ΣΚΕΨΕΙΣ

Ούτε στο Subbuteo δεν κερδίζουμε τον Ολυμπιακό (photos)

Μεγάλη εβδομάδα και η παράδοση της ΑΕΚ δεν είναι καλή. Δύο ματς τίτλων είχαν γίνει τη Μεγάλη Τετάρτη. Ένας τελικός Κυπέλλου, ένα παιχνίδι για το πρωτάθλημα με αντίπαλο τον ΠΑΟ τη δεκαετία του ’90 και τα χάσαμε. Προληπτικό αλλά έχει την αξία του.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΔΙΑΣ

Ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο είναι δύσκολος και γίνεται ακόμα δυσκολότερος με τους τραυματισμούς των Γκαρσία και Ολιβέιρα. Όποιοι επιλεχθούν ας παραδώσουν πνεύμα και ψυχή και ό,τι γίνει γίνει.

Η ΑΕΚ έχει δύο ευκαιρίες για την Ευρώπη. Μία τη μεγάλη Πέμπτη και μία την άλλη εβδομάδα με τον ίδιο αντίπαλο, τον ΠΑΟΚ.

Πιστεύω στη δεύτερη θα κάνει την πρώτη της νίκη σε ντέρμπι μετά από καιρό και θα διατηρήσει το προβάδισμά της για το εισιτήριο Ευρώπης.

Στο ματς με τον Ολυμπιακό η ΑΕΚ για ένα ημίχρονο στάθηκε αξιοπρεπώς με το 5-3-2 να δίνει βάθος και αναχαίτιση του κάθετου παιχνιδιού των ερυθρολεύκων.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι αλλαγές του Μάρτινς με τους βασικούς άλλαξαν τον ρυθμό από μέτριο σε γρήγορο. Ο Ολυμπιακός έγινε γρήγορος και με τον Ελ Αραμπί έβγαλε πολλές τελικές με κάθετη ανάπτυξη. Δυστυχώς για άλλο ένα ματς η αμυντική γραμμή, αλλά και τα αμυντικά χαφ ήταν αλλού για αλλού.

Παρακάτω φαίνεται στα διαγράμματα η ανάλυση των αδυναμιών της αμυντικής συμπεριφοράς.

Στην οθόνη βλέπουμε όπως έγιναν οι φάσεις και με μπλε βελάκια τις κινήσεις που έπρεπε να γίνουν

Στο πρώτο γκολ η αμυντική υπεραριθμία 7ν3 δεν είχε καμία ουσία. Οι κιτρινόμαυροι δεν έχουν κανένα συντονισμό. Άλλοι πηγαίνουν στην μπάλα, άλλοι πηγαίνουν για τεχνητό οφσάιντ, όπως ο Λόπες που σηκώνει το χέρι του και άλλοι χάνουν το προσωπικό μαρκάρισμα όπως ο Σβάρνας. Η υπεραριθμία ήταν ανούσια. Λογικό το γκολ μετά από κάθετη πάσα στην πλάτη των αμυντικών.

Ο Λόπες θα έπρεπε να συγκλίνει διαγώνια όπως φαίνεται στο βελάκι και να μη ρισκάρει το οφσάιντ.

Στο δεύτερο γκολ, ατομικό λάθος του Νεντελτσιάρου αντί να βγάλει την μπάλα έξω πλάγιο άουτ. Λάθος κοντρόλ και ο παίκτης του Ολυμπιακού βγαίνει τετ α τετ. Στο διάγραμμα με το ατομικό λάθος οι μπλε παύλες απεικονίζουν και τις τεράστιες αποστάσεις των αμυντικών της ΑΕΚ που δεν βοηθάνε να καλύψουν κάποιο λάθος.

Έτσι λοιπόν για άλλη μια φορά στο ίδιο έργο θεατές με άμυνα χωρίς ομαδική σωστή συμπεριφορά, χωρίς συντονισμό των κινήσεων με ομαδικά και ατομικά λάθη.

Η συνέχεια δεν θα είναι εύκολη.

Καινούριοι τραυματισμοί και σερί ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, Άρη.

Κομβικό ματς με τον ΠΑΟΚ εντός έδρας. Η νίκη θα δώσει ηρεμία, αλλά και δύο αποτελέσματα στη Λεωφόρο, την ισοπαλία και το διπλό.

Η συνέχεια έχει μεγάλο ενδιαφέρον.