ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Αγκαλιά με την πρόκριση στους “4” της Ευρώπης η ΑΕΚ

Με 30-21 επικράτησε η ΑΕΚ της HC Neva SPb για τον 1ο Προημιτελικό του EHF European Cup και βρίσκεται μία ανάσα από τους “4” της Διοργάνωσης! Οι Πρωταθλητές Ελλάδος κόντρα στην αγωνιστική απραξία, στους σοβαρούς τραυματισμούς, αλλά και στην απουσία του έξτρα παίκτη από τις κερκίδες, παρουσίασε πολύ καλό πρόσωπο και έφτασε σε μία μεγάλη νίκη, με 9 τέρματα διαφορά, και αύριο (26/03, 19:00, COSMOTE TV 8HD) ακόμα και με ήττα με 8 τέρματα παίρνει το εισιτήριο για την επόμενη φάση!

Η ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια γέμισε χαμόγελα όλο το φίλαθλο κοινό και άπαντες αναμένουν… πώς και πώς την αυριανή αναμέτρηση.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, παρά το αρχικό 1-0 των Ρώσων, η ΑΕΚ απάντησε με σερί 4-0 από τους Μυλωνά, Αραπακόπουλο και Nuic. Οι “μπλε” ισοφάρισαν σε 5-5, εκμεταλλευόμενοι την αστοχία των “κιτρινόμαυρων” στην επίθεση. Οι δύο ομάδες βάδιζαν χέρι-χέρι έως το 8-8, όταν και με ένα πολύ όμορφο γκολ του Buneta και δύο εντυπωσιακές κούρσες του Κεδέρη στην κόντρα, ο “Δικέφαλος” βρέθηκε στο +3 (8-11). Ο Παπαδιονυσίου διατήρησε το +3 (9-12, 27′), ενώ ο Τζηράς με δύο διαδοχικά γκολ και μάλιστα το ένα στην εκπνοή διαμόρφωσε το 10-14.

Η ΑΕΚ μπήκε εντυπωσιακά στο β’ ημίχρονο. Με σερί 6-0 και γκολ των Florido, Τζηρά, Κεδέρη και Μυλωνά, το ταμπλό έγραψε 10-20 εν μέσω αποθέωσης. Ο Bauer κάτω από τα δοκάρια έδινε… ρεσιτάλ, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην ΑΕΚ να φεύγει γρήγορα στην κόντρα, ικανοποιώντας πλήρως τον Δημήτρη Δημητρούλια. Η ατυχία “χτύπησε” εκ νέου, ωστόσο, τον “Δικέφαλο”, καθώς τόσο ο Lemos, όσο και ο Μυλωνάς τραυματίστηκαν. Έτσι, οι τυπικά γηπεδούχοι βρήκαν την ευκαιρία και μείωσαν σε 15-22. Ο Patrick Lemos, δείχνοντας τρομερή αυτοθυσία ζήτησε να μπει ξανά στο τερέν και με την είσοδό του έδωσε άλλο αέρα στους Πρωταθλητές. Η ΑΕΚ “έτρεξε” σερί 6-2, “εκτοξεύοντας” τη διαφορά στο +11 για πρώτη φορά (17-28, Κεδέρης). Το τελικό 21-30 διαμορφώθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, με την ΑΕΚ να βρίσκεται με το… ενάμιση πόδι στα Ημιτελικά.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Δημήτρης Δημητρούλιας δήλωσε στην κάμερα της COSMOTE TV: “Θεωρούμε ότι το θέμα της πρόκρισης, έχοντας ένα +9 υπέρ μας και ένα παιχνίδι ακόμα στην έδρα μας, αν και δεν μου αρέσει να το λέω αυτό, είναι δεδομένο. Θα ήθελα να σταθώ στον τραυματισμό του Ignacio Plaza Jimenez. Ήρθε σε μία πολύ κομβική στιγμή για εμάς. Ήταν ένα σοκ. Του εύχομαι την ταχύτερη δυνατή ανάρρωση, γιατί είναι μία τεράστια προσωπικότητα για αυτήν την ομάδα, ένας από τους τεράστιους λίθους αυτού του οικοδομήματος εδώ και 2 χρόνια. Θα πρέπει να βρούμε τα πατήματά μας, καθώς οι 3 στόχοι που έχουμε θέσει από την αρχή παραμένουν ίδιοι, ανεξάρτητα αν φέτος είχαμε την ατυχία να χάσουμε τα 2 μεγαλύτερα ονόματα της ομάδας, τον Plaza και τον Ugalde. Το παιχνίδι ξεκίνησε όπως είδατε με αρκετή αστάθεια. Μετά τα παιχνίδια με την CSM δεν παίξαμε άλλο παιχνίδι τελικά. Επενδύσαμε στην αυτοπεποίθηση. Χάθηκαν πολλά σουτ στην επίθεση, αλλά ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, βγάλαμε σωστές κινήσεις στην άμυνα, τρέξαμε, κάτι το οποίο είναι το στοιχείο μας και βασιστήκαμε σε αυτό. Είχαμε αστάθειες και αυτό το υλικό θα πρέπει να το δούμε και να το βελτιώσουμε, αρχής γενομένης από αύριο κιόλας, όπου φυσικά θα δοκιμάσουμε και άλλα παιδιά“.

Με τη σειρά του ο Ανδρέας Αραπακόπουλος σχολίασε: “Σίγουρα έχει γίνει μεγάλη δουλειά για την πρόκριση. Έχουμε και ένα δεύτερο ματς στην έδρα μας. Είμαστε όλοι διψασμένοι για παιχνίδια. Δεν μας εφησυχάζει η διαφορά και αύριο θέλουμε να επιτύχουμε και ακόμα μεγαλύτερη. Θεωρώ ότι στο ξεκίνημα του παιχνιδιού ήμασταν νευρικοί, αλλά θα μπορούσαμε να πάμε και καλύτερα. Έχοντας αποκλείσει και την CSM, η κατάκτηση του τροπαίου είναι ο μοναδικός μας στόχος στη διοργάνωση“.

HC Neva SPb – AEK 21-30

Ημίχρονο: 10-14.

HC NEVA SPb (Torgovanov): Emelyanenko, Kovalenko 1, Stoliarov 3, Shimanskyi, Turaev 3, Gordeev, Solodovnikov 3, Shynkel 3, Arkatov, Voronin 2, Dyachenko, Tσαχάριας 5, Gribkov 1.

ΑΕΚ (Δημητρούλιας): Bauer, Αραμπατζής 2, Τζηράς 4, Δομπρής, Νικολαΐδης, Reina 1, Kosanovic, Μυλωνάς 4, Florido 3, Lemos 4, Παπαδιονυσίου 1, Nuic 1, Αραπακόπουλος 2, Καλόμοιρος, Buneta 3, Κεδέρης 5.