ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φιλάκια από τον Καρίμ

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Καρίμ Ανσαριφάρντ και άξιο συμπαραστάτη τον Χρήστο Αλμπάνη, η ΑΕΚ κατάφερε να κερδίσει τον Απόλλωνα Σμύρνης με 2-0 και να πιάσει στη 2η θέση τον Αρη, μία αγωνιστική πριν από την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Ο Ιρανός επιθετικός βρήκε δύο φορές δίχτυα. Η πρώτη ήταν στο 7′. Ο Λιβάι Γκαρσία έγινε αποδέκτης της μπάλας, άδειασε τρεις παίκτες του Απόλλωνα και την κατάλληλη στιγμή πέρασε για τον Καρίμ όπου έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0. Η δεύτερη ήταν στο 25′. Η μπάλα έφτασε στον Αλμπάνη, εκείνος έκανε το μονοκόματο, η μπάλα έσκασε δύο φορές στο έδαφος με τον Βέρχουλστ να την διώχνει με τη βοήθεια του δοκαριού και εκείνη να στρώνεται στον Ανσαριφάρντ όπου από κοντά έγραψε το 2-0. Η ΑΕΚ θα μπορούσε να πετύχει και άλλα γκολ απέναντι στην τραγική άμυνα της “Ελαφράς Ταξιαρχίας” αλλά δεν τα κατάφερε.

Εξαιρετική η εμφάνιση του Αλμπάνη, ακολούθησαν οι Λιβάι Γκαρσία, Μάνταλος και Σιμάνσκι. Ακίνδυνος ο Απόλλων Σμύρνης. Εφτιαξε τρεις τελικές στο τελευταίο δεκάλεπτο όταν ο Χιμένεθ άλλαξε τον σχηματισμό της ΑΕΚ από 4-2-3-1 σε 3-5-2, με τις δύο εξ αυτών από τον στόπερ (!) Ντομίνγκες, ενώ ο Γιώργος Παράσχος κατέβασε μια ενδεκάδα που δεν έχει παίξει ποτέ ξανά μαζί και έκανε δύσκολα τα πράγματα για την ομάδα του.

Με τη νίκη αυτή η Ενωση έφτασε τους 48 βαθμούς, ανοίγοντας τη διαφορά από Αστέρα Τρίπολης και Παναθηναϊκό. Στους 25 βαθμούς και στην 10η θέση παρέμεινε ο Απόλλων Σμύρνης.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Νταντσένκο, Λάτσι, Σβάρνας, Λόπες, Σάκχοφ, Σιμάνσκι, Μάνταλος (67′ Μαχαίρας), Αλμπάνης (78′ Νεντελτσεάρου), Γκαρσία, Ανσαριφάρντ.

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ, Κάλισιρ (46′ Τσαμπούρης), Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπρούσιτς (64′ Φατιόν), Χουχούμης, Κολ, Λαγός (64′ Φερνάντεθ), Σλίβκα (46′ Μουνιέ), Ντάουντα (79′ Μπεντινέλι), Ιωαννίδης.