ΣΚΕΨΕΙΣ

Πως τους πετσόκοψες έτσι;

Σε ένα παιχνίδι μπάσκετ δεν υπάρχει πρόβλεψη ακόμα και αν το ματς έχει διαφορά. Ετσι λοιπόν η ΑΕΚ ακόμα και εάν ήταν μπροστά στο ματς με τον ΠΑΟΚ οι αλλεπάλληλες απουσίες και οι ξαφνικοί τραυματισμοί 5 και 2 παικτών στη διάρκεια του ματς έδειχναν ότι η ήττα ιδιαίτερα μετά το ισόπαλο παιχνίδι στην κανονική διάρκεια ήταν πιθανή.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΔΙΑΣ

Κι όμως η εφτάψυχη ομάδα με χαριστική βολή του Λάνγκφορντ τελείωσε τον ΠΑΟΚ στη παράταση. Πολύ όμορφο παιχνίδι με σασπένς, πολλά τρίποντα, αποβολές, τραυματισμούς, όλοι οι ΑΕΚτζήδς με την ηρωϊκή νίκη το ευχαριστηθήκαμε.

Αγωνιστικά η ομάδα χωρίς βασικό σέντερ με Μαυροειδή και Σλότερ να εγκαταλείπουν το παιχνίδι και με περιφέρεια τον Μωραΐτη, αλλά και άσο είτε τον Μέικον είτε τον Λάνγκφορντ έδειξε σοβαρότητα, ψυχή ακόμα και με τόσες πολλές απουσίες ήταν συγκεντρωμένη στο πλάνο του Παπαθεοδώρου.

Ο Χρυσικόπουλος σε ρόλο αντί Ματσιούλις αλλά και αντί Σλότερ έδειξε φοβερή ετοιμότητα σε δύσκολους ρόλους και με κρίσιμα καλάθια ξεπερνά την μέτρια πορεία του. Έκανε πολύ ώριμο ματς και μαζί με τους σταρ Λάνγκφορντ και Μέικον διακρίθηκαν στο παιχνίδι.

Στο κοουτσάρισμα με βάση τους τραυματισμούς, ο Παπαθεοδώρου σε τρεις μέρες σε ένα δύσκολο ματς εκτός έδρας πήρε άριστα. Είχε ηρεμία, πλάνο και δεν έψαχνε τρόπους να παραπονιέται για τις ατυχίες. Σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ, η νίκη ακόμα και μέσα από συμπληγάδες είναι αυτή που κάθε κόουτς πρέπει να διεκδικεί.

Κλειδί του ματς η ομοψυχία της ΑΕΚ η ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης σε ματς που είχε πάρα πολλά προβλήματα πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του. Μου έκανε εντύπωση ο Κάρτερ από πλευράς ΠΑΟΚ. Πολλά εύστοχα τρίποντα και οι άχαστες βολές του. Καλός παίκτης.

Η είδηση του αγώνα η δεύτερη σερί νίκη της ΑΕΚ μέσα σε τρεις μέρες και η διάθεσή των παικτών ανεβασμένη για την τρίτη νίκη την ερχόμενη Τρίτη με την Στρασμπουρ για το BCL.