεύω ότι σύντομα θα βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί».

Για το τι σκέφτεται για το μέλλον του: «Το να σκέφτομαι το μέλλον μου αυτή τη στιγμή είναι λίγο πολύπλοκο. Δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί και πως μπορούν να διαμορφωθούν τα δεδομένα γιατί η περίσταση με όλα όσα συμβαίνουν είναι αρκετά μπερδεμένη. Δεν μπορώ να γνωρίζω για παράδειγμα αν η Λας Πάλμας θα δεχθεί έναν νέο δανεισμό ή κάτι άλλο ή τι άλλο πρόκειται να συμβεί. Αφήνω το χρόνο να ξεκαθαρίσει τα πράγματα και περιμένω να δω πως θα εξελιχθούν».

Για το αν θέλει να αγωνιστεί στην «Αγια-Σοφιά»: «Φυσικά και θα ήθελα να μπω στην “Αγια-Σοφιά”, θα είναι κάτι ονειρικό. Το βλέπω να χτίζεται και είναι πραγματικά υπέροχο. Με αυτό το γήπεδο η ΑΕΚ θα γίνει πολύ δυνατή, θα δημιουργηθούν νέα δεδομένα και φυσικά θα αποκτήσει μια πολύ σκληρή έδρα όπου θα μπορεί να κερδίζει πάρα πολλά παιχνίδια. Μακάρι στα εγκαίνια να το γιορτάσουμε με έναν τίτλο ή με μια άλλη σημαντική διάκριση για την ομάδα».

Για τις διαφορές του Μάσιμο Καρέρα με τον Μανόλο Χιμένεθ: «Δεν μπορώ να μπω σε σύγκριση ανάμεσα σε δύο προπονητές που έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά. Ο Μανόλο με βοήθησε σε μια στιγμή της ζωής μου πολύ δύσκολη, με σήκωσε και με οδήγησε στη δόξα. Ο Καρέρα είναι ένας πολύ καλός προπονητής, έχει ξεκάθαρες ιδέες, ξέρει τι θέλει και πως να παίξει και γι αυτό η ομάδα έχει θετικά αποτελέσματα και νομίζω ότι ο προπονητής είναι ικανοποιημένος. Το σημαντικό είναι η ομάδα να πηγαίνει ολοένα και καλύτερα».

Για τις διαφορές της ομάδας που κατέκτησε το πρωτάθλημα με τη φετινή: «Δεν μπορώ να μιλήσω για μεγάλες διαφορές γιατί συμπαίκτες μου είναι σχεδόν οι ίδιοι με όσους άφησα πίσω μου όταν έφυγα. Φυσικά έχουν φύγει κάποια παιδιά αλλά και πάλι μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Μακάρι να κατακτούσαμε και φέτος το πρωτάθλημα, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι πολύ δύσκολο. Του χρόνου όμως μπορούμε να παλέψουμε για τον τίτλο και να είμαστε μια ομαδάρα και πάλι! Αυτή τη στιγμή ελπίζω να κατακτήσω σύντομα έναν τίτλο με την ΑΕΚ, ο πιο ορατός στόχος είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *