ΣΚΕΨΕΙΣ

Νίκη με μαέστρο Τάνκοβιτς – Αδικία στο μπάσκετ

Βλέποντας το Βόλο στο πρώτο 15άλεπτο με τρεις τελικές, ένα γκολ και κατοχήν υπέρ του, έλεγα τώρα ποιος είναι η ΑΕΚ και ποιος ο Βόλος;

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΔΙΑΣ

Ευτυχώς έγινε θαύμα και σε ένα 15άλεπτο έβαλε 4 γκολ, απίστευτο αλλά αληθινό τσιμπιόσουν τι έβλεπες. Όμως αυτό δεν κράτησε πολύ. Η ΑΕΚ στο β ημίχρονο επανήλθε στις χαμηλές ταχύτητες και ο Βόλος έπαιξε πολυ καλύτερα και ευτυχώς το δοκάρι μας έβγαλε από το μεγάλο άγχος να κριθεί η πρόκριση στο ένα γκολ. Και στα δύο που είναι τώρα, πάλι δύσκολο είναι για την ΑΕΚ με αυτή την άμυνα.

Αγωνιστικά ο Νεντελτσεάρου πιο πολύ για boxer κάνει. Από τα βάρη έχει γίνει πιο αργός από το κλικ. Εγκλήματα, και μαζί με τον Τσιγκρίνσκι έκαναν ένα δίδυμο εποχής 70 που η λέξη ταχύτητα, ευλιγισία και δύναμη ήταν άγνωστες!

Παράλληλα ο Νταντσέσνκο, ενώ επιθετικά κάτι κάνει με κίνησεις και σέντρες, αμυντικά είναι σίγουρο ότι ο Χιμένεθ κοιτά πότε θα επιστρέψει ο Μπακάκης και ο Σβαρνας για να κάνει τα αυτονόητα! Ο Μιτάι θέλει δουλειά. Σε μυϊκό όγκο είναι πολύ αδύναμος και μόνο με τέχνη δεν πας πουθενα! Αλλά είναι μικρός και ταλαντούχος, έχει πολύ μέλλον, αλλά όχι πιστεύω για βασικός ακόμα!

Ο Mvp και το κλειδί του ματς ο μαέστρος Τάνκοβιτς. Φοβερά γκολ, έχει εκπληκτικά σουτ με φάλτσα, ενώ δεν έχουν δύναμη ειναι τόσο ζυγισμένα ώστε να πάνε γωνία, εκεί που δεν πιάνονται με τίποτα! Πολύ ωραιο ματς από τον Σουηδό, μπορεί να γίνει ο ηγέτης της ΑΕΚ!

Limit up: Μάνταλος, Γκαρσία, Κρίστισιτς ακολουθούν τον Σουηδό.

Limit down: Η άμυνα και σε δουλειά και σε πρόσωπα. Η ομάδα θέλει όλη ενίσχυση στην άμυνα με 4-5 πρόσωπα μαζί με τον τερματοφύλακα. Φέτος με φόβο πάμε και όπου βγει βγει!

Στο κοουτσάρισμα η σύνθεση και το 4-2-3-1 είχε αποτέλεσμα ήταν πιο επιθετικό, αφού είχαμε και δεκάρι Μάνταλο μέσα και Τάνκοβιτς αριστερά, αλλά στο β ημίχρονο είδα ένα αριστερό μπακ να παίζει δεξί και χάθηκε η ανάπτυξη από τα δεξιά!

Ο Χιμένεθ μου ‘βγάλε πανικό και μια φοβία πάλι. Τανκοβιτς στο καλύτερο του ματς! Έχει δίκιο στα της άμυνας, αλλά περιμένω πιο ψύχραιμια στις αλλαγές! Σαν αποτέλεσμα είναι ικανοποιημένος, αλλά για μένα τίποτα δεν τελείωσε ακόμα. Ο Βόλος έχει πολλή καλή επίθεση και η ρεβάνς θέλει ένα γκολ τουλάχιστον από την ΑΕΚ για να τελειώσει η πρόκριση!

Μπάσκετ: Κρίμα – Αδικος αποκλεισμός

Οταν χάνεις από το Λαύριο στο πρωτάθλημα λες τι να γράψω, μεγάλο καζο η ΑΕΚ.

Δεν ειναι έτσι. Από εκείνο το παιχνίδι και μετά το Λαύριο νίκησε ΠΑΟ, ΑΕΚ και Προμηθέα. Εδειξε ότι είναι η μεγάλη έκπληξη του ελληνικού μπάσκετ.

Στο κύπελλο Ελλάδος περίμενα ντέρμπι όπως και ήταν αλλά με δίκαιο τρόπο!

Από την τρίτη περίοδο το Λαύριο χτυπά ακόμα βολές. 3 αποβολές για την ΑΕΚ. Το Λαύριο έκανε ρεκόρ πόντων 42 σε βολές.

Ο Λάνγκφορντ και ο Μέικον στην τέταρτη περίοδο στο τέλος πήραν φάουλ και έπεφταν πάνω τους 2-3 παίκτες. Εβλεπα δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Ακόμα και στην τελευταία φάση το τρίποντο του Λάνγκφορντ είδα μια τάση πάλι κατά της ΑΕΚ με το βίντεο και το ανύπαρκτο πλάνο που κρύβει ο Ματσιούλις! Έπαιξε καλή άμυνα η ΑΕΚ, στο αγωνιστικό κομμάτι είχε σε τρομερή μέρα τον Μέικον, αλλά και τον Λάνγκφορντ πληγώθηκε όμως με τα πολλά φάουλ και σε ένα κατά τα άλλα πολύ δυνατό ματς η ΑΕΚ έχασε στην παράταση από ένα αξιόλογο σύνολο το Λαύριο!

Εύχομαι στο Λαύριο να κατακτήσει το κύπελλο Ελλάδας και να νικήσει τον ΠΑΟ!