ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αυτοί είναι οι 11 της Εκτελεστικής Επιτροπής

Οι εκλογές της ΕΠΟ ανήκουν στο παρελθόν με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να βγαίνει νικητής έναντι των διεθνών που δήλωσαν από το… παράθυρό την υποψηφιότητά τους για τις θέσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Οι 11 που αναδείχθηκαν νικητές είναι οι εξής:

Ο Αστέριος Αντωνίου, Α’ αντιπρόεδρος στη διοίκηση Γραμμένου, σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και εργάστηκε στην ελληνική βιομηχανία ζάχαρης. Διετέλεσε και Γενικός Διευθυντής στην Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Γιαννιτσών. Από το 2013 είναι πρόεδρος της ΕΠΣ Πέλλας. Το 1992 εκλέχτηκε νομαρχιακός σύμβουλος και το 2007 ήταν υποψήφιος στις Εθνικές Εκλογές με τη Ν.Δ. Εξελέγη πρώτος σε ψήφους.

Ο Παναγιώτης Δημητρίου, μέλος  και της προηγούμενης Εκτελεστικής Επιτροπής και πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων, είναι συνταξιούχος τραπεζικός. Είναι πρόεδρος εδώ και 20 χρόνια στην ΕΠΣ Αθήνας. Εξελέγη το 2001 και στην πρώτη του θητεία είχε αντίπαλό του τον Αλέξη Κούγια. Στο Δ.Σ. της ΕΠΟ εξελέγη για πρώτη φορά το 2012 με τη διοίκηση Σαρρή.

Ο Γιώργος Χατζησαρόγλου είναι ελεύθερος επαγγελματίας. Πριν από έντεκα χρόνια, το 2010, εξελέγη για πρώτη φορά πρόεδρος στην ΕΠΣ Δράμας και παραμένει στο τιμόνι της. Είναι η δεύτερη τετραετία του στην Ε.Ε. της ΕΠΟ και ήταν πρόεδρος του ποδοσφαίρου Γυναικών.

Ο Δαμιανός Γαβριηλίδης το 2020 συνταξιοδοτήθηκε και για πολλά χρόνια έκανε εμπόριο τροφίμων και καυσίμων, ενώ ήταν ιδιοκτήτης σούπερ μάρκετ. Με το ποδόσφαιρο ασχολείται 40 χρόνια και έχει διατελέσει γενικός αρχηγός του Πανθρακικού. Με την ΕΠΣ Θράκης έχει διοικητική εμπλοκή από το 1995 και πρόεδρος εξελέγη το 2002. Ήταν πρόεδρος στην υποεπιτροπή Κυπέλλου στην προηγούμενη διοίκηση, ενώ υπήρξε μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ και σε προηγούμενες διοικήσεις.

Ο Δημοσθένης Κουπτσίδης είναι απόφοιτος της σχολής Τεχνολογίας Δασοπονίας του ΤΕΙ Λάρισας και ασκεί το επάγγελμα του Εργολήπτη Δημοσίων Έργων Πρασίνου. Διετέλεσε νομάρχης Γρεβενών το διάστημα 2007-2010 και δήμαρχος Γρεβενών το διάστημα 2011-2014. Με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ασχολείται εδώ και 20 χρόνια και το 2016 εξελέγη πρόεδρος της ΕΠΣ Γρεβενών. Υπήρξε μέλος της προηγούμενης Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και πρόεδρος της επιτροπή ασφάλειας και γηπέδων.

Ο Δημήτρης Μπουχλαριώτης είναι τελειόφοιτος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και έχει δίπλωμα Γεωπονικής. Είναι ιδιοκτήτης μονάδας παραγωγής και τυποποίησης χοιρινού κρέατος. Ασχολείται 20 και πλέον χρόνια με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και με την ΕΠΣ Λάρισας έχει εμπλοκή από το 2013. Πρόεδρος εξελέγη στις εκλογές του 2017, ενώ στην Ε.Ε. της ΕΠΟ συμμετέχει για πρώτη φορά.

Ο Τάσος Παπαχρήστος είναι Πολιτικός Μηχανικός με μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Σπάρτης στη διοίκηση αθλητικών οργανισμών και επιχειρήσεων. Είναι ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στο Μεσολόγγι και διετέλεσε παράγοντας για 10 χρόνια στην τοπική ομάδα. Το 2011 εξελέγη πρόεδρος της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, το 2017 εξελέγη μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και  διετέλεσε πρόεδρος Επιτροπής Εθνικών Ομάδων. Συμμετέχει σε επιτροπή της UEFA που ασχολείται με τις ακαδημίες.

