ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ατσάλινος αετός θα κοσμεί την «Αγιά Σοφιά»

Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά και ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει βάλει τις δικές του πινελιές στην «Αγιά Σοφιά». Μία από αυτές θα είναι ο ατσάλινος αετός που θα υπάρχει έξω από τον ΝΑΟ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα την εφημερίδας «Ωρα των Σπορ», ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ έχει έρθει σε επαφή με Ούγγρο γλύπτη για να κατασκευάσει έναν τεράστιο δικέφαλο αετό, παρόμοιο με αυτόν του Groupama Arena της Βουδαπέστης και του Mercedes Stadium της Ατλάντα, που θα κοσμεί το γήπεδο και θα τοποθετηθεί στην μικρή πλατεία μπροστά από το κτίριο με τα Μουσεία της Ιστορίας, στην παλιά σκεπαστή.

Η ιδέα στο μυαλό του ισχυρού άνδρα της ΑΕΚ μπήκε όταν επισκέφτηκε το γήπεδο της Βουδαπέστης, όπου αντιμετώπισε η ΑΕΚ την Βίντι για τα playoffs του Champions League. Έτσι επικοινώνησε με τον καλλιτέχνη, που έχει έδρα στις ΗΠΑ, και αναμένει τα σχέδια για να κλείσει η συμφωνία και να αρχίσει η κατασκευή του έργο από ανοξείδωτο ατσάλι.

Πέραν από τον ατσάλινο αετό στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ θα υπάρχει πτυσσόμενη εξέδρα στα πρότυπα της Γιουβέντους 120 θέσεων, ο χλοοτάπητος θα είναι τελευταίας τεχνολογίας με το γκαζόν να είναι θερμαινόμενο, ενώ οι λάμπες συντήρησης θα αντικαθιστούν τον ηλιακό φωτισμό.