Πιάστηκαν με τη… γίδα στην πλάτη οι μάρτυρες κατηγορίας στην υπόθεση της ΑΕΚ: Αποχώρησαν όλοι οι συνήγοροι υπεράσπισης καταγγέλλοντας ψευδορκία!

Η εκδίκαση της υπόθεσης της ΑΕΚ στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ για τις Ενώσεις συνεχίστηκε την Τρίτη 8/6 με τους συνηγόρους υπεράσπισης της ΑΕΚ και των υπόλοιπων κατηγορουμένων να αποχωρούν από την αίθουσα κάνοντας λόγο για ψευδορκία!

Όπως αναφέρουν οι άνθρωποι της ΑΕΚ και σύμφωνα με την ιστοσελίδα “soccerplus”, την Δευτέρα 7/6 την ώρα που ξεκινούσε η κατάθεση του πρώην προέδρου της ΕΠΣ Καρδίτσας, Μανώλη Παλάσκα, ο ίδιος δεν μπορούσε να ανοίξει το μικρόφωνο και στην οθόνη εμφανίστηκε κάποιος για να τον βοηθάει για να καταθέσει.

Αυτός ο κάποιος, σύμφωνα με την ΑΕΚ και κάποιους από τους παρευρισκόμενους στην ΕΠΟ ήταν ο μάρτυρας κατηγορίας που θα κατέθετε την Τρίτη.

Δηλαδή, ο Κωνσταντίνος Νούσιος, κάτι που είναι γνωστό ότι στα δικαστήρια απαγορεύεται αυτό και δεν μπορεί να είναι παρών μάρτυρας στην κατάθεση άλλου μάρτυρα.

Εκείνη τη στιγμή λοιπόν που ο Νούσιος φανερώθηκε, άθελα του, βοηθώντας τον κ. Παλάσκα, η συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Μελισσανίδη, Έλλη Ρίζου διέκοψε τη διαδικασία και ανέφερε ότι πίσω από τον Παλάσκα ήταν ο Νούσιος.

Η πρόεδρος αμέσως τον ρώτησε, αν αυτό ισχύει γιατί δεν επιτρέπεται στη διαδικασία και ο Παλάσκας φέρεται να απάντησε: «είμαι μόνος μου στο σπίτι μου εγώ και η γυναίκα μου».

Η πρόεδρος κ. Ιωαννίδου επέμεινε και του είπε ότι “έχουμε το βίντεο και θα το ξαναδούμε”. Εκείνος δεν το παραδέχτηκε και συνέχισε την κατάθεσή του.

Την Τρίτη, η πρόεδρος με τυπωμένη τη φωτογραφία από την χθεσινή εκδίκαση και δείχνοντάς την ρώτησε τον κ. Νούσιο αν είναι αυτός που φαίνεται ξεκάθαρα να βοηθά τον Παλάσκα για να λάβει αρνητική απάντηση.

Παρόμοια φωτογραφία τυπωμένη είχε και η υπεράσπιση και την παρουσίασε στο δικαστήριο, με τον Νούσιο, όπως τόνισαν οι άνθρωποι της ΑΕΚ, να φορά το ίδιο πουκάμισο σε εκδήλωση της Δευτέρας με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό (σ.σ. ο Νούσιος είναι αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας ενώ ως δικηγόρος φέρεται να έχει συνεργαστεί με τον Παλάσκα).

Η κ. Ρίζου, συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Μελισσανίδη, διέκοψε εκ νέου τη διαδικασία και είπε ότι “ο κ. Νούσιος υποπίπτει σε ψευδορκία και υποτιμά και τη νοημοσύνη μας και τις αισθήσεις μας” για να αποχωρήσει στη συνέχεια από την διαδικασία λέγοντας πως: “εγώ δεν μετέχω στην εξέταση του συγκεκριμένου μάρτυρα”.

Ακολούθησαν αμέσως μετά και οι υπόλοιποι συνήγοροι υπεράσπισης Αλέξης Αλεξίου, Χάρης Γρηγορίου και Κιμωνας Ευαγγελάτος με αποτέλεσμα ο κ. Νούσιος να καταθέτει μόνος του.

