ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι δηλώσεις Παπαθεοδώρου – Ζήση για το Σούπερ Καπ

Ολοκληρώθηκε η Συνέντευξη Τύπου του Σούπερ Καπ που διεξήχθη στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Περιστερίου, όπου μίλησαν οι προπονητές και οι αρχηγοί των τεσσάρων ομάδων που συμμετέχουν.

Αναλυτικά η Συνέντευξη Τύπου:

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου, τόνισε: «Να ξεκινήσω και να συγχαρώ τον ΕΣΑΚΕ για τη δημιουργία αυτού του θεσμού. Είναι μια καλή ευκαιρία για τις ομάδες. Κάθε χρόνο η ΑΕΚ έχει συγκεκριμένους στόχους. Θέλει να πρωταγωνιστεί και να διεκδικεί. Είναι νωρίς ακόμα αλλά θέλουμε να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι, να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο και σημάδια βελτίωσης σε σχέση με τα φιλικά».

Για τον βαθμό ετοιμότητας και τον τρόπο προσέγγισης των αγώνων του Σούπερ Καπ: «Ο βαθμός ετοιμότητας είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με τις άλλες ομάδες. Κάνουμε προετοιμασία εν μέσω προβλημάτων. Υπάρχει ειδική συνθήκη για εμάς, της πρόκλησης του Φάιναλ 8. Είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε ένα βήμα παραπάνω πιο έτοιμοι, που δεν είναι εύκολο. Οι παίκτες μας παρ’ ότι έχουν ποιότητα και έχουν προσπαθήσει πάρα πολύ, θα χρειαστούν χρόνο για να είναι στο επιθυμητό επίπεδο. Ο θεσμός του Σούπερ Καπ έχει δύο πράγματα. Είναι τα 2 πρώτα επίσημα παιχνίδια μας. Θέλουμε να δούμε το βαθμό ετοιμότητας της ομάδας και να προετοιμαστούμε για το Φάιναλ 8. Η εικόνα μας στα φιλικά είχε σκαμπανεβάσματα. Πρέπει να επιμείνουμε, να σταθεροποιήσουμε την εικόνα μας, Πάντα παίζει ρόλο ο αντίπαλος για να πάρεις το μάξιμουμ από τους παίκτες και αυτό θέλουμε να κάνουμε στα παιχνίδια που έρχονται αύριο και μεθαύριο».

Για την πίεση που δημιουργεί το γεγονός πως η ΑΕΚ κυνηγάει δύο τίτλους στο ξεκίνημα της σεζόν: «Όταν βρίσκεσαι σε ομάδες όπως η ΑΕΚ πάντα υπάρχει πίεση. Στην προπόνηση, στο φιλικό. Έχουμε μάθε να ζούμε με την πίεση. Τα παιχνίδια που παίζεις το Μάιο εμείς τα παίζουμε τέλος Σεπτέμβρη. Είμαστε αναγκασμένοι να προσαρμοστούμε και να δούμε στο τέλος το αποτέλεσμα».

Γιώργος Βόβορας (Παναθηναϊκός): «Είμαστε χαρούμενοι που επιστρέφουμε σε επίσημη διοργάνωση ύστερα από έξι μήνες. Μας έχει λείψει το μπάσκετ. Το Σούπερ Καπ είναι μια διοργάνωση θετική για την εξέλιξη του αθλήματος. Προετοιμαζόμαστε, ο βαθμός ετοιμότητας δεν είναι αυτός που θα είναι μέσα στη σεζόν. Θέλουμε να διεκδικήσουμε τη διοργάνωση και να έχουμε την εξέλιξη που θέλουμε. Θέλουμε να χτίζουμε τη φιλοσοφία της ομάδας μέσα από τις νίκες».

Μάκης Γιατράς (Προμηθέας): «Να πω ότι είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα ξαναπαίξουμε μπάσκετ. Μπορεί οι συνθήκες να μην είναι ιδανικές. Ευχόμαστε σύντομα να υπάρχει κόσμος στο γήπεδο. Χωρίς κόσμο χάνει πολύ από τη σημασία του. Μας έλειψε το μπάσκετ. Υπάρχει μια νέα διοργάνωση και ο ΕΣΑΚΕ δείχνει το δρόμο μέσα από το Σούπερ Καπ και γιατί όχι να υπάρχει και ένα Φάιναλ 4 Κυπέλλου».

Νίκος Παπανικολόπουλος (Περιστέρι): «Είναι ένα πλεονέκτημα όσον αφορά τις μετακινήσεις, είναι πιο οικείο το περιβάλλον και δεν θα χρειαστεί να προπονηθούμε σε άλλο γήπεδο. Είναι τόσο καλές οι ομάδες και το επίπεδο, που δεν νομίζω ότι δημιουργεί κάποιο πλεονέκτημα».

