ΣΚΕΨΕΙΣ

Τυφώνας δευτέρου ημιχρόνου η ΑΕΚ

Ενα πρώτο ημίχρονο μέτριο και πολύ συντηρητικό δεν προμήνυε και πολλά πράγματα και ο Ατρόμητος είναι πάντα μια επικίνδυνη ομάδα που έχει κάνει πολλές κηδείες στην ΑΕΚ και μάλιστα σε άδειο γήπεδο όπως χθες.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΔΙΑΣ

Μέχρι εκεί ήταν. Μπήκε άλλη ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο και οι ίδιοι παίκτες του πρώτου ημίχρονου διέλυσαν τον Ατρόμητο με foul pressing, τρεξίματα και πίεση στο 1/3 του γηπέδου του Ατρομήτου.

Δοκάρι, χαμένες ευκαιρία και 2 γκολ από το πολύ καλό ποδόσφαιρο της ΑΕΚ που άλλαξε ταχύτητα από το αργό τέμπο μπήκε με υψηλό ρυθμό και πήρε ένα αποτέλεσμα που κάθε άλλο από νίκη θα φάνταζε με αυτοκτονία!

Να δούμε την τακτική Χιμένεθ!

1.Κατεβαζει 4-3-3 ξανά με Λιβάγια, Γκαρσία και Ολιβέιρα αντί Ανσαριφάρντ, Μαχαίρα στο παιχνίδι με τον Αρη. Εβαλε Μάνταλο, Σάκχοφ και Ινσούα. Σαν απόδοση δεν του βγήκε στο πρώτο ημίχρονο, δεν είχε κατοχή, δεν πίεσε, δεν έκανε φάσεις και προβλημάτισε!

2.Κι όμως στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε τα αντίθετα!

Pressing επιθετικό, κίνηση χωρίς μπάλα, κατοχή, παιχνίδι από τα άκρα. Αυτά ήθελε να θυμίζει άλλη ομάδα αυτά έγιναν. Αλλη ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο  η ΑΕΚ του Χιμένεθ με φυσική κατάσταση σούπερ ψυχολογία και αυτοπεποίθηση. Ο Ατρόμητος έπεφτε και η ΑΕΚ ανέβαζε ρυθμό και τον έριξε στα σχοινιά σε μισή ώρα!

Το ματς θύμισε ΑΕΚ του πρωταθλήματος στο δεύτερο ημίχρονο!

Στα point του ματς ο Λιβάγια σαν σκύλος έτρεχε πάνω κάτω και θύμισε χαφ όχι ακραίο, ο Λάτσι έναν ήρεμο γίγαντα με πάσα και στυλ μεγάλου αμυντικού παίκτη και ένας Μπακάκης από τα παλιά με ταχύτητα, δύναμη και ψυχολογία στα ύψη! Πολύ τρέξιμο έριξε και ο Ολιβέιρα!

Στο κοουτσάρισμα ο Χιμένεθ επέμεινε στο 4-3-3 στο δεύτερο ημίχρονο, ανέβασε πολύ τις γραμμές η ΑΕΚ, έριξε στη περιοχή του τον Ατρόμητο και τελείωσε το ματς!

Καλές οι αλλαγές με τα δύο ανασταλτικά χαφ Γαλανόπουλο – Σιμάνσκι αν και θα μπορούσε να κρατήσει έναν πιο παραγωγικό χαφ, αλλά θέλει πολύ σκληρό κέντρο σαν προπονητής και καλά κάνει γιατί το σκληρό κέντρο και η καλή άμυνα δίνουν βαθμούς!

Στην εμφάνιση του δευτέρου ημίχρονου πρέπει να μείνει η ΑΕΚ και να πάει στη Τουμπα έχοντας στόχο τη νίκη!

Στο μπάσκετ υπάρχει πρόβλημα στην ομάδα.  Πολλοί τραυματισμοί και λάθος επιλογές με παίκτες σαν τον Γιαννόπουλο να διακρίνεται σε άλλη ομάδα σε προβληματίζει! Κουρασμένη και αργή η ομάδα θέλει έναν γκαρντ να βάλει ταχύτητα και φρεσκάδα στην πορεία για το πρωτάθλημα, το κύπελλο και την Ευρώπη. Ο Παπαθεοδώρου πρέπει να ξορκίσει τα χαμένα κρίσιμα ματς και να κερδίσει φέτος για να αλλάξει επίπεδο και η ομάδα και ο ίδιος! Ο προπονητής μόνο με τίτλους μπορεί να μείνει σε ομάδα επιπέδου ΑΕΚ με πρόεδρο τον Μάκη Αγγελόπουλο που προσφέρει ότι μπορεί!