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ μετά από τη συγκεκριμένη εξέλιξη μιλούν για ένα συγκεκριμένο περιστατικό που καθιστά αναξιόπιστους τους μάρτυρες κατηγορίες ακόμα και σε πράγματα αυταπόδεικτα, με ντοκουμέντα και φωτογραφίες.

Η κατάθεση του κ. Νούσιου.

«Ο κ. Παπαδόπουλος, Ντάσιος, Δανιήλ εγκαταστάθηκαν σε ξενοδοχείο και το έκαναν σε προεκλογικό κέντρο και δεχόντουσαν όλους τους προέδρους των Σωματείων της Ενωσης.

Κλήθηκα κι εγώ από τον κ. Παπαδόπουλο. Εγώ τους έβλεπα για πρώτη φορά, δεν είχαν εμφανιστεί ποτέ στο ποδόσφαιρο της Καρδίτσας. Ήρθαν στην Καρδίτσα για να τα επηρεάσουν με διάφορους τρόπους και να πάρουν την ψήφο τους.

Πήγαν στην Ιτέα, στην Κυψέλη, Προάστιο, Καλογριανά. Τα μάθαινα από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Ξέρω ότι πήγαν στην Ιτέα και ο κ. Καραγιάννης πιέστηκε να παραιτηθεί. Από άτομα από το χωριό τα έμαθα. Είμαστε μικρή κοινωνία, δεν μπορώ να σας πω άτομα. Δεν θυμάμαι. Ειδικά μπορώ να μιλήσω για τον ΑΟ Σελάνων που εκπροσωπώ. Με κάλεσε ο Παπαδόπουλος να πάω και του είπα όχι και ότι κακώς ασχολείται με τις εκλογές. Τη δεύτερη φορά μου λίγο πριν από τις εκλογές με πήρε και μου είπε, ότι ξέρει ότι στηρίζω τη νυν διοίκηση και «έλα πάρε 20.000 ευρώ και φέρε τα βιβλία και τη σφραγίδα». Του έκλεισα το τηλέφωνο και ενημέρωσα αμέσως τον πρόεδρο της ΕΠΣ κ. Παλάσκα.

Πρόεδρος: Εσείς είστε στην φωτογραφία

Νούσιος: Όχι δεν είμαι εγώ. Έχω τη σχέση που έχουν όλοι οι πρόεδροι ομάδων μαζί του. Είδα τον Παλάσκα στο νοσοκομείο που είχε αμυχές στο πρόσωπο. Συναινώ να αρθεί το απόρρητο των τηλεφωνικών κλήσεων μου.

Πρόεδρος: Αρνηθήκατε τα 20.000 αλλά είχα πρόβλημα με άλλα μέλη του σωματείου

Νούσιος: Μετά αυξήθηκαν τα ποσά. Στους τρίτους αυξάνονταν τα ποσά. Ο κ. Βαιόπουλος Γιώργος 1-2 μέρες πριν τις εκλογές, ήρθε στο καφενείο και είπε μας δίνουν 30.000 ευρώ. Ήταν μέλος του ΔΣ. Εγώ μετά τα συμβάντα αυτά παραιτήθηκα και ησύχασε το κεφάλι μου. Υποστήριζε την ομάδα, έλεγε να πάρουμε τα 30.000 ευρώ για την ευμάρεια της ομάδας. Αυτό δεν το είπα στον Παλάσκα, δεν το κατήγγειλα πουθενά. Εγώ μετά από αυτή τη διαδικασία σηκώθηκα και έφυγα γιατί έχω οικογένεια και ήθελα να ηρεμήσω.

Την ημέρα των εκλογών υπήρχε μια κινητικότητα, υπήρχε αστυνομία στο ισόγειο. Το πρώτο πράγμα που είδα ήταν 2 σεκιούριτι στο ισόγειο και 30-40 άτομα, κάποιοι με κουκούλες, που ερχόντουσαν πορεία, ανέβηκαν στην είσοδο, προφανώς ήταν τα σωματεία που δεν είχαν δικαίωμα ψήφου, έγινε μια μικρή σύρραξη και περάσαν. Τους έσπρωξαν και μπήκανε.

Όχι μόνο δεν ψήφισα και κάποια στιγμή αλλά ήρθαν δύο άλλα μέλη του σωματείου ψήφισαν αυτά.

