AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο “καυτός” Μάης καθορίζει το ευρωπαϊκό μέλλον της ΑΕΚ

Τέσσερις στροφές πριν από το τέλος των πλέι οφ και η ΑΕΚ καλείται να κατακτήσει τη 2η θέση για να λέει ότι έσωσε κάπως τη χρονιά. Κάποια άλλη θέση θα είναι αποτυχία, ενώ αν μείνει εκτός Ευρώπης θα είναι καταστροφή

Τα δεδομένα για την ώρα είναι ξεκάθαρα. Ο Ολυμπιακός είναι αδιάφορος έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα, όπως και ο Αστέρας Τρίπολης που έχει μείνει 10 βαθμούς μακριά από την 4η θέση.

Για την ώρα, Άρης και ΠΑΟΚ βρίσκονται αγκαλιά στη 2η θέση με 58 βαθμούς, με τους κίτρινους να έχουν το πάνω χέρι στην ισοβαθμία. Ακολουθεί η ΑΕΚ με 55 και ο Παναθηναϊκός με 51 βαθμούς. Αυτές είναι οι τέσσερις ομάδες που θα μονομαχήσουν για τα τρία εισιτήρια που βγάζουν στο Conference League και τα πάντα είναι ανοιχτά.

Το πρόγραμμα της ΑΕΚ περιλαμβάνει δύο παιχνίδια εντός και δύο εκτός. Αρχικά η Ένωση υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στις 5 Μαΐου και στη συνέχεια παίζει με Παναθηναϊκό και Αστέρα Τρίπολης εκτός, κλείνοντας τη σεζόν με τον Άρη στο ΟΑΚΑ.

Από την πλευρά του ο Άρης φιλοξενεί τον Ολυμπιακό, πάει στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ, υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο “Κλεάνθης Βικελίδης” και κλείνει τη χρονιά με την ΑΕΚ στην Αθήνα.

Ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται εκτός με την ΑΕΚ, έπειτα φιλοξενεί τον Άρη, κατεβαίνει στο Φάληρο για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό και την 10η αγωνιστική κοντράρεται με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα.

Από τη μεριά του ο Παναθηναϊκός έχει δύο σερί εντός έδρας παιχνίδια με Αστέρα Τρίπολης και ΑΕΚ, τα οποία είναι καθοριστικά για εκείνον, έπειτα πηγαίνει στη Θεσσαλονίκη για τον αγώνα κόντρα στον Άρη και ολοκληρώνει τη σεζόν με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο.

Τέλος ο βαθμολογικά αδιάφορος Αστέρας Τρίπολης που μπορεί να παίξει το ρόλο του διότι “χτυπάει” όλα τα παιχνίδια και ψάχνει την πρώτη του νίκη στα πλέι οφ, αγωνίζεται απέναντι στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, υποδέχεται Ολυμπιακό και ΑΕΚ αντίστοιχα και κλείνει τη χρονιά με τιον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη.