AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επίσημο: Δήλωσε συμμετοχή η ΑΕΚ Β’ στη Super League 2

Είναι πλέον επίσημο. Η διοίκηση της ΑΕΚ φτιάχνει ομάδα Β’ και μάλιστα την δήλωσε στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Μαζί με την Ένωση, δεύτερες ομάδες δημιουργούν οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός με τον τελευταίο να μπαίνει από το… παράθυρο διότι ο Άρης δεν θέλησε να δηλώσει συμμετοχή λόγω των ανοιχτών λογαριασμών που έχει με το CAS.

Πιο συγκεκριμένα, χθες έληξε η προθεσμία των ΠΑΕ που επιθυμούσαν να δηλώσουν συμμετοχή με τη Β’ ομάδα τους στις χαμηλότερες κατηγορίες για την επόμενη σεζόν. Δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας είχαν τέσσερις ομάδες της SL 1, οι πρώτοι του βαθμολογικού πίνακα σε προτεραιότητα.

Πέραν των παραπάνω τεσσάρων ομάδων, δεύτερη ομάδα κατεβάζει και ο Βόλος, η οποία όμως θα συμμετάσχει στη Football League της επόμενης περιόδου. Στην ίδια κατηγορία θα συμμετείχε κι όποιος άλλος ήθελε να δημιουργήσει δεύτερη ομάδα.

Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες ομάδες δεν θα έχουν δικαίωμα προβιβασμού, ενώ βάσει του εσωτερικού κανονισμού, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν μέχρι πέντε παίκτες άνω των 23 ετών. Παράλληλα όμως θα πραγματοποιηθεί και νέο working group ώστε να αποσαφηνιστούν όλες οι λεπτομέρειες για τη συμμετοχή των ομάδων.