AEK FCΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Προτάθηκε ο Μανγκαλά στην ΑΕΚ (video)

Ο Ελιακίμ Μανγκαλά που μένει ελεύθερος από τη Βαλένθια προτάθηκε στην ΑΕΚ. Οι κιτρινόμαυροι εξετάζουν την περίπτωση του Γάλλου στόπερ, ο οποίος βρίσκεται σε αναζήτηση νέας ποδοσφαιρικής στέγης.

Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός έχει λούσιο βιογραφικό, με την Μάντσεστερ Σίτι να πληρώνει πριν μερικά χρό ια 40 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της. Φέτος στη Βαλένθια δεν βρήκε το χρόνο που θα ήθελε, αφού αγωνίστηκε μόλις 10 φορές σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί με τα χρώματα των Σταντάρ Λιέγης, Πόρτο, Έβερτον, Μάντσεστερ Σίτι και αποτελεί μια καλή περίπτωση για την ΑΕΚ, καθώς οι παραστάσεις του έχουν να κάνουν κυρίως με ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό, έχοντας κατακτήσει αρκετούς τίτλους στο παλμαρέ του.

Συγκεκριμένα, έχει χρηστεί πρωταθλητής Αγγλίας το 2018 με την Σίτι, κατακτώντας δυο φορές το Λιγκ Καπ το 2016 και 2018, δυο φορές το πρωτάθλημα Πορτογαλίας με την Πόρτο το 2012 και 2013, όπως και το Πορτογαλικό Σούπερ καπ τις χρονιές 2013 και 2014, αλλά και το πρωτάθλημα και κύπελλο Βελγίου το 2009 και 2011 αντίστοιχα.