ΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΕΚ έτσι κερδίζεις τον Ολυμπιακό

Βλέποντας όλα τα ματς της ΑΕΚ και τα σύστηματα του Καρέρα αλλά και την κατάσταση του αντιπάλου, η ΑΕΚ πρέπει να παίξει έξυπνα και με σχέδιο. Οχι μόνο με αυταπάρνηση και τύχη.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΔΙΑΣ

Αυτά είναι αυτονότητα και όποιος θέλει νίκη στα ντέρμπι, εάν δεν έχει πάθος, εγωισμό και τσαμπουκά ας κάτσει στο σπίτι του!

Όλος ο κόσμος γελάει με την άμυνα της ΑΕΚ. Ραδιόφωνα, σάιτ, τηλεόραση, λένε ότι είμαστε χαμένοι από χέρι την Τετάρτη. Οτι είμαστε μαύρη τρύπα πίσω και δεν υπάρχει γιατρειά σε δύο μέρες.

Οχι βέβαια, Αεκ είσαι και πας για νίκη. Πάντα σε όλα τα ματς και αυτό οφείλεις να κάνεις για τη φανέλα, τον κόσμο, αλλά και για το πρωτάθλημα, αφού η νίκη θα σε φέρει μόλις -3 βαθμούς πίσω από την κορυφή, έχοντας βγάλει όλα τα ντέρμπι σε αντίθεση με Ολυμπιακό που δεν έχει παίξει με τον ΠΑΟΚ.

Πάμε να δούμε λοιπόν το πλάνο που θα είχε βάση και σωστές κατευθύνσεις πάντα σύμφωνα με τα προτερήματα, τα δικά μας, αλλά και τις αδυναμίες και τα προτερήματα του αντιπάλου.

Η διάταξη που προτείνω είναι 5-3-2 με ενίσχυση στην πολύ κακή άμυνα, με άλλη τριάδα στα στόπερ από αυτή που βάζει ο Καρέρα και δεν έχει αποτέλεσμα.

Τερματοφύλακας ο Τσιντώτας, δεξιά μπακ χαφ ο Βασιλαντωνόπουλος, αριστερά ο Μιτάι. Στο κέντρο της άμυνας ο Τσιγκρίνσκι, αριστερόα ο Νεντελτσεάρου, δεξί στόπερ ο Μπακάκης. Στα χαφ οι Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος και στην επίθεση οι Ανασαριφάρντ και Γκαρσία.

Αλλαγές οι Λιβάγια, Ολιβέιρα, Τάνκοβιτς, Σάκχοφ και Μαχαίρας.

Στην αρχή σαν πρόσωπα θέλουμε ταχύτητα, δύναμη και αρκετές Ελληνες για να δούμε τι ψάρια πιάνουν σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι.

Ο Τσιντώτας δεν είναι καλά, αλλά δεν έχει μεγάλη ευθύνη στα γκολ και δεν έχουμε κι άλλον. Δεξιά αυτό που έκανε ο Παουλίνιο με το χέρι στο 94’ δείχνει επιπολαιότητα και αν μη τι άλλο ο Βασιλαντωνόπουλος μην καεί. Ας του δώσουμε μια ευκαιρία. Αριστερά ο Μιτάι είναι πολύ καλύτερος απ’ όλους και στα βαθιά ας δούμε ένα ταλέντο που μπορεί να μας βγει. Στο αίνιγμα της άμυνας, Τσιγκρίνσκι ο πιο σταθερός στόπερ και καλύτερος του δεύτερου. Αριστερό στόπερ ο Νεντελτσεάρου θα δώσει βοήθεις στον Μιτάι και αποτελεί τον δεύτερο καλύτερο στόπερ. Δεξί στόπερ ο γρήγορος Μπακάκης. Σαν στόπερ τα πήρε άριστα επί Χιμένεθ και ανανέωσε. Εκεί μπορεί να κόψει επιθέσεις και να καθιερωθεί ξανά γιατί δεν βλέπω άλλη αξιόπιστη λύση μέχρι τις μεταγραφές Ιανουαρίου.

Στο κέντρο οι Σιμόες και Γαλανόπουλος είναι πιο σκληροί και ανθεκτικοί. Ο πρώτος έχει κίνητρο. Είναι αρχηχός και θέλει να δείξει ότι ακόμα μπορεί να σηκώσει τη φανέλα. Ο Γαλανόπουλος έχει το τσαγανό και το πάθος να πάρει μονομαχίες και να δώσει οξυγόνο σε Μάνταλο που θα είναι πιο επιθετικό χαφ να πάει σε κάθετο παιχνίδι! Ο Μάνταλος είχε πει ότι θέλουμε 3 νίκες. Ας το δειξει λοιπόν.

Στην κορυφή της επίθεσης με Ανσαριφάρτν και Γκαρσία θα έχουμε ταχύτητα και δύναμη. Με αυτούς τους 2 μπροστά η άμυνα του Ολυμπιακού θα έχει προβλήματα αφού ειναι killer και οι δύο και σε αντεπιθέσεις βγάζουν φωτιές. Οι κάθετες μπαλιές του Μάνταλου μπορεί να κάνουν ρήγματα.

Οι αλλαγές είναι και αυτές πολύ σημαντικές ανάλογα την έκβαση του σκορ. Ο Λιβάγια σαν αντιΜάνταλος, ο Ολιβέιρα αντί του Ανσαριφάρντ. Ο Τάνκοβιτς αντί του Γκαρσία μπορεί να αλλάξουν τις ισορροπίες όπως και ο Μαχαίρας.

Ο Σάκχοφ δεν είναι σε καλή κατάσταση και σε αυτό το ματς θέλουμε «σκυλιά του πολέμου» με ανασταλτικό ρόλο και γρήγορο παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός έχει τη δύναμη του στο κέντρο και στην επίθεση. Εκεί δίνουμε βάση αριθμητικά να έχουμε αρκετούς παίκτες. Η αχίλλειος πτέρνα του ειναι η άμυνα με τα βαριά κορμιά πίσω. Εχοντας Ανσαριφάρντ και Γκαρσία σε ευελιξία και ταχύτητα μπορεί να κάνουμε ζημιά!

Οι στημένες φάσεις για την ΑΕΚ είναι ρήγμα μεγάλο. Η λογική λέει man to man, αλλά κρίνοντας ότι τρώμε πολλά γκολ σε προσωπικά μαρκαρίσματα ας πάμε σε άμυνα ζώνης δίνοντας βάση στο κλείσιμο χώρων.

Εάν δεν αγωνιστεί ο Τσιγκρίνσκι τη θέση του παίρνει ο Νεντελτσεάρου και πάει σαν τρίτο στοπερ ο Σβάρνας ή ο Χνιτ.

Πολλοί λένε όποιος βάλει το πρώτο γκολ έχει το πάνω χέρι. Λόγια του αέρα. Δεν είμαστε η Πυθία. Ολα μπορούν να συμβούν.

Συμπερασματικά λοιπόν ένα 5-3-2 με συμπαγής άμυνα, ταχύτητα, δύναμη και έντονο το ελληνικό στοιχείο είναι το πλάνο που έχει βάση για νίκη στο ντέρμπι!

ΑΕΚ ΕΙΣΑΙ ΝΙΚΑΣ!