ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τίμησε τη μνήμη του Κωνσταντίνου Σπανούδη η ΠΑΕ ΑΕΚ (photo)

Με ανάρτηση της στα social media η ΠΑΕ ΑΕΚ τίμησε τη μνήμη του Κωνσταντίνου Σπανούδη ενός από τους πρώτους παράγοντες που έπαιξε τον καθοριστικό ρόλο για την ίδρυση του κιτρινόμαυρου συλλόγου.

Το μήνυμα αναφέρει:

Σαν σήμερα την Πέμπτη 24 Απριλίου 1941, πριν από 80 χρόνια, σύμφωνα με την ημερομηνία που θεωρείται ως η επικρατέστερη (η ιστορική έρευνα αναφέρει και την 29η Απριλίου) έφυγε από τη ζωή στο σπίτι του στην Αθήνα ο εκ των ιδρυτών και πρώτος πρόεδρος της ΑΕΚ, εμβληματική μορφή του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης, δημοσιογράφος και πολιτικός, Κωνσταντίνος Σπανούδης.
Είναι ο άνθρωπος που στην ουσία επέλεξε για την ΑΕΚ την ιστορική μετακόμιση από το κέντρο της Αθήνας στην προσφυγική περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας στον ποταμό Ποδονίφτη και συνέβαλλε τα μέγιστα για την παραχώρηση το 1929 με αποκλειστική χρήση στην ΑΕΚ της σημερινής έκτασης του γηπέδου της, που από το 1926 είχε παραχωρηθεί στην Κεντρική Επιτροπή Στέγασης των Προσφύγων.
Επί της 9ετούς προεδρίας του η ΑΕΚ γιγαντώθηκε όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και σε άλλα αθλήματα όπως στον στίβο και μέχρι την αποχώρησή του από την προεδρία την περίοδο 1932-33 είχε ήδη αποκτήσει πρωταγωνιστική θέση με την κατάκτηση του πρώτου της τίτλου, που ήταν το Κύπελλο Ελλάδας στο ποδόσφαιρο στις 8 Νοεμβρίου του 1931.
Αιώνια τιμή και σεβασμός στον Πολίτη πρόσφυγα, που οριοθέτησε τις αρχές και τις αξίες της 97χρονης ιστορίας μας μέσα από την ιστορικοαθλητική ταυτότητα την οποία της προσέδωσε!

Σαν σήμερα την Πέμπτη 24 Απριλίου 1941, πριν από 80 χρόνια, σύμφωνα με την ημερομηνία που θεωρείται ως η επικρατέστερη…

Δημοσιεύτηκε από AEK FC / ΠΑΕ ΑΕΚ στις Σάββατο, 24 Απριλίου 2021