ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης νοσεί δεύτερη φορά τον κορονοϊό και είναι εμβολιασμένος

Στην περίπτωση του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος νόσησε εκ νέου με κορονοϊό αν και έχει κάνει εμβόλιο, στάθηκε ο πνευμονολόγος Στέλιος Λουκίδης.

Ο κ. Λουκίδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, επεσήμανε πως ο Άδωνις Γεωργιάδης συνιστά μια σπάνια περίπτωση. «Σε πολλές από τις εμβολιαστικές πράξεις και προγράμματα, όπως και της γρίπης, υπάρχει η πιθανότητα να κολλήσεις. Όμως στους εμβολιασμένους η νόσος διαδράμει ήπια. Και σε αυτούς που θα χρειαστούν νοσηλεία, έχουν ελάχιστες πιθανότητες για μια σοβαρή νοσηλεία» σχολίασε ο Στέλιος Λουκίδης και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Άδωνι Γεωργιάδη.

Για τον υπουργό Ανάπτυξης, ο οποίος νόσησε για δεύτερη φορά με κορονοϊό παρά το γεγονός ότι είναι πλήρως εμβολιασμένος, σημείωσε πως πρόκειται για μια περίπτωση που δεν είναι συχνή: «Βρισκόμαστε σε διαδικασία ιδιαίτερα μεταδοτικής μετάλλαξης, της μετάλλαξης Δέλτα». Σημείωσε πως είναι πολύ σπάνιο κάποιος να κολλήσει κορονοϊό δύο φορές έχοντας κάνει το εμβόλιο.

Ο κ. Λουκίδης τόνισε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εμβολιαστούν οι εκπαιδευτικοί: «Δεν επιτρέπεται οι εκπαιδευτικοί να είμαστε στο 60-70% στους εμβολιασμούς και να ζητάμε στους άλλους να εμβολιαστούν. Εμείς πρέπει να είμαστε πρώτοι και μετά οι υπόλοιποι».