AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επιτέλους ο Μάνταλος βγήκε μπροστά ως αρχηγός και οδήγησε την ΑΕΚ στην Ευρώπη

Έστω κι αν πέρασε από 40 κύματα, η ΑΕΚ κατάφερε να κερδίσει δικαιότατα τον Παναθηναϊκό με 1-0 στη Λεωφόρο, χάρη στο γκολ του Πέτρου Μάνταλου για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ.

Ο αρχηγός της Ένωσης ήταν ο καλύτερος του γηπέδου σε ένα παιχνίδι όπου έπαιζε με ένα πόδι μετά από ένεση και έστειλε την ομάδα του στο Conference League, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε των πλέι οφ.

Μοιραίος για την ομάδα του Λάζλο Μπόλονι ο Μακέντα που έχασε πέναλτι στο 95′ σε ένα ματς που είχαν κρατηθεί έξι λεπτά, αλλά τελικά ο Ουκρανός ρέφερι Αρανόφσκι το σφύριξει στο 110′.

Το γκολ για την ΑΕΚ ήρθε στο 50′. Ο Ανσαριφάρντ έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Σένκεφελντ ολιγώρησε στο δεύτερο δοκάρι και ο Μάνταλος πετάχτηκε μπροστά του, έκλεψε και με πλασέ σκόραρε για το 0-1. Δύο λεπτά αργότερα ο σκόρερ έδωσε ασίστ στον Ανσαριφάρντ, εκείνο πέτυχε γκολ, το οποίο όμως ακυρώθηκε διότι η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή.

Η τελευταία ικμάδα του Παναθηναϊκού για κάτι καλό έφυγε στις καθυστερήσεις. Ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Νεντελτσιάρου στον Μακέντα, με την βοήθεια του VAR, αλλά ο Ιταλός το εκτέλεσε στο δοκάρι και το 0-1 να μην αλλάζει.

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Χουάνκαρ, Μολό (80′ Σάντσες), Σένκεφελντ, Βέλεθ, Νιάς (79′ Μπουζούκης), Σανκαρέ (71′ Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες, Χατζηγιοβάνης (71′ Νγκμπακοτό), Καμπετσής (58′ Καρλίτος), Μακέντα

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Λόπες, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Βασιλαντωνόπουλος (81′ Μπακάκης), Κρίστισιτς, Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος, Μάνταλος (70′ Σάκχοφ), Τάνκοβιτς (70′ Αλμπάνης), Ανσαριφάρντ (89′ Νεντελτσεάρου).