ΣΚΕΨΕΙΣ

Για τον Μιλόγεβιτς το Α και το Ω είναι τα αποδυτήρια

Έγινε λοιπόν κι αυτό. Ο Μανόλο Χιμένεθ έφυγε και ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς ήρθε. Ο Ισπανός προπονητής θα είναι πάντα στην καρδιά μου γιατί με αυτόν επιστρέψαμε στους τίτλους και αυτό δεν πρέπει να το ξεχάσουμε ποτέ! Από την άλλη πλευρά ο Σέρβος κόουτς αναλαμβάνει ένα καράβι που έχει πέσει στα βράχια μετά από μια αποτυχημένη χρονιά. Η ΑΕΚ τερμάτισε 4η και στο -30 από τον Ολυμπιακό και αποκλείστηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Ο Μιλόγεβιτς πρέπει να κοιτάξει από δω και πέρα να διορθώσει τα κακώς κείμενα και να φτιάξει την ομάδα για την οποία έκανε λόγο στις πρώτες του δηλώσεις. Μια ομάδα που θα αποπνέει υγεία, θα είναι ενωμένη, θα είναι οικογένεια, θα παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και θα επιστρέψει στους τίτλους. Πολύ σημαντικά όλα. Για τον Μιλόγεβιτς το Α και το Ω είναι τα αποδυτήρια. Δεμένους είχε τους παίκτες του σε όποια ομάδα κι αν πήγε. Ειδικά στον Πανιώνιο. Όλοι έχουν να πουν έναν καλό λόγο για εκείνον. Ο Κόρμπος, ο Ρισβάνης και τα άλλα παιδιά εκείνης της εποχής. Τους είχε κερδίσει όλους.

Στην ΑΕΚ ο Μιλόγεβιτς θα βρει δύο παλιούς του γνώριμους. Τον Ανσαριφάρντ από την κοινή τους θητεία στον Πανιώνιο και τον Κρίστισιτς από την παρουσία τους στον Ερυθρό Αστέρα. Δύο παίκτες που για εκείνον έδωσαν παραπάνω από το 100% των δυνατοτήτων τους. Ο Καρίμ μάλιστα εξαργύρωσε αυτή του την απόδοση με τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Ο Σέρβος τεχνικός μπορεί λοιπόν να πάρει το κάτι παραπάνω από κάθε έναν παίκτη ξεχωριστά και όλοι μαζί ως σύνολο να βγάλουν αυτό που πρέπει και καλείται να έχει η ΑΕΚ σε κάθε της παιχνίδι.

Ξέρει και ο ίδιος ο Μιλόγεβιτς πως η σεζόν που ξεκινά δεν θα είναι καθόλου εύκολη για την ΑΕΚ. Ήδη έχει ξεκινήσει τον σχεδιασμό, έχει ζητήσει μεταγραφές, αλλά θέλει να κάνει και μια αξιολόγηση του κιτρινόμαυρου ρόστερ. Θέλει εκείνος να επιλέξει ποιους παίκτες θα κρατήσει και ποιους θα διώξει. Ζήτησε διπλή προετοιμασία. Αρχικά στο Πήλιο κι έπειτα στην Ολλανδία πράγμα που δείχνει πως θα βγάλει το… λάδι στους παίκτες του μέχρι να πάρει από αυτούς, αυτό που ο ίδιος κρίνει ότι του είναι χρήσιμο. Όλοι όμως θα μιλάνε με τα καλύτερα λόγια γι’ αυτόν. Κρατήστε αυτό που σας γράφω.

Για να κάνει όλα τα παραπάνω ο Μιλόγεβιτς θα πρέπει να έχει τη στήριξη της διοίκησης. Όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη. Οι μεταγραφές που χρειάζονται είναι πολλές. Και εξηγώ: Η ΑΕΚ είναι γνωστό ακόμα και στον πιο μικρό φίλαθλο της ομάδας ότι χρειάζεται τερματοφύλακα. Χρειάζεται στόπερ με την εμπειρία του Τσιγκρίνσκι αλλά σε πιο νέο και πιο δυνατό. Ακραίους μπακ, αλλά και δύο σκυλιά του πολέμου στα χαφ με ταχύτητα, σωματική δύναμη και συνεχές τρέξιμο. Επίσης πρέπει να πάρει δύο δημιουργικά χαφ, που να βλέπουν τον κενό χώρο, να έχουν την κάθετη πάσα, αλλά και να έχουν και μακρινό σουτ μαζί με εκμετάλλευση στατικών φάσεων εκτός περιοχής. Ενίσχυση η ΑΕΚ χρειάζεται και στην επίθεση διότι ο Ανσαριφάρντ και ο Ολιβέιρα (εάν μείνει τελικά) δεν μπορούν να πάρουν στις πλάτες τους την ομάδα. Αυτά για την ώρα…