ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Bασίλης Τοπίδης: Το πρότζεκτ ΑΕΚ καλύπτει τον Ανσαριφάρντ

Ο μάνατζερ του Καρίμ Ανσαριφάρντ, μίλησε στο aek24hours.com για το πως έγινε η μεταγραφή του 30χρονου επιθετικού στην ΑΕΚ, για τη διοίκηση Μελισσανίδη αλλά και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα για το ποδόσφαιρο.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΡΙΟ ΜΑΤΣΑΝΚΟ – ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΟΥΝΤΑ

-Η μεταγραφή του Καρίμ Ανσαριφάρντ στην ΑΕΚ έκανε αίσθηση. Τι ήταν αυτό που τον κέρδισε για να φορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα;

«Η ΑΕΚ είχε τον τρόπο της να προσεγγίσει τον Καρίμ. Η επιμονή της και η υπομονή της να τον περιμένει τον έκανε να νιώθει όλο και πιο άνετα στο να συνεχίσει την καριέρα του εκεί. Ξέρει ότι είναι μια ομάδα που στόχος της είναι οι τίτλοι και οι καλές ευρωπαϊκές πορείες οπότε από θέμα πρότζεκτ ήταν κάτι που τον κάλυπτε πλήρως».

-Επαιξες σημαντικό ρόλο στην επιλογή του να διαλέξει την ΑΕΚ και όχι κάποια άλλη ομάδα; Αν ναι, τι ήταν αυτό που του είπες και τον έκανες να έρθει στην Ενωση;

«Η δουλειά ενός εκπροσώπου ποδοσφαιριστών είναι να αναλύσει στον ποδοσφαιριστή κάποια πράγματα που εκείνος δε ‘’βλέπει’’, να του μιλήσει για τα θετικά και για τα αρνητικά. Αυτό έκανα και με τον Καρίμ και την ΑΕΚ, όπως και με όλους τους ποδοσφαιριστές που εκπροσωπώ. Του εξήγησα κάποια πράγματα, φρόνισα να είναι χαρούμενος με όλο το κομμάτι της μεταγραφής, του είπα την προσωπική μου γνώμη και νομίζω πήραν όλα τον δρόμο τους. Τον σωστό θεωρώ».

-Η διοίκηση Μελισσανίδη έχει άλλο, πιο ισχυρό βάρος θα λέγαμε, από τις προηγούμενες διοικήσεις που υπήρχαν στην ΑΕΚ; Ποιο είναι το στοιχείο που εκείνο που την κάνει να ξεχωρίζει;

«Θεωρώ ότι είναι μια διοίκηση με έναν άνθρωπο που είναι χρόνια στο ποδόσφαιρο. Οπότε αντιλαμβάνεται κάποια πράγματα πολύ καλύτερα από άλλους. Δίνει μια άλλη δυναμική, αλλά η αλήθεια είναι ότι το μεγάλο του προσόν είναι ότι έχει τοποθετήσει και ανθρώπους σε θέσεις κλειδιά που κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους και βοηθούν στην εξέλιξή του κλαμπ».

-Mε ποια κριτήρια διαλέγεις τους ποδοσφαιριστές με τους οποίους συνεργάζεσαι;

«Σαφώς το πρώτο πράημα που θα κοιτάξω είναι η ποιότητα, το ταλέντο ενός ποδοσφαιριστή όπως είναι λογικό, αλλά αυτό είναι μόνο ένα στοιχείο καθώς χρειάζεται να υπάρχει ταύτιση απόψεων και από τις δύο πλευρές στη συνεργασία μας. Κοινός σε αυτό που θέλουμε να πετύχουμε. Να βάζουμε ένα πλάνο σε συγκεκριμένο χρονικό όριο, να φτάνει η ώρα να λέμε το καταφέραμε και ταυτόχρονα να θέτουμε τον επόμενο στόχο. Οπότε θεωρώ πολύ βασικό να βλέπω ένα πλάνο σε έναν ποδοσφαιριστή, ότι καλό μπορούμε να καταφέρουμε και όχι να τον εκπροσωπήσω απλά για να λέω ότι ‘’τον έχω’’. Γι’ αυτό και πάντα ο αριθμός των ποδοσφαιριστών που εκπροσωπώ είναι μέχρι ένα όριο, έτσι ώστε να μπορώ να δουλέψω όσο καλύτερα γίνεται το εκάστοτε πρότζεκτ μαζί του».

-Ποιες αγορές πιστεύεις πως πρέπει να κοιτάνε οι ελληνικές ομάδες;

«Είναι πάρα πολλές οι αγορές στον κόσμο που μπορούμε να κοιτάξουμε σαν ελληνική ποδοσφαιρική αγορά. Σαφώς θα πάμε σ’ αυτές που κοστίζουν λιγότερο αλλά έχουν και μεγαλύτερο ρίσκο».

-Πως προβλέπεις να κινηθούν τα οικονομικά δεδομένα στο εγχώριο ποδόσφαιρο τα επόμενα χρόνια;

«Οικονομικά θα είναι λίγο διαφορετικά τα επόμενα 2-3 χρόνια λόγω του κορωνοϊού. Πιο συγκροτημένα σίγουρα και με λιγότερες σπατάλες και άσκοπες μεταγραφές που ίσως βγει και σε καλό. Ιδιαίτερα στις ομάδες μας εδώ στην Ελλάδα που είχαμε μάθει αλλιώς».

-Τι όνομα έχουν οι μεγάλες ελληνικές ομάδες στη διεθνή πιάτσα των ατζέντηδων;

«Εχουν αρκετά καλό όνομα οι μεγάλες ομάδες, καθώς δεν παύουν να ‘ναι ομάδες που συμμετέχουν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις κάθε χρόνο. Ομάδες που είναι τυπικές πια οικονομικά προς όλους τους συναλλασόμενους, αλλά και ομάδες που πια έχουν μάθει να πουλάνε είτε σε μικρά είτε σε μεγαλύτερα ποσόα που είναι πολύ σημαντικό».