Αγγέλου: Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να το διασκεδάσουμε

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Βαγγέλης Αγγέλου αναφέρθηκε σε όσα πρέπει να προσέξει η Ένωση στις αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ για την ημιτελική φάση των playoffs της Stoiximan Basket League, προκειμένου να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρόκριση στους τελικούς.

“Καλή δύναμη σε όλους εύχομαι. Το πώς σκεφτόμαστε στο μπάσκετ είναι πολυπαραγοντικό. Συνήθως πρέπει να μιλάμε μετά τα παιχνίδια, γιατί πριν τις μάχες όλοι είμαστε στρατηγοί. Η πράξη μιλάει στο μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έχει ταυτότητα από πολλές πλευρές, στο γήπεδο έχει παίκτες που παίζουν σε τρεις – τέσσερις θέσεις. Είναι πολύ μοντέρνα χτισμένη αυτή η ομάδα. Έχει έναν τρόπο παιχνιδιού που είναι… ισραηλινός, που στηρίζεται στην επίθεση. Έχει δύο πράγματα που μου αρέσουν εμένα πολύ: στηρίζεται στο early παιχνίδι, δηλαδή στις γρήγορες επιθέσεις και τα επιθετικά ριμπάουντ κι επίσης τώρα τελευταία έχει καταφέρει να ξεχωρίσει τους δημιουργούς από τους σουτέρ», ανέφερε ο προπονητής της ΑΕΚ και πρόσθεσε: «Είναι μια ενδιαφέρουσα σειρά. Εμείς, από την πλευρά μας, έχουμε άλλα προβλήματα. Έπρεπε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να γνωριστούμε και να βρούμε ρόλους. Δόξα τω Θεώ, η ΑΕΚ έχει δομή και ανθρώπους που βοήθησαν να βρεθούμε γρήγορα μεταξύ μας. Το άλλο είναι πως η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια στηρίζεται σε σκόρερ, εμείς παίζουμε τον βασικό μας σκόρερ, αυτόν που σηκώνει ευθύνη εντός κι εκτός γηπέδου. Έπρεπε λοιπόν να προσαρμοστούμε πολύ γρήγορα σε αυτό”.

Για τον τρόπο προσέγγισης των αγώνων και τον Λάνγκφορντ: “Επειδή λένε ότι στο μπάσκετ ισχύει ο νόμος του Μέρφι, πως ό,τι θέλεις δεν γίνεται, εμείς αντιμετωπίζουμε τον νόμο του Έντι Μέρφι, με χαμόγελο δηλαδή. Ελπίζουμε να διασκεδάσουμε τα παιχνίδια και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Γίνεται μια μάχη σε μια οργανωμένη δομή της ΑΕΚ, θα το δούμε για τον Κιθ Λάνγκφορντ. Είναι θέμα της ιατρικής ομάδας. Αυτή την στιγμή δεν είναι διαθέσιμος”.

Για το κομμάτι του παιχνιδιού που θα κρίνει τη σειρά: “Πιστεύω ότι θα παίξει ρόλο ο αριθμός των κατοχών. Το μπάσκετ, όπως έχω πει πολλές φορές, στηρίζεται σε δύο βασικούς πυλώνες: τον αριθμό των κατοχών, που έχει σχέση με τα ριμπάουντ, τα λάθη και την άμυνα, και την ποιότητα, η οποία πληρώνεται. Το δεύτερο έχει να κάνει με την έξτρα πάσα και το σουτ. Τόσο ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ όσο και ο Προμηθέας στηρίζονται σε αυτή την κατάσταση, και φέτος το Λαύριο επίσης βρήκε πολύ σουτ προσωπικότητας και ευθύνης σε κρίσιμες στιγμές και αποφάσεις. Για μένα σημαντικό είναι ο αριθμός των κατοχών, πώς θα ελέγξει η κάθε ομάδα τα ριμπάουντ και τα λάθη. Το λέω αυτό γιατί βγήκαμε από τη σειρά με τον ΠΑΟΚ, δεχόμενοι τουλάχιστον 20 με 22 πόντους από τα λάθη μας, κάτι που παραλίγο να μας στοιχίσει”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *