ΣΚΕΨΕΙΣ

Το σώσε ο Γκαρσία αλλά δεν πείθει

Βραδυποριακός – Ταλαιπωριακός ισόπαλο 1-1 και ένα παιχνίδι που περίμενα να δω όχι πολύ, αλλά λίγη μπάλα ήταν για χασμουρητά και αγγαρεία. Ακόμα και έτσι όμως αυτή η ΑΕΚ δεν πείθει ότι θα βγει Ευρώπη και θα πάρει το κύπελλο Ελλάδας. Αντιθέτως όταν την βλέπεις προσπαθείς να βρεις τρόπους να πιαστείς αλλά μάταια.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΔΙΑΣ

Αγωνιστικά ανούσια κατοχή με passing game στη ζώνη άμυνας η ΑΕΚ, χωρίς πρωτοβουλίες, κάθετο παιχνίδι, ανάπτυξη για ροκάνισμα χρόνου, καμία φάση, με έναν ΠΑΟ να παίζει πίσω από τη σέντρα λες και έπαιζε με τη Ρεαλ Μαδρίτης η ΑΕΚ στο καλό ημίχρονο της το πρώτο δεν έκανε τίποτα!

Στο β ημίχρονο ένα στημένο από μια γωνία του γηπέδου κοντά στη σέντρα, πάλι αστεία άμυνα και ξανά γκολ από ΠΑΟ. Εκεί ο Σβάρνας δεν παίζει επιθετική άμυνα και δίνει χώρο στον επιθετικό του ΠΑΟ να σουτάρει .

Οταν έβλεπα το σκορ 1-0 με αυτό τον ΠΑΟ να σε κερδίζει η βραδιά έμοιαζε εφιάλτης, αφού βαθμολογικά γκρεμιζόμασταν με ήττα! Ευτυχώς ο Γκαρσία και το λιοντάρι Σιμάνσκι ήταν ό,τι καλύτερο είχαμε στο παιχνίδι. Αυτοί οι δύο έσωσαν τη βραδιά!

Στο κοουτσάρισμα ο Χιμένεθ έχει άλλοθι, αφού του έλειπε μια πληθώρα παικτών όπως ο Ολιβέιρα, ο Γαλανόπουλος, ο Σάκχοφ, ο Μπακάκης, ο Μιται και δεν υπήρχαν λύσεις για να αλλάξει το παιχνίδι. Θεωρώ ότι το 4-2-3-1 του βγήκε για την ισοπαλία και γενικά μου φάνηκε ανακουφισμένος. Στις αλλαγές ο Μαχαίρας έδειξε πιο φρέσκος όταν μπήκε σαν αλλαγή περίμενα περισσότερα από τον Τάνκοβιτς.

Οι Σιμάνσκι – Γκαρσία ήταν όλη η ΑΕΚ και αυτό φάνηκε και στο γκολ, αφού με τη συνεργασία των δύο ισοφαρίσαμε. Ακόμα και με δύο παίκτες μπορούσε η ΑΕΚ να νικήσει τον ΠΑΟ.

Στα POINT του ματς η διαφορά με τον ΠΑΟ έμεινε η ίδια. Δεν άλλαξε κάτι αφού και ο ΠΑΟΚ έχασε. Ευνοήθηκε ο Άρης αλλά φρονώ ότι έχουμε καλύτερο πρόγραμμα στη συνέχεια με Απόλλωνα και Βόλο, οι δύο νίκες φαίνονται θεωρητικά πιθανές. Οι άλλοι παίζουν μεταξύ τους και θα χαθούν πόντοι.

Το ματς δεν είχε είδηση, αλλά η αλήθεια είναι ότι άλλο ένα ντέρμπι η ΑΕΚ δεν κέρδισε. Βλέποντας στο δεύτερο γύρο τα αποτελέσματα, έχουμε χάσει από τον Αρη, έχουμε ισοπαλίες με ΠΑΟΚ και ΠΑΟ. Η ομάδα δεν πείθει ότι στα πλέι οφ με αυτή την εικόνα θα τα καταφέρει. Ισως με επιστροφές τραυματιών να βελτιωθεί αλλά εάν δεν αλλάξει η εικόνα στην άμυνα και ιδίως στις σέντρες στην περιοχή της, τα πράγμα δεν θα είναι ευχάριστα!

Θα δούμε…