ΣΚΕΨΕΙΣ

Ψυχώ

Τι κοινό έχει μια ταινία τρόμου του Χίτσκοκ και η πορεία της ΑΕΚ φέτος;

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΔΙΑΣ

Εκεί που είσαι λίγο ήσυχος, απογοητευμένος βέβαια, αλλά λίγο αισιόδοξος λέγοντας δεν μπορεί, κάτι θα φτιάξει, τότε γίνεται το μπαμ και έρχεται τσουνάμι καθίζησης, ξαφνικός θάνατος, ποδοσφαιρικός.

Το απευθείας γκολ – φάουλ του ΠΑΟΚ ήταν τόσο φαρμακερό σαν άγχρωμη φωτό στο 94ο λεπτό, όπως η ασπρόμαυρη ιστορική ταινία τρόμου Ψυχώ.

Τι άλλο θα δει ο ΑΕΚτζής φέτος; Ταπεινωτικές ήττες, 5 γκολ από το βασικό σου αντίπαλο τον ΟΣΦΠ, σερί ήττες από ΠΑΟΚ, εντός και εκτός Αθήνας, ήττες από Βόλο, ομάδα από πλαστελίνι να ποδοπατείται θαρρείς ότι δεν παίζουμε 11 vs 11, αλλά οι αντίπαλοι πάντα με πολλούς παίκτες παραπάνω…

Ο Μελισσανίδης είπε θα κριθείτε στα επόμενα 10 ματς. Ηδη το ένα έφυγε με ήττα. Ερχονται ματς με Αρη, ΠΑΟ και η ρεβάνς με ΠΑΟΚ.

Οσο θυμάμαι την ΑΕΚ από το 1985 δεν έχω ξαναδεί αυτή την τραγική εικόνα. Δεν σηκώνει κεφάλι ακόμα και εάν ο αντίπαλος όπως ο ΠΑΟΚ δεν κάνει φάση.

Δυστυχώς το ποτήρι πάει μέχρι τέλους και εάν πίστευα σε ανάκαμψη θα ήμουν ψεύτης. Με θαύμα θα βγούμε Ευρώπη.

Το κεφάλαιο Χιμένεθ ενώ έχει λαμπρό παρελθόν με τίτλους εδώ και περίπου δύο μήνες οδεύει σε άδοξο τέλος.

Ο συμπαθής Ισπανός σε μια κρίση ψυχραιμίας έχασε το δρόμου του. Προσπαθεί να πει στον κόσμο ότι δεν φταίει αυτός που έχει ένα μικρό δίκιο, αλλά η μοίρα του προπονητή ακόμα και ως κασκαντέρ κρίνεται από τα αποτελέσματα.

Και ο Μανόλο έπιασε πάτο. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν άγραφοι κανόνες. Ενας από αυτούς είναι όταν έχεις μέτριο υλικό απαιτείται σούπερ προπονητής να βγάλει από τη μύγα ξύγκι.

Ο άλλος όταν έχει σούπερ υλικό ακόμα και με μέτριο προπονητή η βενζίνη των παικτών τραβά και τον κόουτς.

Ο Χιμένεθ αλλά και η ΑΕΚ εδώ και καιρό απέχουν από τους κανόνες ποδοσφαίρου και το άθλημα εκδικείται.