ΣΚΕΨΕΙΣ

Το τρικ με Γαλανόπουλο, στους Παλαίμαχους ο Μάνταλος και η επικοινωνιακή αποτυχία με Παπασταθόπουλο

Το στοιχείο που εντυπωσίασε περισσότερο στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ ήταν το τρικ του Μανόλο Χιμένεθ με τον Κώστα Γαλανόπουλος. Ο 23χρονος μέσος γινόταν από κόφτης επιθετικό εξτρέμ όταν η ομάδα βρισκόταν στην επίθεση.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ανδαλουσιανός προπονητής της Ενωσης δικαιώθηκε με τον γκολ του Γαλανόπουλου, ο οποίος σκόραρε για τρίτη φορά στο πρωτάθλημα. Μετά το τέλος του αγώνα της Τούμπας, ο Χιμένεθ αποκάλυψε το κόλπο του. Είπε πως έβαλε τον “Γαλανό” να πιέζει τον Βιεϊρίνια με τρόπο παρόμοιο με του Γιορέντε στην Ατλέτικο, βλέποντάς το από έναν από τους μετρ της προπονητής Τσόλο Σιμεόνε. Ο τεχνικός της ΑΕΚ έκανε σύγκριση με το σημαντικό όπλο των “ροχιμπλάνκος” ο οποίος μετρά 17 εμφανίσεις, 6 γκολ και 4 ασίστ στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Πολύ καλό παιχνίδι έκανε και ο Σβάρνας, έχοντας καλές τοποθετήσεις, κοψίματα, ενώ έσωσε και σίγουρο γκολ του ΠΑΟΚ πάνω στη γραμμή. Από κοντά και ο Λιβάι Γκαρσία που έκανε… χαζό τον Περέιρα, καθώς τον περνούσε με όποιο τρόπο ήθελε!

Χειρότερος για την ΑΕΚ για ακόμα ένα ντέρμπι ο Πέτρος Μάνταλος. Εξαφανισμένος! Μήπως θα ήταν καλό για τη διοίκηση του Δικεφάλου να τον στείλει να παίξει με τους Παλαίμαχους; Θυμίζω πως η ΑΕΚ το πρωτάθλημα που πήρε το 2018 ήταν με τον αρχηγό της στην εξέδρα.

Και μέσα σε όλα, λίγο πριν το ματς της Τούμπας είχαμε μια ακόμα επικοινωνιακή αποτυχία από την ΠΑΕ ΑΕΚ στο θέμα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου. Ενα εκατομμύριο ευρώ έδινε ο Δημήτρης Μελισσανίδης συν μπόνους στον Ελληνα στόπερ, αλλά εκείνος δεν απάντησε και αποφάσισε να το σκεφτεί. Δικαίωμά του θα πω εγώ. Η πλάκα είναι πως πριν από τέσσερις μέρες μέσω διαρροής η ΑΕΚ έλεγε πως δεν ενδιαφέρεται για στόπερ. Για γέλια και για κλάματα μαζί! Και το ερώτημα είναι απλό: Δίνεις 1 εκατ. ευρώ στον Παπασταθόπουλο και δεν μπορείς να δώσει λιγότερα χρήματα στον Βράνιες που ξέρεις πως είναι μια σίγουρη λύση για την άμυνά σου;

Κλείνοντας να σταθώ και στα όσα έγιναν στο Περιστέρι με τον Ολυμπιακό να έχει τη βοήθεια του διαιτητή Τσαγκαράκη, των βοηθών του, αλλά και του Varίστα Παπαπέτρου. Στα χρόνια της εξυγίανσης ζήσαμε στιγμές παράγκας. Την ώρα λοιπόν που πλησιάζουν οι εκλογές της ΕΠΟ με τον Ζαγοράκη να είναι έτοιμος μετά βαΐων και κλάδων να αναλάβει την προεδρία, ο Ολυμπιακός κάνει επίδειξη δύναμης και μάλιστα με μια διατησία 100-0 υπέρ του. Από την άλλη οι Μελισσανίδης, Σαββίδης, Αλαφούζος τα βλέπουν όλα αυτά, αλλά δεν βγάζουν μιλιά. Περίεργα πράγματα…