ΣΚΕΨΕΙΣ

Εμεινε στην ίδια τάξη, μετεξεταστέα

Το ταμείο στην Ευρώπη έμεινε άδειο και η ΑΕΚ με εμφάνιση παιδικής χαράς στο Α ημίχρονο έμεινε στην ίδια τάξη χωρίς να κάνει το άλμα που περιμέναμε από εκείνο το ματς με τη Βόλφσμπουργκ, που απ’ όλη αυτή την πορεία, μόνο αυτό θα θυμόμαστε.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΔΙΑΣ

Αλλη μια κακή μέρα του Καρέρα αφού έχει κάνει σαλατοποίηση την ομάδα και τις τακτικές που πρέπει να χρησιμοποιήσει ανάλογα τη δυναμική του αντιπάλου.

Χθες με την Μπράγκα μια πολύ καλή ομάδα, έπρεπε να βάλει 3 πίσω και να πάει σε αντεπιθέσεις σε σχέση με τη Ζόρια που έπρεπε να παίξει όπως χθες. Αλλα είπαμε αχταρμάς στο scouting των αντιπάλων και αδιάβαστος ο Ιταλός.

Δυστυχώς τα ακραία μπακ της ΑΕΚ σαν αγωνιστική εικόνα, μόνο ο Βασιλαντωνόπουλος αξίζει να παίζει. Ο Μπακάκης έμεινε μετεξεταστέος φέτος και άδειασε σαν παίκτης από τη στιγμή που δεν πήρε μεταγραφή. Στο αμυντικό του κομμάτι εκεί που έχει τη δύναμη του είναι πολύ κακός. Δεν μαρκάρει και βλέπει τον αντίπαλο του με κιάλια κάνοντας πίσω βήματα συνέχεια.

Στα στόπερ δυστυχώς ο Χνιντ έχασε τον αντίπαλο του σε τοποθέτηση που βγαίνει στην πλάτη του και σκοράρει άνετα σαν σε προπόνηση. Πρέπει να δουλέψει πολύ ο Χνιντ και να πει στο  μάνατζερ του να μη μιλάει. Ο Νέντε ενώ ξέρει μπάλα είναι ασταθής και γκελαδώρος.

Δυστυχώς η αμυντική γραμμή της ΑΕΚ είναι ο κεντρικός στόχος όλων των αντίπαλων της. Είναι η χειρότερη άμυνα που έχω δει τα τελευταία χρόνια. Κάθε φάση και γκολ και εναέρια όλα λάθος.

Θέλει πολλή δουλειά ο Χνιντ, ο Νέντε και ο Σβάρνας για να ισορροπηθεί η κατάσταση στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Επιθετικά η ΑΕΚ έβγαλε φάσεις αλλά ο Ολιβέιρα έχει βαλθεί να χαντακωθεί φέτος με αυτά τα αστεία γκολ που χάνει. Φτάσαμε στο σημείο να λέμε ότι ο Κρισάντους ήταν καλύτερος. Κρίμα.

Ο Αλμπάνης δεν έδειξε καλά στοιχεία ούτε επιθετικά ούτε ανασταλτικά.

Αλήθεια ο Φέρελπις Μαχαίρας γιατί εξαφανίστηκε; Μια απάντηση από Καρέρα…

Ο Λιβάγια προσπάθησε αλλά δεν είχε βοήθειες και φάνηκε ότι με Ανσαριφάρντ έχει καλύτερη συνεργασία στη φάση του ακυρωθέν γκολ.

Ο Τάνκοβιτς δεν είχε διάθεση, δεν φάνηκε καθόλου σε ένα σημείο που μάλλον ήταν αγγαρεία το ματς.

Στο κοουτσάρισμα δεν υπάρχει κάτι θετικό γιατί το ματς χάθηκε από τα πρώτα λεπτά. Μετά ψάχναμε πόσα γκολ θα φάμε. Η αμυντική γραμμή της ΑΕΚ είναι σάκος μποξ και ο Ιταλός δείχνει χαμένος, πράγμα περίεργο αφού ξέρουμε ότι οι Ιταλοί το πρώτο πράγμα που διορθώνουν είναι η άμυνα.

Αρνητικά συναισθήματα και από τον δίκαιο αποκλεισμό. Το μόνο θετικό ήταν η επανεμφάνιση του Γκαρσία μετά από καιρό.

Δυστυχώς πάλι το ματς με τον ΠΑΟ μετά τη βαριά ήττα στην Ευρώπη είναι κομβικό για το κλαμπ. Μια νίκη θα φέρει ηρεμία. Αντιθέτως ένα άσχημο αποτέλεσμα, η εσωστρέφεια και η γκρίνια θα φέρει ανακατατάξεις.

ΥΓ: Ο πιο σταθερός ακραίος αμυντικός είναι ο Βασιλαντωνόπουλος, που τυχαία βρίσκεται φέτος στο ράστερ. Μπράβο του…