ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ

ΕΟΚ: Εκλογές στα μέσα Ιουλίου ή από… Σεπτέμβριο

Το Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε και τα 7 αιτήματα που είχαν γίνει για τις αρχαιρεσίες της προσωρινής διοίκησης της ΕΟΚ. Κατά συνέπεια η διοίκηση Βασιλακόπουλου, μένει ως έχει τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα.

Το πρωτοδικείο με την συγκεκριμένη απόφαση αντί να διαλευκάνει το τοπίο όσον αφορά το θέμα των εκλογών στην ΕΟΚ, το έκανε ακόμα πιο θολό. Ουσιαστικά ο δικαστής έκρινε ότι η αναβολή των εκλογών δεν έγινε με υπαιτιότητα της προσωρινής διοίκησης και έτσι δεν θεώρησε πως πρέπει να αλλάξει η σύνθεσή της.

Αυτό σημαίνει ότι οι εκλογές πάνε στα μέσα Ιουλίου ή τον Σεπτέμβριο, αλλά δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα αν θα διεξαχθούν δια ζώσης, κάτι που απαγορεύτηκε με την πρόσφατη κυβερνητική απόφαση, ή διαδικτυακά όπως είχε συμβεί στις εκλογές των υπολοίπων ομοσπονδιών.

Μάλιστα, δεν είναι καθόλου απίθανο το σενάριο την προσεχή Δευτέρα να υπάρξουν και νέες προσφυγές τόσο από την πλευρά του Παναγιώτη Φασούλα όσο και αυτή του Βαγγέλη Λιόλιου.

«Το Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε σήμερα όλες τις αιτήσεις περί διορισμού νέας προσωρινής διοίκησης. Μετά ταύτα η υφιστάμενη Προσωρινή Διοίκηση με πρόεδρο τον Γ. Βασιλακόπουλο θα πράξει τα προβλεπόμενα για τη διεξαγωγή νόμιμης και δημοκρατικής Γενικής Συνέλευσης και Εκλογών», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΟΚ.