ΣΚΕΨΕΙΣ

Survivor

Σε ένα ψυχοφθόρο παιχνίδι, ΑΕΚ – ΠΑΟ, το γκολ του Γκαρσία στο 92′ ήταν σανίδα σωτηρίας για τον Δικέφαλο με τις τάσεις αυτοκτονίας και τις μαύρες αράχνες να ξεθωριάζουν έστω και στις καθυστερήσεις.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΔΙΑΣ

Το 1-1 ήταν άδικο για την απόδοση των δύο ομάδων, με έναν ΠΑΟ να καταρρέει για ένα ημίχρονο, αλλά και την ΑΕΚ ανήμπορη να διασπάσει το ταμπούρι.

Τακτικά το 4-2-3-1 του Χιμένεθ είχε καλή εικόνα. Έδωσε κατοχή στην ΑΕΚ και την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά τα γνωστά τραγικά θέματα της σε κάθε φάση να τρώσει γκολ ήρθαν ξανά.

Αργές επιστροφές από τα στόπερ, αδυναμία εναέριου παιχνιδιού και ο ΠΑΟ με παλικαρίσιο γκολ του Ιωαννίδη έφερε άγχος στο κιτρινόμαυρο στατόπεδο. Το κατενάτσιο του ΠΑΟ είχε αποτέλεσμα, σκότωνε την ΑΕΚ που σωστά ο Χιμένεθ επέλεξε να παίζει από τα άκρα με τους Γκαρσία, Αλμπάνη, Μαχαίρα για να διασπάσει την άμυνα των πράσινων. Έτσι ήρθε η ισοφάριση από το μαύρο διαμάντι στο 92′.

MVP ήταν οι Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Γκαρσία, Λόπες.

Η είδηση του αγώνα ήταν η διατήρηση του +5 από τον ΠΑΟ και η αγωνιστικότητα της ΑΕΚ για τρίτο σερί ματς να κυνηγάει την ισοφάριση μέχρι τη λήξη.

Η άλλη αγωνιστική με τον ΠΑΟ να παίζει στην Τούμπα και την ΑΕΚ στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” είναι κρίσιμη, κυρίως για τους πράσινους αφού και η ισοπαλία δεν αρκεί, ακόμα και με ήττα της ΑΕΚ στο Φάληρο το πολύ να πέσει στο -4.

Η ΑΕΚ έχει ένα προβάδισμα, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι η ομάδα θα βγει Ευρώπη, βλέποντας την τραγική αμυντική της συμπεριφορά, αλλά και τους συνεχόμενους τραυματισμούς. Θεωρώ όμως ότι στις λεπτομέρειες είμαστε καλύτεροι από τον ΠΑΟ και θα βγούμε Ευρώπη.

Σαν σήμερα πανηγυρίζαμε το πρωτάθλημα του 2017-2018. Το περίεργο είναι ότι υπάρχουν κοινά πρόσωπα στο τωρινό ρόστερ, αλλά σε συνολικά σε ποιότητα, η τωρινή ομάδα είναι κατώτερη και πολύ μάλιστα.

Τροφή για σκέψη για τους ιθύνοντες γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο σε ένα μικρό διάστημα τριών ετών.