Ο Λεωνίδας Θωμαΐδης είναι επιχειρηματίας στον χώρο της εστίασης και ασχολείται πολλά χρόνια με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και κατ’ επέκταση με τον αθλητισμό. συμμετείχε και στην ΕΕ της ΕΠΟ στη διοίκηση Γραμμένου και αυτή είναι η δεύτερη θητεία του στην ΕΠΟ.

Ο Κλέαρχος Τζαφέρης είναι Πρόεδρος της ΕΠΣΔΑ εδώ και τρία χρόνια. Διετέλεσε πρόεδρος της ΠΑΕ Πανελευσινιακός όταν αγωνίστηκε στην Α’ Εθνική και είναι εδώ και πολλά χρόνια ιδιοκτήτης σχολής οδηγών. Ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση στον Δήμο Ελευσίνας και ήταν υποψήφιος δήμαρχος. Στην Ε.Ε. της ΕΠΟ εκλέγεται για πρώτη φορά.

Ο Κυριάκος Φύτρας γεννήθηκε στον Γαλατά Τροιζηνίας, έπαιξε ποδόσφαιρο στις ερασιτεχνικές κατηγορίες και έχει τελειώσει λογιστικά. Την τελευταία πενταετία ζει μόνιμα στην Αθήνα και ασχολείται επαγγελματικά με την εστίαση, ενώ είναι ιδιοκτήτης ξενοδοχείου. Διετέλεσε αντιδήμαρχος στο Δήμο Τροιζηνίας και έχει κάνει ένα πέρασμα από την ομάδα της Καλλιθέας. Υπήρξε μέχρι πριν λίγους μήνες αντιπρόεδρος στην ΕΠΣ Αργολίδας, ενώ στις εκλογές προτάθηκε από την ΕΠΣ Αθηνών.

Ο Άγγελος Δανιήλ είναι λογιστής, τελειόφοιτος της ΑΣΟΕΕ. Ασχολείται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αρκετό καιρό. Με την ΕΠΣ Αχαΐας ασχολείται ενεργά τα τελευταία 8 χρόνια, ενώ εδώ και τέσσερα χρόνια είναι πρόεδρος της. Είναι η πρώτη φορά που εκλέγεται στην Ε.Ε. της ΕΠΟ.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της ΕΠΟ, Θόδωρος Ζαγοράκης γεννήθηκε στις 27 Οκτωβρίου 1971 στη Λυδία του νομού Καβάλας. Στα 16 του εντάχθηκε στον Α.Ο. Καβάλας και τον Δεκέμβριο του 1992 πήρε μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ, με τον οποίο έκανε ντεμπούτο στις 23/12/1992 στον αγώνα Άρης – ΠΑΟΚ 1-2, στο Χαριλάου. Στην Εθνική ομάδα αγωνίζεται για πρώτη φορά στις 7 Σεπτεμβρίου 1994, κόντρα στα Νησιά Φερόε. Με το εθνόσημο αγωνίστηκε 120 φορές κι έχει το ρεκόρ των 57 συνεχών συμμετοχών. Κορυφαία στιγμή της καριέρας του με τη γαλανόλευκη ήταν την 4η Ιουλίου 2004, όταν ως αρχηγός σήκωσε στο «Ντα Λουζ» το Κύπελλο του πρωταθλητή Ευρώπης. Στο Euro 2004 αναδείχθηκε πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της διοργάνωσης. Αγωνίστηκε στην Premier League και τη Λέστερ και στη συνέχεια στην ΑΕΚ, την Μπολόνια και ξανά τον ΠΑΟΚ, με τη φανέλα του οποίου ολοκλήρωσε την καριέρα του το 2007. Σε συλλογικό επίπεδο έχει κατακτήσει ένα Λιγκ Καπ στην Αγγλία και το Κύπελλο Ελλάδος το 2002. Από το 2007 έως το 2012 διετέλεσε πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Το 2014 και το 2018 εξελέγη ευρωβουλευτής, ιδιότητα που διατηρεί και ως σήμερα. Είναι παντρεμένος με την Ιωάννα Λίλλη, με την οποία έχει δύο παιδιά.