ΣΚΕΨΕΙΣ

Λε Ταλέκ, Αραούχο, αλλά πρέπει να τρέξει πολύ για τη συνέχεια

Καλώς σας βρίσκω ξανά στη διαδικτυακή μας γωνιά, για την κιτρινόμαυρη επαφή μας. Η εβδομάδα που πέρασε έφερε τον Νταμιάν Λε Ταλέκ στα κιτρινόμαυρα και η εβδομάδα που θα ξεκινήσει, καλώς εχόντων των πραγμάτων θα φέρει την μεγάλη καψούρα πολλών Ενωσιτών, πίσω στην ΑΕΚ και αναφέρομαι φυσικά στον Σέρχιο Αραούχο.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΑΟΥΛΗΣ

Η αλήθεια είναι πως με μεγάλη επιφυλακτικότητα, βγάζω αυτή την αισιοδοξία για την αίσια κατάληξη αυτής της υπόθεσης, αλλά η αλήθεια είναι πως μάλλον τα πράγματα, πάνε για μια αίσια έκβαση. Αν ο Αραούχο είναι εδώ την Δευτέρα ή στις αρχές έστω της εβδομάδας, μιλάμε για ένα πρώτο σετ τεσσάρων μεταγραφών που είναι ικανοποιητικές μεν, δεν φτάνουν όμως δε, για να μπορέσει η Ένωση να δημιουργήσει ένα αξιόμαχο σύνολο που θα είναι πραγματικά ανταγωνιστικό.

Η ΑΕΚ είναι απαραίτητο να πάρει και κεντρικό αμυντικό που θα μπορεί να κάνει τη διαφορά και να προχωρήσει και στην προσθήκη δύο ακραίων μπακ που θα έχουν ισορροπία ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση. Κυρίως όμως δύο μπακ που θα μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά στο αμυντικό κομμάτι. Είναι χαρακτηριστικό πως η Ένωση από την αστάθεια που είχε σε εκείνα τα σημεία του γηπέδου, αντιμετώπισε σοβαρά θέματα, με τα οποία δεν θα πρέπει να αντιπαρατεθεί και φέτος. Πέρα από τον κόφτη, που ήταν θεμελιώδες πρόβλημα στην περασμένη σεζόν, από το σημείο και μετά που δεν μπορούσε να προσφέρει τις υπηρεσίες του ο Αντρέ Σιμόες, αλλά και την ασυντόνιστη κατάσταση των κεντρικών αμυντικών, τα ακραία μπακ ήταν μια ανοικτή πληγή για την ομάδα.

Όπως εξηγήσαμε και σε προηγούμενη αρθρογραφία μας, το γεγονός πως ο Μιλόγεβιτς παίζει πάρα πολύ με τους ακραίους κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη, άμεσα των ακραίων αμυντικών. Αποτελεί λοιπόν μια μέγιστη προτεραιότητα τούτη τη στιγμή, αφού η ΑΕΚ κλείσει αίσια και την απόκτηση του Σέρχιο Αραούχο, η οποία κλείνει και το πρώτο σετ των προσθηκών γι’ αυτό το καλοκαίρι, να πάει για τα μπακ. Αυτοί οι παίκτες και η ποιότητα που θα πρέπει να διαθέτουν, θα πουν πολλά μέσα στο γήπεδο, για το τι μπορεί και πόσο ανταγωνιστική θα είναι η ομάδα μας φέτος. Όπως το ίδιο ισχύει και για τον κεντρικό αμυντικό που πρέπει να έρθει, για να μπορέσει να βρει η Ένωση τον στυλοβάτη της, για τα μετόπισθεν. Μια προσθήκη που ελπίζω να γίνει και να μην επιτρέψει πρώτα απ’ όλα ο κόουτς, να μην γίνει μια τέτοια προσθήκη.

Από εκεί και μετά υπάρχουν θέματα ανοικτά και για το τηλεοπτική τοπίο. Η ΑΕΚ για χρόνια έχει βρει τηλεοπτική στέγη στη NOVA, πλην όμως δεν έχει τύχει ούτε της αντιμετώπισης, ούτε του σεβασμού που θα έπρεπε, από ένα κανάλι που σαφώς δείχνει μια μεροληψία υπέρ των «ερυθρολεύκων». Οι συζητήσεις που γίνονται με την cosmote, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και θεωρώ πως αυτή θα πρέπει να είναι η νέα τηλεοπτική στέγη της Ένωσης για μια σειρά από λόγους που θεωρώ πως όλοι μας κατανοούμε. Μια συμφέρουσα συμφωνία σε αυτό το κομμάτι, θα δώσει μια άλλη δυναμική στο σύλλογο.