ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εξω οι μίζεροι…

Σε ένα ακόμα παιχνίδι η ΑΕΚ έδειξε ότι νοσεί σοβαρά. Αποτέλεσμα των τεράστιων προβλημάτων ήταν να γνωρίσει την ήττα από τον Ολυμπιακό με 3-0 και μάλιστα στο ρελαντί. Η Ενωση για όσους δεν το έχουν καταλάβει ακόμα θα παλέψει με τον Παναθηναϊκό του μνημονίου για την 4η θέση, μιας και απομακρύνθηκε κι άλλο από την κορυφή, αφού βρίσκεται στο -11. Η μιζέρια σε αυτή την ομάδα ξεκινάει από την κεφαλή και στη συνέχεια καταλήγει στους παίκτες.

Στο 10ο λεπτό ο Ολυμπιακός προειδοποίησε. Ο Χολέμπας έκανε το γύρισμα από τα αριστερά με τον Ελ Αραμπί να μη βρίσκει καλά την μπάλα και να την στέλνει πάνω από την εστία του Τσιντώτα. Τρία λεπτά μετά ήρθε το μοιραίο. Το ωραίο – γλυκό γέμισμα του Εμβιλά από τον άξονα, βρήκε το κεφάλι του Ελ Αραμπί που κέρδισε στον αέρα τον Τσιγκρίνσκι και τον Τσιντώτα στη συνέχεια με την ωραία κεφαλιά που έκανε γράφοντας το 1-0. Η ΑΕΚ δεν απείλησε καμία στιγμή στο πρώτο ημίχρονο και κάπως έτσι πέρασαν τα πρώτα 45 λεπτά.

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ προσπάθησε στο 51’ να κάνει τη ζημιά. Ο Ολιβέιρα πήρε τη μονομαχία με τον Μπα και έκανε το γύρισμα κι έπειτα από καραμπόλα, η μπάλα στρώθηκε στον Σιμόες που έπιασε άστοχο σουτ. Στο 67’ ήρθε η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους κιτρινόμαυρους. Ο Λιβάγια πέρασε κάθετα στον Μάνταλο που νικήθηκε αρχικά από τον Σα, ενώ στη συνέχεια έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και ενώ ενδιάμεσα η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μπα. Ωστόσο, η χειρότερη στιγμή ήρθε ένα λεπτό αργότερα. Ο Βαλμπουενά έκανε το γέμισμα από τα δεξιά. Η κακή συνεννόηση ανάμεσα σε Τσιντώτα, Νεντελτσιάρου και Κρίστιτσιτς, η μπάλα έμεινε… ζωντανή στην περιοχή, με τον Μπα να γεμίζει και τον Τσιντώτα να μην διώχνει και πάλι καλά, με τον Ελ Αραμπί να εκτελεί για δεύτερη φορά για το 2-0. Στο 86’ ο Τάνκοβιτς με ωραίο φάουλ από τα αριστερά έστειλε την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σα. Στο 94’ ο Ολυμπιακός με ένα… αστείο πέναλτι που του δόθηκε έγραψε το 3-0. Σιμόες και Βαλμπουενά τραβήχτηκαν με τον δεύτερο να πέφτει στο έδαφος να κερδίζει το πέναλτι και τον ίδιο να είναι ο εκτελεστής και να ευστοχεί.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Εμβιλά, Καμαρά (86’ Τιάγκο Σίλβα), Μπρούμα (61’ Βαλμπουενά), Φορτούνης (70’ Ραντζέλοβιτς), Βρουσάι (70’ Μπουχαλάκης), Ελ Αραμπί.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Λόπες, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσιάρου, Μπακάκης (46’ Σβάρνας), Κρίστισιτς, Σιμόες, Μάνταλος, Γκαρσία (46’ Γαλανόπουλος), Λιβάγια (73’ Τάνκοβιτς), Ανσαριφάρντ (46’ Ολιβέιρα).