ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μαύρη νύχτα με μεγάλα ζόρια

Η ΑΕΚ εγκλωβίστηκε στις επιλογές Καρέρα, κατέρρευσε στην αποβολή του Σάκχοφ και η ήττα με 3-0 από τη Ζόρια κάνει την νύχτα αρκετά μαύρη με μεγάλες δόσεις στεναχώριας και προβληματισμού. Οσο για την υπόθεση πρόκριση; Ούτε λόγος.

Ο Ιταλός τεχνικός επέλεξε να δώσει φανέλα βασικού στον Αθανασιάδη, επέλεξε τρία στόπερ στην άμυνα και γέμισε το χώρο του κέντρου, αλλά ο Λιβάγια στην κορυφή της επίθεσης έμοιαζε αρκετά αβοήθητος. Κάτι που έκανε… μπαμ με την απουσία του Πέτρου Μάνταλου που βρίσκεται σε καλό φεγγάρι.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με την ΑΕΚ να πατάει καλά στον αγωνιστικό χώρο, αλλά να μην είναι απειλητική. Ωστόσο στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 49’ η αποβολή του Σάκχοφ με δεύτερη κίτρινη κάρτα (η πρώτη δεν υπήρχε) δυσκόλεψε τους κιτρινόμαυρους. Οταν μάλιστα ο Αθανασιάδης έκανε την γκάφα στο 61’, δίνοντας το προβάδισμα στη Ζόρια και πέντε λεπτά μετά οι Ουκρανοί έκαναν το 0-2 με ωραίο γκολ του Καμπάιεβ κάνουν έσβησαν τα όνειρα.

Η Ζόρια πέτυχε και τρίτο τέρμα, με τον Λούνοβ που είχε μπει αλλαγή να κερδίζει πέναλτι από τον επίσης νεοεισελθόντα Γαλανόπουλο και τον Γιουρτσένκο να «γράφει» το τελικό 0-3 από την άσπρη βούλα, τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη.

Πλέον, τόσο η ΑΕΚ όσο και η σημερινή της αντίπαλος είναι ισόβαθμες με 3 πόντους έκαστη, την ώρα που Λέστερ και Μπράγκα φαντάζουν φαβορί, με 10 κι 7 αντίστοιχα.

AEK (Μάσιμο Καρέρα): Αθανασιάδης, Σβάρνας (82’ Βασιλαντωνόπουλος), Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσιάρου, Μπακάκης (65’ Γαλανόπουλος), Σάκχοφ, Σιμόες (87’ Μαχαίρας), Κρίστιτσιτς, Ινσούα, Λιβάγια, Τάνκοβιτς (65’ Ανσαριφάρντ).

Ζόρια (Βίκτορ Σκρίπνικ): Σεβτσένκο, Φαβόροβ, Βέρνιντουμπ, Αμπού Ανά, Τσιγκάνικς, Κοτσέρχιν (82’ Λούνοβ), Ιβανισένια, Γιουρτσένκο, Καμπάιεβ, Χλάντκι (63’ Ναζαρίνα), Χρομόβ.