Από την πλευρά των αρχηγών, ο Νίκος Ζήσης, ανέφερε: «Να ευχηθώ υγεία και καλή χρονιά στις ομάδες του Σούπερ Καπ. Είναι ευτυχής συγκυρία αυτό το Σούπερ Καπ από τη στιγμή που έχουμε και το Φάιναλ 8. Θα πάρουμε με τη σειρά τις διοργανώσεις. Οι ομάδες δεν είναι στο 100%, αλλά υπάρχουν ποιοτικές ομάδες στο τουρνουά και θα είναι ένα πάρα πολύ καλό τεστ. Όταν μπαίνεις στο παρκέ δίνεις το 100% για να το κερδίσεις. Εμείς σκεφτόμαστε τον Προμηθέα, μια πολύ καλή ομάδα με συγκεκριμένο στυλ μπάσκετ και παρά τις αλλαγές που έκανε θέλουμε να είμαστε συνεπείς για να τον κερδίσουμε».

Για το αποτέλεσμα που θα είναι πετυχημένη η σεζόν: «Η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια έχει συνηθίσει να κερδίζει τίτλους. Επιτυχημένη θα είναι μια σεζόν που έχουμε κατακτήσει τίτλους. Θα πρέπει να πάρουμε έναν έναν τους στόχους. Με τη δουλειά που θα κάνουμε και ελπίζοντας πως η σεζόν θα είναι μεγάλη χωρίς διακοπές, να δούμε τι θα κάνουμε στις διοργανώσεις που θα συμμετάσχουμε».

Για το αν είναι έξτρα κίνητρο για τον ίδιο να διεκδικήσει τίτλους: «Όλοι οι αθλητές τρεφόμαστε από αυτό το κίνητρο, να κερδίζουμε τίτλους. Πόσω μάλλον μετά από τέτοια μεγάλη διακοπή. Ζήσαμε μια περίοδο καραντίνας αναγκασμένοι να μείνουμε σπίτι. Σίγουρα είναι πολύ μεγάλο κίνητρο ώστε να συμμετάσχεις σε μεγάλους αγώνες και να κερδίσεις τίτλους».

Ιωάννης Παπαπέτρου (Παναθηναϊκός): «Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ και ξεκινάμε ξανά να παίζουμε μπάσκετ. Θέλω να ευχηθώ υγεία σε όλο τον κόσμο, είναι μία περίεργη περίοδος. Αυτό είναι το πιο σημαντικό αυτή την περίοδο, να έχουμε υγεία. Σε δεύτερη μοίρα, ο Παναθηναϊκός ανεξαρτήτως συνθηκών πρέπει να παραμένει σε υψηλό επίπεδο και να διεκδικεί τίτλους. Είναι ένας σύλλογος με ιστορία. Πρέπει να παραμείνει ψηλά. Υπάρχει ένα βάρος σε αυτό το κομμάτι. Από εκεί και πέρα θέλουμε να δείξουμε μια ωραία εικόνα, να δουλέψουμε καλά και να βγάλουμε ένα πνεύμα οικογένειας. Μακάρι να συνοδευτεί και η σεζόν με τίτλους».

Δημήτρης Αγραβάνης (Προμηθέας): «Θα ήθελα να καλωσορίσω το θεσμό του Σούπερ Καπ. Δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσουν έναν τίτλο οι 4 καλύτερες ομάδες του περσινού πρωταθλήματος. Αντιμετωπίσαμε προβλήματα κατά την προετοιμασία λόγω κορωνοϊού. Παίξαμε 4 φιλικά αλλά παιχνίδι με παιχνίδι δείξαμε καλύτερη εικόνα. Έχουμε τελικό μπροστά μας απέναντι στην ΑΕΚ, με πολύ καλό ρόστερ φέτος. θα προσπαθήσουμε να επιβάλλουμε το παιχνίδι μας».

Παναγιώτης Βασιλόπουλος (Περιστέρι): «Δεν θεωρώ ότι έχουμε κάποιο ιδιαίτερο πλεονέκτημα. Για εμάς το ιδανικό, όπως και για όλους, είναι να παίζεις μπροστά σε κόσμο. Θα ήταν ωραίο να παίζαμε σε ένα γεμάτο γήπεδο. Το μόνο που γλιτώνουμε είναι οι μετακινήσεις και ότι είναι πιο γνώριμα τα καλάθια, που πάντα όλοι οι παίκτες γκρινιάζουμε γι’ αυτό».

Το πρόγραμμα

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου

16:30 Προμηθέας – ΑΕΚ

21:00 Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Περιστέρι

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου

16:30 Μικρός Τελικός

21:00 Μεγάλος Τελικός