ΣΚΕΨΕΙΣ

Θαύμα με υπογραφή του μάγου Χιμένεθ

Είχε πει πριν λίγο καιρό ο Χιμένεθ ότι δεν είναι μάγος να κάνει θαύματα, αλλά εμείς βλέπουμε το αντίθετο. Εγινε θαύμα στο τσίρκο της ΑΕΚ και του Καρέρα από τον Μάγο Χιμένεθ που τη μετέτρεψε σε ατσάλινη ομάδα!

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΔΙΑΣ

Αναλυτικά λοιπόν στη μεγάλη νίκη της ΑΕΚ επί του Άρη είδαμε πολλά πράγματα για να έρθει αυτός ο θρίαμβος.

Ετσι λοιπόν :

1 Ο Χιμένεθ άλλαξε τις ισορροπίες στην ομάδα και άφησε πάγκο τις βεντέτες Λιβάγια, Μάνταλο, Ολιβέιρα και έδωσε το στίγμα της επόμενης μέρας με νέους παίκτες αρκετά εξελίξιμους όπως οι Μαχαίρας, Λάτσι, Γαλανόπουλος, Γκαρσία. Αυτή η τετράδα είναι ένα δείγμα γραφής για την νέα ΑΕΚ!

2 Καθιέρωσε το 4-3-3 σε δύσκολα εκτός έδρας ματς με σφιχτό κέντρο και καλή και σταθερή επιτέλους άμυνα αφού Νέντε, Μπακάκης, Λόπες παίζουν σερί οι ίδιοι και όχι με πειράματα που άλλαζε ο Καρέρα!

Το 4-3-3 με ανασταλτικά χαφ Γαλανόπουλο 6άρι, τον Σιμόες και τον Κρίστισιτς σε αμυντικό ρόλο κλείδωσε τις φάσεις από τον επικίνδυνο και γρήγορο Άρη!

Έδωσε υπεραριθμία στο κέντρο με τα 3 χαφ και είχε δώσει εντολή στους ακραίους Γκαρσία και Μαχαίρα να μαρκάρουν τα ακραία μπακ του Άρη που ανεβαίνουν συχνά!

Η αμυντική γραμμή με Λάτς ι- Σβάρνα ήταν χάρμα ηδέσθε ιδιαίτερα στο β ημίχρονο!

Ο Λάτσι εκθέτει το προηγούμενο προπονητικό team αφού είναι στόπερ σύγχρονο, ψηλό με καλή τεχνική, αριστεροπόδαρος πράγμα που δεν είχε η ΑΕΚ, έδειξε φοβερά προσόντα και για μένα με δουλειά και πειθαρχία μπορεί να καθιερωθεί ως αριστερό κεντρικό στόπερ!

Μαγκιά του Λάτσι γιατί δεν έπαιξε στα ρηχά νερά, αλλά στα βαθιά και έδειξε καρυδάτος.

3 Ο Χιμένεθ πάλι όπως στη Λαμία στις αλλαγές έκανε ματ. Εβαλε Μάνταλο γιατί έβλεπε τον Κρίστισιτς να ρετάρει από δυνάμεις και Λιβάγια να κρατήσει μπάλες, να παίξει με τον χρόνο όπως κι έγινε κερδίζοντας πολλά φάουλ! Εριξε Σάκχοφ αντί Γκαρσία να βγάλει ξανά υπεραριθμία στο κέντρο και να κόψει το κάθετο παιχνίδι του Άρη!

Στα point του ματς 2 πρόσωπα ο μαέστρος Χιμένεθ και το μαύρο άλογο ο Γκαρσία δεν πιάνεται ο άνθρωπος, τρέχει, μαρκάρει και χτυπά τα στημένα σαν φιστίκια! Γκολάρα το φάουλ το πέρασε από τη πλευρά που είχε κλείσει ο τερματοφύλακας αλλά με τόση δύναμη δεν πιάνονταν.

Θέλει παιχνίδια ακόμα ο Γκαρσία να στρώσει και να τον παίζουν στο κενό χώρο πιο συχνά οι συμπαίκτες τους!

Πολύ καλός και ο φονιάς Ανσαριφάρντ. Έτρεξε, μαρκάρε και μπορούσε ένα γκολ να βάλει εάν τελείωνε πιο δυνατά τις φάσεις!

Τώρα αυτή την νίκη η ΑΕΚ οφείλει να την κάνει αρχή για ένα RESTART.

Οφείλει να κερδίσει τον Ατρόμητο και τον ΠΑΟ και να περιμένει καμιά γκέλα του Ολυμπιακού για να ροκανίσει τους 9 πόντους.

Πιστεύω ότι μπορεί να πέσει η διαφορά και να πάμε στα play off να διεκδικησουμε τις πιθανότητες μας.

Στόχος το πρωτάθλημα πάντα και με Χιμένεθ τον Ισπανό στρατιώτη που έγινε άρρωστος ΑΕΚτζής όλα γίνονται.

Με αυτό το αποτέλεσμα και η διοίκηση μπορεί να παίξει ρόλο στη διεκδίκηση πρωταθλήματος και Κυπέλλου!

Με δύο καλές μεταγραφές ενός στόπερ που χρήζει αναγκαίο αφού Τσιγκρίνσκι, Νέντε, Χνιντ βγαίνουν νοκ άουτ και ενός δεξιού μπακ σαν back up του ανεβασμένου Μπακάκη μπορεί μια ενωμένη ΑΕΚ να έχει μάθει να βγαίνει από τις φωτιές νικήτρια!