Κατέθεσα στις 19/3 στην Επιτροπή και στις 30/3 δέχθηκα κλήση από τον κ. Δανιήλ που μου είπε «εντάξει με είδες στη συνέλευση ε, θα σου κάνω μήνυση». Δεν με απείλησε ο κ. Δανιήλ ούτε κάποιος άλλος. Είμαι άνθρωπος που δεν φοβάται. Αναγκάστηκα να φύγω γιατί ήταν τέτοιο το κλίμα. Ο κ. Ντάσιος φώναζε και έβριζε. Εκφοβήθηκαν οι δημοσιογράφοι και μάλιστα υπήρχε και λεκτική διένεξη με έναν δημοσιογράφο.

Ο Δανιήλ ήταν κυρίως στην είσοδο. Ήταν και κάποιοι άλλοι που μου φαίνονταν σαν μπράβοι. Άκουσα ότι έδειραν τον Παλάσκα. Άκουσα τον Παλάσκα να φωνάζει, να πετάγονται καρέκλες, να κοπανάει κόσμο στη γυψοσανίδα και τον Παλάσκα να φωνάζει.

Σπυρίδων Τζιβένης (μέλος σωματείου, μάρτυρας κατηγορίας): Ο Παπαδόπουλος, ο Ντάσιος και ο Δανιήλ είχαν έρθει νωρίτερα και έμεναν σε ξενοδοχείο της Καρδίτσας. Απ’ ότι γνωρίζω ήταν μέλη σε κάποια σωματεία. Είχαν πολύ καιρό στην Καρδίτσα. Απ’ οτι άκουγα προσέφεραν αθλητικό υλικό, δεν ξέρω σε ποιο σωματείο, οι κουβέντες που γινόντουσαν.

Όλο το χωριό τα έλεγε, από εφημερίδες και site είχαν πει ότι ζητήθηκε

Δεν είχα απειλητικά τηλεφωνήματα πριν από τις εκλογές. Με πήραν ένα απειλητικό τηλέφωνο αργότερα, όταν κλήθηκα από εσάς.

Πρόεδρος: Πείτε μας τι έγινε στις εκλογές;

Τζιβένης: Χτύπησαν τον Παλάσκα. Δεν τον είδα, τον είδα μετά στο νοσοκομείο. Ξέρω ότι τον χτύπησαν, τον ξέρω τον Παλάσκα.

Πρόεδρος: Οι τρεις είχαν κάποια σχέση με την ΑΕΚ; Μιλούσαν για την ΑΕΚ;

Τζιβένης: Όχι, όχι. Καμία σχέση.

Ρίζου (δικηγόρος Μελισσανίδη): Γνωρίζετε κάποια εμπλοκή του Μελισσανίδη στις εκλογές της ΕΠΣ Καρδίτσας.

Τζιβένης: Όχι, δεν γνωρίζω.

Ρίζου: Είδατε βίαια περιστατικά;

Τζιβένης: Δεν έχω ξαναζήσει τέτοια κατάσταση στο παρελθόν.

Σωτήριος Ζαρχανης (μέλος σωματείου, μάρτυρας κατηγορίας): Ήμουν παρών στις εκλογές της ΕΠΣ Καρδίτσας. Είχα εκλεγεί το 2015. Μειοψήφησα στον αποκλεισμό σωματείων για τις εκλογές. Με αστεία επιχειρήματα και δικαιολογίας να αποκλείουμε μέλη σωματείων, όπως τον Βάιο Καραγιάννη, πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής. Έβαλε υποψηφιότητα με την αντίθετη παράταξη από του κ. Παλάσκα και τον αποκλείσανε. Και τους είπα «τη σημαία της Εθνικής αποκλείετε;».

Ήμουν εκπρόσωπος του αθλητικού ομίλου Καρποχωρίου «Ο Αίας». Τους κ. Δανιήλ και Παπαδόπουλο δεν τους γνωρίζω καθόλου.

Στις εκλογές αναζητήθηκε ένα μέλος του ΔΣ για να προεδρεύσει. Εγώ δεν ήθελα να είμαι, δέχθηκα με ενδοιασμούς γιατί με πρότειναν όλοι για πρόεδρο της ΓΣ.

Εγώ τον Παλάσκα δεν τον είδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.