ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Προσεύχεται να μην έχει κι άλλους τραυματισμούς ο Χιμένεθ

Εχει τρομάξει ο Μανόλο Χιμένεθ με τους πολλούς και σημαντικούς τραυματισμούς που έχει να αντιμετωπίσει ενόψει της τελικής ευθείας του πρωταθλήματος. Ο Ανδαλουσιανός τεχνικός όπως τόνισε προσεύχεται σε κάθε προπόνηση να μην υπάρχουν απουσίες, ενώ μιλώντας για τον Πέτρο Μάνταλο ξεκαθάρισε πως η ΑΕΚ τον χρειάζεται για να κατακτήσει τίτλους.

«Όλοι κάνουμε λάθη, αλλά θα πρέπει όταν το αντιλαμβανόμαστε να ζητάμε συγγνώμη. Δεν ξέρω με τι πρόθεση γράφτηκε, αλλά είναι λάθος. Είναι ασέβεια προς τον Μάνταλο, έναν από τους καλύτερους παίκτες μου, με τον οποίο κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Για να επιστρέψει η ΑΕΚ στους τίτλους πρέπει να στηριχθεί στους καλύτερους και ο Μάνταλος είναι ένας από αυτούς», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Χιμένεθ.

Για το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Πααθηναϊκό στάθηκε στις πολλές απουσίες των κιτρινόμαυρων, υποστηρίζοντας: «Δουλεύουμε με προσοχή και φόβο μην τραυματιστούν κι άλλοι. Προσεύχομαι σε κάθε προπόνηση μην υπάρξει κι άλλος τραυματισμός. Πρέπει να έχουμε θετική σκέψη. Δουλέψαμε αυτή την εβδομάδα στην βελτίωση της έλλειψης συγκέντρωσης που παρουσιάζουμε κατά διαστήματα στα παιχνίδια».

Αναφερόμενος στις στατικές φάσεις και στο πρόβλημα που συνεχίζει η ΑΕΚ να παρουσιάζει σ’ αυτές, ο Χιμένεθ σημείωσε: «Υπάρχει έλλειψη εμπειρίας στην άμυνα. Παίζουν νέα παιδιά και αν θέλουμε να έχουμε παίκτες για το μέλλον πρέπει να πιστεύουμε σ’ αυτούς και να τους δίνουμε χρόνο. Έχουμε ποιοτικούς παίκτες στην άμυνα, αλλά χρειάζονται χρόνο».

Πέρα απ’ αυτά, ο Ανδαλουσιανός κλήθηκε να τοποθετηθεί για τον Όλεγκ Νταντσένκο και την ετοιμότητά του, απαντώντας χαρακτηριστικά: «Είναι ένας παίκτης που θα μπορούσε να ταιριάξει καλύτερα σε άμυνα με τρία στόπερ. Με τέσσερις στην άμυνα έχει κάποια προβλήματα που πρέπει να διορθώσει. Για να αποτελέσει όμως την επόμενη επιλογή του Μπακάκη θα πρέπει να δουλέψει περισσότερο».